Maks rotete innlegg om alt fra lunger til drager.

Først skjer det ingenting, så skal alt skjer på en gang. Uten at det skjer noe som egentlig er verdt å nevne. Eller som jeg vil nevne?

Uansett, pappaen min var på besøk hos oss i en uke og da han kom hjem måtte han på legevakten. Han ble hjerteoperert for noen år siden så brystsmerter er ikke bare brystsmerter. Lang historie kort, han måtte legges inn og få satt inn et stent og det å være så langt unna familie når slike ting skjer…..ikke gøy. Ikke i nærheten av gøy i det hele tatt.

Så jeg stresset kanskje litt i overkant av hva jeg burde…..og hei lungebetennelse. Jeg eier ikke immunforsvar siden medisinene jeg tar nettopp skal sørge for at immunforsvaret mitt ikke skal fungere så hei basiller og sykdom. På toppen av kronisk sykdom. Utrolig rettferdig, takk univers.
Iblant får jeg random feber her og der, bivirkninger av enda mer medisiner jeg tar men dette utviklet seg fort og legen min kaster antibiotika etter meg siden kroppen min ikke tåler det å være syk…utover det den allerede sliter med. Mannen min ble hjemme for å ta vare på meg og hente medisiner i nabobyen (for så klart er ikke apoteket vårt åpent i helgene) og jeg nådde 41 i feber. Ny rekord!! Hurr-aaaaaa.

Legevakten sto på planen for søndag, men heldigvis slapp feberen taket på søndag så jeg slapp å sløse bort timer på sykehuset igjen. HURR-A!

Balloooon!Mannen min kom hjem med blomster og ballong. For ballong er VIKTIG.

Det begynte med at jeg ble knæsjrød på store områder av kroppen, halsen min klødde og jeg ikke orket å snakke fordi det gjorde for vondt, og endte med å vekke mannen min igjen for vann og febernedsettende, hvor feberen endelig ga seg for godt og ikke bare skjøt i været igjen når virkningen av medisinene avtok.

Nå har jeg nesten fått tilbake stemmen min og selvom kroppen min avskyr antibiotika så er jeg HAPPEH for at det faktisk fungerer. MAKS hurr-AA!
Etter å ha hvisket en hel helg fordi jeg måtte skrike for å få frem noen lyd, var det maks hurra å gå utenfor døra og faktisk se solskinn igjen. Før det selvfølgelig begynte å regne. Takk univers. Glad i deg også.

Så til LUNA!!!!!!

Luna Love

I veldig mye bedre nyheter, vår nye jentedrage (JA jeg har sjekket, hun er en jente! Big Smile går det så utrolig bra med, hun er som en helt ny drage. Nå har hun vært hos oss i halvannen uke og det er som natt og dag med henne, hun har endret seg enormt mye. Fortsatt har hun tider hvor hun ikke vil holdes og hopper unna som en gal liten gresshoppe når vi forsøker å ta i henne, men hun er mye, mye, maks mye, hurr-a mucho bedre enn hun var, mannen min får til og med (nesten) tilbringe tid med henne uten puffing med skjegg eller at hun freser til ham nå. Hun synes ikke menn med hatt er noe kult i det hele tatt, men det går fremover, litt hver dag.

Og, hun har det beste lille trøttatrynet ever!

Trøttatryne
Trøtte dragefjes er ca det beste som finnes. Og nei, hun bruker ikke leppestift, hun liker bare å spise bringebær med hele ansiktet, helst hele kroppen.

Hver kveld har vi en fast rutine, jeg tar henne ut så hun får sove på meg en time eller to før jeg legger henne tilbake i tanken uten at hun våkner igjen. Det var noe jeg alltid gjorde med Pete da han var babydrage og det ser ut til å fungere med henne også, det er som effektiv drage-bonding. Nå kan jeg løfte henne opp og kysse henne på bollemagen uten at hun våkner. Fremskritt! Og hurr-a!
Hun spiser som en hest, hun har maks bollemage som på magisk vis dukket opp etter at hun kom til oss….. vet ikke hvorfor altså. På en vanlig dag spiser hun salat til frokost og kveldsmat og til lunsj….. 15-20 kakerlakker. Ikke engang Pete spiser så mye. Spesielt ikke nå, for han gjør ikke annet enn å sove. Men! Her om dagen head bobbet han for første gang, det har han aldri gjort før. Nå gjør han nesten ikke annet….han lukter jentedrage. Pete vil ha jentedrage. Til tross for at jeg har kjøpt materialer for å lage forlovelsesring til kjæresten hans. Klart dragen min har kjæreste. Ehe.

Luna

Luna og Pete har ikke møtt hverandre enda og Luna aner ikke at Pete eksisterer, men Pete vet at det er dame i hus og han er nå for kul for mammakos. Han snur bokstavelig talt ryggen til meg om jeg kommer opp til tanken hans de gangene han sitter der. Han er nå en kuuuuul pubertetsdrage som ikke er min lille baby lenger. Jeg er ikke klar for dette!! Jeg tror dette er som å ha barn som blir tenåringer og ikke vil bli sett med mammaen sin lenger. SNUFS!
Mannen min har gitt meg kallenavnet The Dragon Tamer, siden jeg har tammet en vill drage fra indre regnskog. RAWWR! Kanskje ikke så dramatisk, men likkeså har hun blitt en nesten-tam liten sak, jeg fører definitivt opp ‘dragon whisperer’ på CV’en min. Utrolig nyttig kunnskap, merker jeg kommer til å få hyppig bruk for det i fremtiden.

Bortsett fra det har vi det bra alle sammen, alt i alt er det ikke mye å klage over. Bortsett fra mennesker, jeg kan nesten ikke skrive et blogginnlegg uten å klage på mennesker…..det er bare så altfor mye å ta for seg.

Jeg jobber fortsatt med å redde to drager fra andre siden av USA og for en tid tilbake var det en dragemamma på Instagram som skulle hjelpe meg med dette, hun har visst god erfaring med å sende drager fordi hun tidligere drev med avl, og hun lovet at hun skulle hjelpe meg. Før hun sluttet å svare på meldingene mine….. og jeg jo så at hun så meldingene mine fordi Instagram har den flotte funksjonen at du kan se hvem som leser det du har sendt. Null svar. Jeg tror jeg sendte fire eller fem meldinger uten noen tilbakemelding, den siste hvor jeg skrev at jeg forsto godt om hun ikke kunne hjelpe meg, men om hun vær så snill kunne gi beskjed dersom hun ikke kunne så jeg kunne fokusere tiden min på å forsøke å finne noen andre. Null svar. Niks, nada, NULL.
I dag får jeg melding av henne, hun vil ha instagramkotnoen min fordi hun vil at dragen hennes skal få de 13 000 følgerne mine. Say what….? Hennes første melding var bokstavelig talt “Would you trade accounts with me? That would be great!”

……. O_o

Jeg liker denne personen (nesten) så å skrive noe mindre pent tilbake er ikke så aktuelt helt anda, men altså… hva SKAL dragen hennes med mine følgere? Hvor sikkert ti tusen av dem er norske, yngre mennesker som følger meg fordi de følger meg på YouTube……. som er såkalte “fans” (ugh, jeg hater det ordet) eller som jeg kaller dem, HC-peeps. Og hvor i all verden har hun lagt igjen hodet sitt om hun seriøst tror at jeg skal si ja til noe sånt?! Hadde hun svart meg da jeg trengte hennes hjelp og hun lovet meg at hun skulle hjelpe, da hadde jeg seriøst vurdert det. Men …… jeg skjønner ikke hva folk tenker med. Da jeg svarte at det nok ikke gikk, for jeg bryr meg om følgerne mine og synes det er noe tacky å bare NOEN VIL HA KONTOEN MIN, BYE! så spurte hun om jeg ikke bare kunne si ifra til dem.

Um…… Ja…nei? Nei. NEI. Nei, jeg tror ikke det. Hvorfor i all verdens land og rike skal jeg gi noen instagramkontoen min fordi dragen hennes vil ha flere følgere?! Han er en av mine favorittdrager på instagram, men eieren hans…..not so much. Bare det å spørre synes jeg er frekt, jeg hadde aldri i verden turt å sende en slik melding, spesielt ikke om jeg var henne og det var jeg som bare ga f i å svare når noen trengte hjelp til noe.

Også har du selvfølgelig de som, under et bilde hvor jeg forteller om sykehus, hjerteproblemer og min far, maser etter svar på DM. For direkte meldinger på Instagram er så klart det jeg fokuserer på eller ser på som viktig når faren min er innlagt på sykehuset. Jeg vet ikke om det bare er meg, men mangler de yngre grunnleggende folkeskikk nå om dagen? Jeg får ukentlig meldinger og kommentarer hvor jeg ikke vet om jeg skal le eller grine, kommentarer jeg får på YouTube leser jeg ikke lenger engang fordi det meste av det bare er dritt uansett og jeg heller bruker tid på å stirre inn i en vegg enn å svare på drittkommentarer.

Kanskje krever jeg for mye, men å mase etter svar på en melding når du vet en person er i en litt mindre koselig situasjon? Gi nå faen. Bruk hodet, du gjør da ikke sånt? Eller jo, du gjør visst det……men du burde ikke. Du burde vite bedre. Å være ung er ingen unnskyldning for å være en drittsekk.

Det er jo ikke nødvendigvis negativt, de jeg omgir meg med vet at jeg ikke bare sier ting for å være snill, er jeg grei mot deg så er det fordi jeg faktisk bryr meg. Burde ikke det være en selvfølge egentlig…? Det er jo nettopp ikke det, folk er så falske at de kan måle seg med ansiktet til Kylie Jenner, og selv om noen kanskje foretrekker sølvpapir-versjonen av ting fordi de ikke takler konfrontasjon eller å høre sannheten så har jeg bare ikke gidd. Kanskje er det derfor jeg har veldig få nære venner, noen venner, og en uendelig haug med bekjente, for jeg orker rett og slett ikke mennesker med mindre jeg vet at de er genuine. Og fordi jeg “dessverre” har en magefølelse som forteller meg det som ikke blir sagt, så fanger jeg opp ikke-så-ekte mennesker med en gang, det går fort før jeg vet hva jeg synes om noen eller ikke. De jeg ikke synes noe om er jeg ikke akkurat slem mot, men jeg gidder heller ikke å bruke tid på dem. Det tar tid vekk fra de virkelig bra menneskene som fortjener energi og som er gi & ta, ikke bare TA TA TA TA TA!

Jeg har et par “nære” venner som bare er der, som jeg bruker tid og energi på når jeg ikke har noe bedre å gjøre, som jeg egentlig er venn med fordi det bare er sånn, uten at jeg egentlig tenker på dem utover der og da når jeg snakker med dem. Dette er mennesker som bare tar hele veien, som kan snakke om seg selv i time etter time og som aldri spør om noe som helst tilbake. Jeg vet hele deres livshistorie, mens de så vidt vet hvilken del av verden jeg er fra. Jeg kjenner til historien til en venninnes eksmanns syke katt, mens de ikke kan navnet på Pete. Noen sånne har kanskje alle? De krever ikke så mye og de bare er der, hverken mer eller mindre. Så har du de du ikke egentlig kan kvitte deg med fordi de er familie eller som familie, de som du overhodet ikke har noe til felles med, eller som du egentlig vet at er råtten tvers igjennom, men som på en eller annen måte alltid kommer til å være der så det er enklere å bare tolerere dem. Heller det enn familiedrama herfra til månen. Nå har jeg kuttet kontakten med flere slike også, jeg tror ikke blod er spesielt mye tykkere enn vann, og er det mennesker som bare er ute etter å være forjævlige så sier jeg takk og farvel om det så er mor, venn, bror, bekjent eller fandens oldemor.

Livet er for kort til å brukes på mennesker som bare er blah….. Jeg tror kanskje jeg fortsatt bruker for mye tid på mennesker som bare er blah. Et av nyttårsforsettene mine var å bruke mindre tid på folk som bare er der, som det ikke er substans ved, eller som ikke er faktiske vennskap, og jeg har kvittet meg med et par allerede. Det er det som er bra med sykdom og mindre koselige situasjoner, du merker hvem som er faktiske venner, hvem som er verdt å virkelig ta vare på og hvem som kanskje kan settes litt til side så andre får plass. Når samtaler blir mer som et intervju enn en samtale, da sier jeg takk for meg. Når jeg føler meg som en byrde når jeg deler to setninger fra eget liv, eller jeg selv må ta initiativ til å fortelle noe til tross for at jeg har stilt 14 ulike spørsmål om dem, venner, far, mor, foreldre i Afrika, katta til naboen, forrige hund de hadde, faren til hun som var gift med han som jobbet der en gang, da er det på tide å kutte navlestrengen og heller flytte fokuset over på noe annet.

Jeg har ikke noe imot å pjatte med iblant, ha dager som tilbringes med mennesker jeg vet jeg ikke kunne brydd meg mindre om flyttet til Kina i morgen, men når noe alvorlig skjer er det de jeg snur meg til som virkelig teller, det er de jeg tenker at “HEY, dette må jeg fortelle til *******!! når noe spennende/rart/forjævlig/spesielt/idiotisk/morsomt/flaut/pinlig skjer. Jeg har gått på en smell der flere ganger enn jeg kan telle, men du merker raskt hvem som virkelig er der. Og da mener jeg ikke de som sender en sms en gang i skuddåret for å grave etter info, for å deretter forsvinne i to år uten et lyd og du hverken vet om de er i live eller døde i en grøft, men de som virkelig stiller opp når du trenger det. Jeg er glad jeg har magefølelsen min, når det gjelder mennesker og vennskap trenger jeg ikke å tenke, magefølelsen min styrer alt.

Mennesker er definitivt ikke min favoritting her i verden, stort sett synes jeg ikke de negative menneskene veier opp for de gode i det hele tatt. Men det er det man har hunder til, de legger seg sammen med de gode menneskene så de forjævlige ikke synes så godt lenger. Også drager.

Le cuteness
Definitivt drager♥.

Selv om Luna i dag hoppet fra brystet mitt og opp i luften så fort og raskt at jeg nå har et mindre pent klor tvers over overleppen og armene mine ser ut som de har blitt voldtatt av en katt etter at jeg ga henne et bad i dag. Et bad med mint fordi hun lukter UGH. Et av de positive tingene ved å være helt tett, jeg lukter ikke drageurk.

Var det nok rambling for i kveld? Jeg tror kanskje det. Igjen må jeg endre overskriften for innlegget endte opp med å handle om noe helt annet enn det jeg først hadde sett for meg. Perfeksjonisten i meg skriker og river seg i håret, for hun vil helst at jeg skal dele opp dette innlegget og skrive ett om hverdagsurk og et annet om menneskeurk, men for en gangs skyld skal jeg gå for hun på den andre skulderen, hun som akkurat nå ligger under et teppe og ser på Netflix mens verden rundt henne er et evig rot uten noen form for system. Hun kan få lov til å avgjøre for en gangs skyld.

Så enjoy, maks rotete innlegg om alt fra lunger til drager.

Paws and kisses!

Le Fluffs

image4

This entry was posted in De firbente, Hverdag/blogg/whatever. Bookmark the permalink.

3 Responses to Maks rotete innlegg om alt fra lunger til drager.

  1. Lene says:

    Ååh du virker som en god venn! Har selv vennninner jeg helst ikke vil ha kontakt med, men som er lettere å takle i små doser enn det dramaet som hadde utspilt seg om jeg sa i fra hva jeg mente. Stay strong! Prøver selv å bli flinkere på å kutte ut mennesker jeg ikke ønsker å ha i livet.

    Ellers ønsker jeg deg god bedring videre, krysser fingrene for at du slipper mer feber og sykehusinnleggelse Smile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette