Sykehus og medisiner og elendighet

Hipp hurra og kolera, behandlingen jeg har fått siden april gjør offisielt NADA. Det rimte nesten. Jeg var dikter i mitt forrige liv.

Forrige uke var en slitsom sykdomsuke, jeg er glad den er over. Først måtte jeg inn for et auete inngrep og enda flere tester og prøver med deprimerende resultater. Spesialisten jeg jobber med er en bra kar, jeg liker han veldig godt, og best av de fem ulike spesialistene jeg har jobbet med og dumpet så langt. Isteden for å bare jobbe så jobber han med meg, noe som burde være en selvfølge med leger, men som virkelig ikke er det. Inngrepet gjorde at jeg fikk så mye smerter at jeg virkelig ble gal, men nå vet vi ihvertfall litt mer. Testing som ble gjort for noen uker siden viser at behandlingen jeg har fått siden april ikke har noen effekt whatsoever. Det er jo bare supert siden jeg har lidd meg gjennom den helvetes behandlingen, sløst bort utallige timer, virkelig klødd meg ihjel av allergisk reaksjon og ikke minst hatt et immunforsvar lik null siden det startet. Men det er visst slik det må være… prøve og feile, prøve og feile. Hurra for å ha en sykdom de vet altfor lite om.

Jeg følte meg fantastisk den første måneden jeg fikk denne behandlingen, så gikk det nedover igjen og nå er det ingen vits i å fortsette. Kroppen min responderer ikke, isteden har den lager festlige antistoffer som bekjemper hele driten. Haha, jeg er så blid. Anyroad, nå er det mer ventetid på enda flere prøver……for å så prøve enda en ny behandling. Som de heller ikke vet om vil fungere. Som legen aldri har jobbet med fordi den er ny og ukjent. Som jeg også må sitte og blomstre på sykehuset for å få. Død over medisiner. Død over bivirkninger.

Jeg får fnatt av ventetid, det er så usannsynlig meningsløst. Men vente må man fordi jeg må sjekkes for ditt og datt og fandens oldemor før ny behandling kan startes. Så blir det enda mer ventetid fordi ny behandling også trenger noen måneder på å gi effekt. Eller, det vet man ikke for ingen vet noe om denne medisinen. Forbanna. Supert. Nå var ikke svarene helt det jeg ville de skulle være…..men å vite er bedre enn å ikke vite. Nå trenger jeg ihvertfall ikke å vente og håpe på at behandlingen jeg nå får skal funke, for det gjør den ikke. På’n igjen, ny runde, hurra, FML.

Deretter måtte jeg på legevakten fordi jeg hadde så vondt jeg ikke visste opp og ned på noe. Når du tar 4 x anbefalt dose av medisiner og du allikevel vil drepe nærmeste prest, så er noe veldig galt. Derfor dro vi til legevakten etter at legen min beordret meg dit….. mer prøver, enda mer prøver, MER PRØVER. Som ikke viste noe galt så klart. Er ikke noe feil her, neida. Men de pumpet meg full av væske, kvalmestillende og morfin. Som ikke gjorde noe annet enn å gjøre meg susete, som vanlig. Nå føler jeg meg heldigvis litt bedre, jeg har fortsatt mer vondt enn det som burde være lovlig, men jeg orker å bevege litt på meg og det er da noe.

Uker som forrige uke trenger intens nettshopping og siden det nå endelig har blitt høst her så brukte jeg det som en unnskyldning for å handle høstens sykeklær. Er det noe som får meg til å føle meg enda mer elendig enn jeg allerede gjør, så er det å daffe rundt i pysj en hel dag, derfor har jeg som regel at pysj er for soving, med mindre jeg er i så dårlig form at dagen er dømt til kun det: Søvn.
Allikevel, gode sykeklær er et must! Derfor en haug cardigans og myke bukser som ikke ser ut som joggebukser (jeg har joggebukse-fobi). Klær som er like komfortable som pysj, men ikke ser ut som pysj? Ja takk. Nettshopping kan (nesten) kurere alt.

Noe positivt? Jeg ser ikke syk ut, selv om det er en liten forbannelse i seg selv. Om jeg ikke sier noe så kan ingen se på meg at jeg er dårlig, men det gjør også sitt til at jeg kanskje virker frisk når innsiden min er alt annet enn nettopp det. Jeg kan riktignok ikke klage, om jeg hadde sett like elendig ut som jeg føler meg så hadde jeg måttet gå i hi i frykt for å skremme de rundt meg.
Apropos hi, dragen sover enda, selv om han titter ut av sengen sin nå og da for å få mat, kos og varme. Jeg begynner å bli så desperat etter dragekos at jeg vurderer å finne en dragebror eller søster til ham, men da ender jeg opp med TO sovende drager til neste år så greit. Ikke flere kjæledyr. Enda.

Tragisk sykeuke er over, jeg er lykkelig over at jeg kunne starte på nytt i dag. Og på magisk vis? Jeg har det bra likevel. Kanskje fordi jeg kun bruker tiden min på ting som gjør meg WEEEEEE! Jeg har begynt storinnkjøp av julegaver, jeg skriver masse, jeg jobber mer, jeg har kronisk 7th Heaven maraton og livet fra sofakroken min er ikke så verst. Sick times, men good times. Smile

Håper alle får en fin uke!

hilde christina

 

This entry was posted in Hverdag/blogg/whatever. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette