Keep calm and save a dragon.

Jeg har kanskje sagt det noen hundre ganger allerede, men den mest frustrerende delen med å være kronisk syk? Man blir tvunget til å ta det mer med ro enn man skulle ønske. Det er mye jeg gjerne skulle gjort som jeg ikke kan gjøre fordi jeg ikke har energi eller helse til å få det på plass. Men sånn er det kanskje for alle, man har ikke alltid tid til å gjøre absolutt alt man skulle ønske seg.
En trigger til sykdommen min er stress og siden det ikke ser ut til at behandling i form av medisiner har noen spesielt magisk effekt så eksperimenterer jeg med andre ting. I fjor tok jeg meg fri fra jobb en lengre periode for å se om det ville gjøre meg bedre, nope. De siste ukene har jeg tatt meg fri fra blogg og den delen av meg for å se om det ville utgjøre noen forskjell, nope. Èn og én hobby har blitt lagt til side for å se om det er noe jeg gjør som forverrer helsen min, men nope. Heldigvis, for det er alt ting jeg ikke ønsker å gi opp eller legge vekk.

Jeg har vært i dvale siden nyttår, men siden det ikke har gitt meg noen bedring whatsoever, kan jeg trygt fortsette med det jeg liker å drive med. Så hei blogg, nytt år og greier.

For en uke siden fikk jeg en sterk følelse av at det var en drage, en jentedrage, et eller annet sted som trengte vår hjelp. Jeg skrev det til mannen min på sms, han er vant til at jeg får magefølelse på diverse og plutselig serverer et eller annet som virker som tatt ut av det blå. Hvor følelsen kom fra aner jeg ikke, jeg vet aldri hvor magefølelsen min kommer fra, den bare er der. Denne uken fant jeg ut hvem den var om eller rettet mot, det er en liten drage på andre siden av USA som trenger litt hjelp, faktisk er det to jentedrager jeg har bestemt meg for at jeg skal finne et nytt hjem til. Det er en lang historie som går noen måneder bak i tid og som startet med en av mine favorittkontoer på Instagram, en konto drevet av en jente i Pennsylvania. Hun hadde flere reptiler, en av dem var en jentedrage som het Obie. Jeg fulgte kontoen over lengre tid og hun var en av favorittdragene mine. Plutselig ble Obie syk, eieren sa at hun hadde fått en svulst som hadde sprukket og hun måte avlives. Jeg husker godt dagen det skjedde for jeg syntes det var trist at hun forsvant og det virket som eieren hennes tok det tungt, så tungt at hun deaktiverte kontoen sin og forsvant. Før det fikk hun flere nye reptiler, blant annet en silkie (en bearded dragon uten pigger) og et par blue tongue skinks og hun delte fine bilder av disse dyrene også, jeg mener å huske at hun skrev at kjæresten hennes hadde kjøpt en silkiedrage til henne fordi hun var så lei seg over at Obie hadde gått bort. Før hun forsvant slettet hun nesten alle bildene sine og jeg husker hun skrev at hun fikk så mye drittkommentarer at hun ikke orket å være der mer. Jeg forsto ikke hvorfor hun fikk negative kommentarer, hun virket som en god person? Jeg spurte hva i all verden de kommenterte på, men hun forsvant før jeg fikk svar.

Fast forward til januar, dragen Digby dukker opp på Instagram. Digby er en 6 måneder gammel drage som bare har tre bein. Han ble reddet etter at den forrige eieren hans satte han ut på gata, han ville ikke ha han lenger. Det sies at han har tre bein fordi han lagde for mye lyd mens han gravde i sanden eieren hadde ham på, og eieren (forhelvetesforpultejævlakøddemannsomfortjenerådø) kuttet av han det ene benet i sinne. Digby har også en blåfarge fra stein eieren brukte i tanken hans som permanent farget ham. Med andre ord, en drage som har hatt en tøff start…. men som nå er i et trygt hjem hos en jente på 20 år som heter Kayla. Da jeg oppdaget lille Digby ble dagen min fort veldig svart, mannen min fant meg gråtende i sofaen vår, jeg er altfor lite flink til å distansere meg fra slike historier. Etter å ha grått noen bøtter vann og bannet menneskeheten, delte jeg Digby med alle følgerne Pete har i håp om at historien hans ville røre flere. Jeg fulgte Digby fra Pete sin konto og det var noe spesielt ved ham som gjorde at jeg begynte å snakke med Kayla, vi delte historier og erfaringer og hun er veldig hyggelig. Men da jeg skulle følge hennes fra min personlige konto, var jeg plutselig blokkert og jeg forsto ikke mye. Hvorfor hadde hun blokkert meg, vi hadde da en god tone?

Jeg spurte henne hvorfor jeg var blokkert og hun forsto ingenting for hun hadde ikke blokkert meg, men kanskje søsteren hennes hadde? Søsteren hennes hadde kontoen før henne og lang historie kort: Eieren til Obie var søsteren hennes!
Det var flere av oss dragemammaer som var blokkert av henne og av en eller annen grunn klarte jeg ikke helt å slå meg til ro uten å vite hvorfor så mange av oss var blokkerte. Jeg kjenner flere av dem og de er hyggelige mennesker og jeg hadde selv aldri vært frekk mot mammaen til Obie så hvorfor var jeg blokkert?

Jeg kontaktet en av de som var blokkerte med meg, en jente i NY jeg ble kjent med for lenge siden og som jeg kjenner ganske godt. Det hun hadde å fortelle var ikke spesielt hyggelig, hun visste godt hvorfor hun var blokkert….

Hun fortalte at mammaen til Obie hadde sagt at om hun ikke fikk så og så mange følgere på instagram innen en bestemt dato så kom hun til å avlive Obie. Hun fikk selvfølgelig MASSE negative kommentarer og plutselig var Obie død…. Hvorpå hun igjen fikk tonnevis av kommentarer fra sinte folk. Logisk nok, vi reptilmennesker på instagram er ganske beskyttende ovenfor alle drager, ikke bare våre egne.

 

Historien om at Obie fikk en svulst, var bare noe hun fant på så folk skulle la henne være i fred. Men folk kjøpte ikke den og derfor deaktiverte hun etter en stund. Jeg fikk ikke med meg noe av dette, men sansynligvis har hun blokkert meg da jeg spurte hvorfor hun fikk så mye negativt. Jeg trodde jenta hadde flere reptiler for hun viste bilder av 5-6 ulike, men det viser seg nå at hun byttet inn den ene for den andre, ombestemte seg og byttet om igjen, fordi hun gikk lei dem. Hun jeg trodde var en god drageeier som bryr seg om dyr, er en som bare byttet inn dragene når hun ville ha noe nytt eller en annen. Som om drager er en forbanna genser hun kan bytte inn når hun føler for det. Forbanna kjerring.

Etter litt tanker bestemte jeg meg for å kontakte Kayla, eieren til Digby, mye fordi flere ikke trodde på at hun var søsteren til kjerringa, men kjerringa selv. Det viser seg at det er to søstre og eieren til Obie er en person jeg håper jeg aldri møter for det kan hende jeg drukner henne i nærmeste badekar. Hun er manipulerende og slem og da hun fikk seg kjæreste var ikke dyrene hennes spennende nok lenger så derfor byttet hun dem inn litt sånn etter hva som passet henne. Kayla ante ikke at Obie var død, det hadde ikke søsteren sagt noe om i det hele tatt… Og Kayla kjente Obie godt siden hun ofte var barnevakt fordi søsteren gikk lei henne.

Etter en samtale med kjerringa, fikk vi endelig en god nyhet: Det viser seg at Obie sansynligvis er i live! Kjerringa byttet henne inn mot noen andre reptiler, men høyst sansynlig er hun fortsatt i en dyrebutikk i Pennsylvania. Med ett ble det veldig klart at dette er dragen som trenger vår hjelp og har derfor brukt disse dagene på å finne noen som kan sende drager trygt tvers over landet, noe jeg fant iblant alle dragemammaene jeg kjenner på Instagram. Dyrebutikken har jeg ringt i hele dag uten å få svar, men jeg gir meg ikke. I følge bildene på Facebooksiden deres har de fortsatt både Obie og silkedragen kjerringa hadde en kort periode før hun byttet henne inn også.

Mitt mål er å få begge dragene ut av den butikken. Butikken har ikke veldig godt rykte og dragene er priset latterlig høyt, noe som sansynligvis er grunnen til at de fortsatt er der, men det får bare være. Jeg tenkte først ikke på å hente silkedragen ut derfra, mitt mål var Obie, men i dag bestemte jeg meg for at jeg skal få begge ut og vekk og til et hjem som kan gi dem masse kjærlighet. Kayla kjenner allerede Obie og derfor har jeg tilbudt meg å betale for begge dragene og om hun vil overta Obie så kan hun bli i PA med henne og Digby. Silkedragen skal jeg forsøke å få sendt hit, dersom hun fortsatt er i dyrebutikken hun også. Jeg hadde ikke helt planlagt å få en ny drage i hus og det er nok ikke sikkert at hun skal bo her permanent heller, men jeg vil ha dem begge ut av dyrebutikken. Det finnes mange mange reptile rescues her i California så kanskje vil en av dem kunne finne et godt hjem til silkedragen, det finner vi ut av når vi kommer dit.

Jeg får vondt i magen av hvor jævlige mennesker kan være… Obie bodde i et godt hjem i tre år før kjerringa fikk henne gratis gjennom Craigslist (USAs finn.no) og hvordan kan man ha et dyr over lengre tid, gi det kjærlighet og omsorg og deretter bare bytte han eller henne inn for noe nytt? Det gjør meg så sint å vite at Obie måtte gå fra et godt hjem til en dyrebutikk, bare fordi visse mennesker virkelig ikke har sjel. Kjerringa kunne enkelt funnet et nytt hjem til Obie om hun bare hadde giddet, hadde hun annonsert på Instagram at hun ikke lenger kunne ha henne så hadde vi dragemennesker funnet et hjem til henne. Vi er en gjeng som bryr oss veldig om våre egne dragebarn og hverandre, faktisk er jeg overrasket over hvor sammensveiset vi er og hvor mye støtte man kan finne i dette lille reptilsamfunnet. Min helg vil bestå av telefonsamtaler til dyrebutikken hver time, mens Kayla’s kjæreste vil dra til butikken for å se om Obie og silkedragen fortsatt er der.

Hva Pete synes om dette? Your guess is as good as mine, han sover fortsatt. Han har en aktiv kveld her og der før han sover videre så per nå har han ikke stemmerett.

Screen Shot 2015-01-23 at 10.35.05 PM

Historier som både Digby’s og Obie’s gjør at jeg ikke vil være menneske lenger, og skal jeg være menneske så skal jeg ihvertfall være ett som gjør det jeg kan for at disse dyrene som ikke blir behandlet slik de fortjener, ender opp med mennesker som setter pris på dem og behandler de slik de burde. Historier som disse får meg til å begrave ansiktet i pels og sette enda litt mer pris på mine tre firbente barn som gir meg enormt med glede hver dag og som jeg ville gjort hva som helst for.

Når man får seg et dyr, om det så er en reptil, hund, geit eller ugle, så har man det dyret til dyret velger å forlate deg, ikke til du går lei og finner ut at du vil ha noe annet isteden. Punktum.

(update kommer)

This entry was posted in De firbente. Bookmark the permalink.

3 Responses to Keep calm and save a dragon.

 1. Sara says:

  Herregud, folk burde ha tatt sertifikat for å eie dyr! Sånn jeg ser på det, så er det noe permanent når man får seg dyr. Dette dyret, uansett hvilket, skal ses på som et familiemedlem, og skal være ganske greit planlagt før man skaffer seg det! Man får jo ikke akkurat bytta ungen sin om man velger å poppe ut en sånn. Drittmennesker!!

 2. Elizabeth says:

  Du er virkelig en engel i blant både mennesker og dyr Haley Kiss
  Huff ble så trist når jeg leste om historien til disse dragene Cry At mennesker får seg til å gjøre slike ting er helt utrolig forferdelig. Det er jo slikt en skulle ha blitt lært opp igjennom barn/ungdomsårene at dyr er verdifull og små engler i blant oss Bunny Så folk ikke blir uansvarlige voksne som ikke bryr seg om dyr de skaffer seg.
  Det er akkurat som folk ikke tenker på at det er levende individer de slenger rundt seg i dette bruk og kast samfunnet.Får helt vondt i hjerte mitt av slike hendelser!
  Du er virkelig en sterk person som trenger alle lykke-ønskninger for at du skal klare å hjelpe disse dragene Grin
  Klem Heart

 3. Pingback: It’s a happy life, Mrs. Fluff. / Love, Reno, Love |

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette