I wish that I could be like the cool kids…..

I wish that I could be like the cool kids ’cause all the cool kids they seem to get it.

Sangen Cool Kids fra Echosmith har jeg likt siden jeg så en kort Vine av den på twitter og kanskje liker jeg den så godt fordi den minner meg om hvor mange som faktisk ønsker å ha det enklere, ønsker å være “kul” fordi livet blir så utrolig mye enklere å leve når man er kul. Da jeg var tenåring var jeg absolutt ikke kul, jeg brydde meg ikke om den delen av livet. Kanskje tenkte jeg ikke nok på det til å være misunnelig på de som var ansett som kule, men mest syntes jeg konseptet var idiotisk og jeg hadde andre ting å tenke på enn å forsøke å være som alle andre. Ungdomsskolen min hadde riktignok kraftig skille mellom de kule og de ikke-kule, spesielt klassen vår var veldig tydelig splittet.

Det er lett å være etterpåklok, men jeg skulle ønske jeg forsto litt mer av tenåringer og tanker tenåringer har da jeg selv var det. Informasjon var ikke like tilgjengelig nå, jeg kunne ikke google og lese meg gjennom tusen inspirerende nettsider om det å være usikker og typisk tenåring for å så innse at åja, alle er sånn. Ser jeg tilbake nå så er det jo helt klart at ingen hadde styring, ingen ‘got it’. Ja, de kuleste av oss var flinke til å late som, ha en hard front som gjorde at det virket som de surfet gjennom livet, men de brukte nok ekstremt mye energi på å late som så ingen skulle se at også de hadde sprekker.

En av guttene som ble sett på som typisk kul, hadde en funksjonshemmet bror som plaget ham veldig, en annen gutt som mobbet mange hver eneste dag rakket ned på de som ikke hadde merkeklær eller riktig mobiltelefon, mens han selv kom fra en familie som hadde utrolig dårlig råd. En jente som virkelig var slem mot mange, ser jeg nå at sansynligvis var bipolar, hun visste ikke annet om faren sin enn at han var en tidligere alkoholisert kunde av hennes mor. Ja, kunde. Dere forstår hva moren hennes tidligere arbeidet som, det eldste yrket på planeten… Kanskje hadde de det enklere på ungdomsskolen fordi de ikke ble utsatt for mobbing fordi de var i den kule gjengen hvor andre ikke turte å mobbe dem, men tenåringer er tenåringer og tenårene er vanskelige, uansett hvordan du går igjennom dem.

Det er dessverre sånn at man ikke skal fremstå som svak eller sårbar, jeg tror det er slik at de som blir sett på som de som har mest peiling og styring på alt, nettopp er de som er mest usikre – de som virkelig ikke har noen anelse om hvor de vil eller skal. Selvfølgelig har du de som har god styring på det meste og er mer modne enn de fleste, men også de har sine demoner de sliter med når de er alene og ikke trenger å redde ansikt foran venner og bekjente. Ting er sjelden slik de virker, faktisk vil jeg påstå å si at ting aldri er svart/hvitt, alle har noe. Om vi klarer å huske på det blir det enklere å respektere de rundt oss, men å tørre å bare være, den sitter dypt. Jeg skulle ønske alle kunne tørre å lette litt på sløret, men det vil ikke skje så lenge vi nesten er oppdratte til å hakke på andres svakheter. Tegn til svakhet? La oss hakke akkurat der! Jeg vet ikke om det har blitt mer akseptert å slite nå enn da jeg var tenåring, men jeg håper det. Depresjon blant unge, selvskading osv, var ikke noe vi egentlig hørte spesielt mye om, det er ikke slik som nå hvor du virkelig lesses ned av informasjon om nettopp det. Mer informasjon skaper med aksept og jeg krysser alt jeg har for at det om 10 år er fullt og helt lov å være akkurat sånn man er. At vi åpent tør å være akkurat som vi er, med usikkerheter, dårlig selvtillit, vanskelige vennskap og familieforhold. Alle har jo noe så hvorfor i all verden går vi rundt og later som alt er så utrolig perfekt?

They’re driving fast cars, but they don’t know where they’re going…..

This entry was posted in Tekster og quotes. Bookmark the permalink.

2 Responses to I wish that I could be like the cool kids…..

  1. Elin;) says:

    Du har so rett!

  2. Elin;) says:

    Du er fantastisk og du har rett!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette