1 år som dragemamma

I dag har Pete vært vår i ett år! For eksakt ett år siden besøkte vi dyrebutikken i byen vår og jeg så en liten, rar tass jeg ikke ante hva var i et lite glassbur. Jeg leste på merkelappen utenpå buret og så at det visst var en Bearded Dragon. Jeg ante ikke hva en Bearded dragon var, jeg hadde aldri sett eller hørt om Bearded dragons i det hele tatt, faktisk hadde jeg aldri holdt i en reptil før den dagen. Men stående ble jeg, mens den lille skapningen kom opp til glasset og viste meg at han kunne stå på to ben og at han var fantastisk søt.

IMG_3273.JPG

“I want him.” var det jeg sa til mannen min etter å ha stått ved den lille skapningen i ti minutter og mannen min lurte på hvor f det ble av meg. Jeg liker da ikke reptiler, hva drev jeg med???!
“This is Pete and he wants to come home with us….” og mannen min, som nesten stoler mer på initiusjonen min enn jeg gjør selv, trakk på skuldrene og vandret avgårde for å finne Roy, dyrebutikkduden vår, slik at vi kunne lære hvordan vi skulle holde den lille tassen i live. Jeg ble stående ved lille Pete og fortalte at han hey, du skal få være med oss hjem! Jeg fortalte om de to søsknene han kom til å få og jeg er sikker på at om noen hørte meg så trodde de sansynligvis at jeg var klin hakkende gal. Oh well.

Ett år etterpå og jeg er en vaskeekte dragemamma. Jeg kan mer om drager enn jeg kan om oppvaskmaskinen vår og Pete er min lille dragebaby. Han har gitt meg noen heftige panikkøyeblikk, jeg husker da jeg trodde han ikke pustet og våknet mannen min mens jeg hylgråtskrek “HE’S NOT BREATHING!!!! DO SOMETHING!!!!!” og mannen min måtte ta han ut av buret fordi jeg ikke orket tanken på å ta i han om han ikke var i live. Noe han selvfølgelig var, tassen bare sov. Mannen min satte han på brystet mitt og jeg hylgråt “HE’S ALIVE????” og jeg innså hvor utrolig glad i den lille fisla jeg allerede hadde blitt, til tross for at vi bare hadde hatt han noen dager. (Jeg innså også igjen hvor bra mannen min er, å bli vekket på den måten er noe jeg ikke unner noen… jeg hylgråt så fælt at han sansynligvis var på nippet til å få hjertestans.)

Pete forelsket seg i juletreet vårt som vi måtte ha fremme helt til mars fordi han FORGUDET det og begynte å sprelle med en gang han fikk øyet på det. Han har sjarmert begge bestemødrene sine, vært med oss på ferieturer, sovet på oss i uendelige timer, gått fra koksgrå til orange (ginger-drage!!), kost seg ute i solsteken hele sommeren igjennom og har fast plass mellom oss i sengen vår. Han har to egne senger, en i sengen vår og en i stua, han har eget utetelt, reisebur og badekar, og snart har han sin egen vugge…..nei jeg tuller ikke. Hostkremt, jeg er seriøst helt normal. Folk tror sikkert vi har baby for herlighet så mye babystuff vi eier,!’en neida. Er bare dragebaby.

Hvem hadde trodd at jeg ville forelske meg i en reptil? Ikke jeg. Aldri i verden. Mannen min rister fortsatt på hodet mens han sier “You’re such a dragon mom.” når jeg pakker Pete inn i babytepper og synger for ham mens jeg gir ham bad i badekaret hans, tar han med meg i dusjen fordi dragemagen hans er kald, eller lager dragesalat mens jeg kjefter fordi de to pelsete barna våre ikke synes Pete er noe særlig. Vi hadde familiemøte den dagen han prøvde å legge seg mellom dem for å sove, de følte ikke for å sove sammen med han dessverre.

Selv om han er mye mer jobb enn en hund så er han fantastisk. Han har så mye personlighet, så mye sjel at jeg er helt amazed, og jeg savner han like mye og like raskt som jeg savner de to andre barna våre. Vi er kanskje den rareste lille familien noensinne, men det funker! Og er det noe som virkelig har holdt meg gående etter at jeg ble syk så er det den lille familien min. Dagene hvor jeg så vidt orker å stå opp om morgenen og mannen min jobber, så trenger mine tre likevel mat, kos og oppmerksomhet og det tvinger meg til å tvinge meg opp selv om jeg helst vil gå ut i streik og aldri mer titte frem fra putefortet mitt.

I dag klatret Pete opp til ansiktet mitt for kos, selv om han fortsatt er i brumation/dvale og sover mer enn han er våken så har han vært våken nok til at jeg fikk nikysset på skjegget hans og gratulert ham med dagen. Bursdagen hans vet vi ikke når er, derfor feirer vi i dag istedet.

Gratulerer med dagen lille Pete! Jeg gleder meg til fortsettelsen. Smile

IMG_3186-0.JPG

This entry was posted in De firbente. Bookmark the permalink.

4 Responses to 1 år som dragemamma

 1. Elizabeth says:

  Gratulere med bursdagen til lille Pete Kiss
  1 år med dragen må ha vært ett lærerikt og fantatisk spennende år for dere Yes
  Er så gøy å lese om din historie og hverdag med dragen Heart

 2. Lavendel says:

  Grattis til Pete!!! Smile H
  Han trakk jo virkelig vinnerloddet da han fikk bli en del av deres familie.
  Vi har selv en liten hund, kjenner meg så godt igjen når du skriver om de firbeinte.

  En liten historie:
  Vår hund er av selskapsrase, men noen av oss må ha misforstått begrepene. For vår hund mener bestemt at vi skal underholde han. Wink Vi prøver holde det lille dyret borte fra en eneste sofa i hele huset. Det er den sofaen han legger seg i når han mener oppmerksomhet er på sin plass. Får jeg ikke med meg banditten, boffer han forventningsfullt…. Razz Egentlig liker jeg fantestrekene hans – stort sett. Wink

  Sender deg gode energier.

 3. Andrea says:

  OI! Det har gått fort!
  Gratulerer til begge Smile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette