Bivirkninger fra helvete

Det er virkelig ingen vits i å sende meg DM på instagram og mase fordi jeg ikke har blogget på en uke. Det får deg blokkert, jeg har hverken tid eller energi å bruke på idioti. Jeg gjør mye for de som følger meg, men denne bloggen skriver jeg for min egen del. Den er ikke lenger skrevet for noen andre enn meg selv. Før skrev jeg for andre, men det gjorde sitt til at jeg sjelden orket å skrive, for denne bloggen skulle ikke være noe jeg gjorde for noen andre enn meg selv. Da det ble en mer utover-blogg, ble det hele helt feil. Derfor, ikke mas. Jeg skriver ikke her for deg, jeg skriver for meg.

Forrige uke var en helt forjævlig uke. Det er ingen vits i å pakke det inn eller være optimistisk, det var rett frem en helt forjævlig uke, med stor F. Det verste med å ta medisiner? Bivirkninger. Det skjer så mye med kroppen din hvor du bare WTF, ting du ikke forstår eller forventer.
Jeg husker første gang jeg våknet med leddsmerter. Det var tidlig morgen for mer enn et år siden, ikke lenge etter at vi flyttet inn i dette huset. Jeg våknet og var irritert fordi knærne mine gjorde ganske vondt, såpass condt at jeg ikke klarte å sove videre. Jeg sto til slutt opp og ble mer og mer bekymret for knærne mine gjorde så vondt at jeg nesten ikke visste opp og ned på noe. Og verre ble det, så klart. Det ble til slutt så vondt at jeg virkelig hylte av smerte, det ble første episode av leddsmerter på grunn av nedtrapping. Da jeg trappet ned på dosen av steroider, ble leddene mine helt ….WÆÆÆH! og disse episodene ble til slitt veldig velkjente. Det var skummelt første gangen fordi det var en smerte jeg aldri har kjent maken til, men jeg klarte å Google det og fant raskt ut at det kunne skje. Ingen lege har klart å fortelle meg hvorfor det skjer, men det ble så velkjent at når jeg våknet med litt vondt, løp jeg ned i første etasje og tok dobbel dose smertestillende med en gang, da ble det mulig å leve med det hele.

Jeg er god på smerte, jeg tåler virkelig mye…men de leddsmertene ble altfor mye. Jeg går ikke lenger på den medisinen, derfor slo det meg ikke at det samme kunne skje igjen….men i forrige uke våknet jeg med litt vondt i det ene kneet. Jeg tenkte jeg hadde sovet feil og tenkte ikke mer over det før jeg kom hjem fra frisør og så vidt klarte å legge vekt på det. Det spredte seg til begge anklene mine og et merkelig utslett dukket opp, da kun på ben og ankler. Smerten ble til slutt så ille at jeg hylskreik, mannen min måtte bære meg på do. Igjen, jeg er god på smerte, men når jeg måtte opp på do så begynte jeg å hyperventilere fordi jeg visste hvor smertefullt det kom til å bli. Det var helt ubeskrivelig vondt, jeg klarte ikke å gå i det hele tatt.

Å komme meg opp trappa til sengen vår kunne jeg bare drømme om, så mannen min foreslo slumber party nede i stuen vår. Vi sov alle på sofaen med fyr i peisen og tvserier til langt på natt, noe som hadde vært utrolig koselig ….hadde det ikke vært for at jeg gråt, hylte, og skremte livet av nabolaget hver gang jeg måtte bevege på meg. Ubeskrivelig vondt, mannen min har sett meg gjennomgå mye, men han sa etterpå at han aldri har sett meg ha så vondt før.

Føttene mine hovnet opp såpass at jeg ikke hadde ankler, før føttene mine ble helt blålilla. Jeg sendte bilder til legen min og fikk rush-time hos han (jeg slapp legevakt, WOHO!!!) og med altfor mye smertestillende i systemet, klarte jeg å halte meg til legen dagen etter. De tok diverse prøver for å utelukke at noe alvorlig var på gang, heldigvis var de alle negative. Det er, igjen, kun bivirkninger fra nye medisiner jeg har begynt med.

Festlig.

Jeg vet det kan skje og jeg blir ikke lenger redd for at noe alvorlig skjer, men smerte som det unner jeg ingen. Hevelsen gikk ned noen dager senere, føttene mine er fortsatt lilla, men nå klarer jeg ihvertfall å gå.
Nye medisiner gjør meg også utslitt, jeg føler ikke at jeg gjør annet enn å sove. I helgen jobbet mannen min som vanlig, jeg sov meg gjennom begge dagene. Fortsatt er jeg utslitt uten noen åpenbar grunn og jeg må tvinge meg selv til å spise for matlysten min er bortevekk. Først steroider hvor du virkelig har lyst til å spise hele verden, deretter dette hvor alt av mat gjør meg uvel og jeg lever på selleristenger og ranch.

Jeg har sjelden vært mer takknemlig for å ha en tålmodig mann som ikke har noe imot å være våken en hel natt for å bære meg på do mens jeg hylskrikegriner av smerte, og to pelsete barn som liker best å slumresnorke hele dagen. Jeg forstår ikke hvordan noen av dem holder ut, men de er like HAPPEH alle tre uansett hvor slitsomt syk jeg er. Chesters nyeste vane er å MÅTTE ligge på innsiden av meg i sofaen, han kommer tråkkende og krever at jeg skal flytte på meg nok til at han får plass. Usannsynlig vondt da bena mine var ute av drift, men usannsynlig koselig ellers. Han bare skal ligge der, det er ikke et spørsmål engang. Verdens beste varmeovn? Oh Yes.

IMG_4736.JPG

I går fylte mannen min kjøleskapet med det jeg ønsket meg (hvilket var selleristenger, juice og melk…jeg er kravstor om dagen) før han dro på snowboardtur. Og selvfølgelig skadet han kneet sitt så han endte på legevakten og nå halter rundt på krykker. Føler det bare var det som manglet akkurat nå. Laugh
Noen ganger skjer det så mye tragisk at du ikke kan annet enn å le.

På den lyse siden har jeg funnet en fantastisk ny frisør som har fått orden på katastrofen jeg kaller hår, det er endelig kaldt nok til å loffe rundt i ulltøfler og UGGs, og alt er klart for en fin jul med mine fire. Den ene er fortsatt i dvale og kommer nok ikke ut for å feire med oss, men de to pelsete er klare for å være våre lokale gasskraftverk og jeg gleder meg til fyr i peisen, julemat og pysj hele dagen.

Best av alt er det at mannen min har fri fra skolen og derfor har mye mer tid å bruke med oss. Jeg tror dette blir den sykeste julen vi har hatt så langt, men det blir allikevel det vi gjør det til, og vi er heldigvis flinke til å gjøre det beste ut av enhver situasjon.

Smile

This entry was posted in Hverdag/blogg/whatever. Bookmark the permalink.

11 Responses to Bivirkninger fra helvete

 1. Linda says:

  Mange gode tanker til dere Grin

 2. HC-Peep says:

  Sender deg varme knuseklemmer <3

 3. Carina says:

  Kjære deg, alt du skal gjennomgå…

  Jeg beundrer deg, og jeg kjenner meg igjen i mye av det du skriver. Jeg hadde nesten gitt opp håpet på en god jul, men som du sier; når alt kommer til alt er den jo det vi gjør den til, så jeg skal prøve å gjøre den så god som mulig.

  Jeg unner deg alt godt, og jeg er glad du er den du er slik at du takler alt dette. Jeg tror flesteparten hadde druknet og råtnet bort.

  Håper du får en fin jul Smile Jeg er en stolt HC-peep!

  • Takk! Smile <3 Jeg tror absolutt det er mye i at man ikke vet hvor sterkt man er og hvor mye kan kan takle, før man ikke har noe annet valgt enn å være sterkere enn sterkest. Jeg trodde ikke jeg kom til å takle dette på den måten jeg gjør, det er utrolig hva man klarer når man settes i en situasjon hvor man har valget mellom å visne eller bli sterkere. Håper julen din ble så bra som overhodet mulig! Godt nyttår! Smile

 4. Amalie says:

  Uff, får så vondt av å lese om dette! Jeg vet du ikke vil at vi skal synes synd på deg, jeg prøver haha Monkey .

  God Jul til dere alle !!! Heart Heart

 5. Christina Marie says:

  Gjør vondt å lese dette, er helt på gråten.. Utrolig sterkt å høre hvor dårlig du egentlig er. Du fortjener alt godt! Helt utrolig godt, ufattelig og inspirerende at du stiller deg så positiv til situasjonen din. Det er beundringsverdig og flott å se <3 Ønsker deg en god jul, til tross for sykdom og smerter. Du er så god! <3 Hold ut.

  • Huff, det var ikke meningen å spre negativt med dette innlegget, mer som et lite innblikk i det jeg kanskje ikke deler så ofte; nettopp hvor dårlig jeg faktisk er. Jeg har det likevel veldig bra, heller meg enn noen andre! Smile

 6. Inga says:

  Har mannen din blitt student? Smile

  • Jeg er ikke helt komfortabel med spørsmål rundt han siden det er en del av meg som strengt tatt ikke bryr noen, men yup, han studerer mer og videre siden han har den perfekte timeplan mtp jobb for studier.

 7. Ina says:

  Åh jeg synes ekornkinnene var søte jeg <3 Selvfølgelig ikke noe man helst ønsker selv, men du kledde de. Grin God bedring og god jul og godt nyttår!

 8. Lillemeg says:

  Hei jeg elsker bloggen din

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette