Takknemlig bursdag med en rørt HC

I dag, 20. september, ble jeg 28 år og jeg har felt flere rørte tårer over meldinger jeg har fått i dag. Jeg tror aldri jeg har skrevet et innlegg kun om hvorfor jeg er så inspirert til å gjøre det jeg gjør og i dag er faktisk den perfekte dag for nettopp det. Igjen, mens jeg ligger her og venter på at smertestillende skal gi meg en time eller to uten ubehag. Urk!

Da jeg startet med “morsomme” videoer på YouTube for noen år siden, var ikke meningen å underholde eller egentlig nå ut til noen, jeg var bare irritert over sykehus i USA og bestemte meg for å klage foran et kamera. Responsen var ENORM og jeg innså at med de “morsomme” videoene mine, nådde jeg ut et mye større publikum enn jeg trodde var mulig og det ga meg muligheten til å nå ut til mange med det jeg står for og det jeg ser på som viktig. Jeg har brukt for mye av livet mitt på å stresse og bekymre meg over hva andre mener og føler, og jeg tror det er en del av hvorfor jeg traff veggen og ble kronisk syk. Det å gå på akkord med seg selv hele tiden og aldri føle at man gjør det man selv virkelig vil, er giftig. Er det noe jeg vil bli husket for om jeg dør i morgen, så er det at jeg mener man må tørre å prioritere seg selv, sine egner tanker og meninger, nok til at man får det bra. Helt ærlig tror jeg ikke på at mennesker kan bli lykkelige uten dette. Man må rett og slett gi litt faen for å få det virkelig bra, det er ihvertfall slik jeg ser verden. Dette vet dere jo, men kanskje er det noen av dere som ikke kjenner meg eller kjenner til det jeg prøver å skrike ut til de av dere som følger meg fast.

Etter at jeg oppdaget hvor mange som likte de underholdende videoene mine, bestemte jeg meg for å lage videoer om andre, mer alvorlige ting. Publikumet ble skapt med de useriøse videoene mine, de hvor jeg er en karakter som sitter der for å underholde, mens jeg nådde ut til like mange når jeg nå og da laget seriøse videoer om selvskading, selvtillig osv. Og det er jo nettopp det jeg virkelig vil: Nå ut til mange med det jeg har lært så langt i livet. Det ble en win win situasjon og noe som bare skjedde, uten at det var planlagt og det er egentlig da de beste tingene skjer: Når de bare skjer.

Når jeg i dag sitter og leser melding etter melding fra dere, husker jeg at følelsen jeg får av tilbakemeldinger fra dere er mye av hva som har holdt meg gående siden jeg ble dårlig. Jeg nekter å gi opp fordi jeg vet at så mange av dere setter pris på det jeg har å formidle, og det har hjulpet enormt de siste to årene hvor mesteparten av tiden min har vært sykdom, smerter, sykehus, det som føles som tusen ulike medisiner, og det å sitte i ro og ikke ha krefter til noe. Det har vært flere dårlige dager enn gode, men det som er viktig er å la de gode telle 10 ganger så mye som de dårlige, det er slik jeg holder hodet over vannet. Det er klart jeg har dager hvor jeg helst vil utstyres med en av-knapp, skrike til alle rundt meg, eller legge meg i senga og aldri stå opp igjen, men det er ikke aktuelt. Isteden forsøker jeg å bruke erfaringen med det å være langvarig syk i råd jeg gir til dere. Enda flere har kontaktet meg etter at jeg ble syk og fortalt meg om deres helseproblemer og jeg håper vi kan støtte oss på hverandre. Jeg ser en mening med alt og jeg tror at det at jeg ble dårlig, ga meg enda en livserfaring jeg kan dele videre. Jeg har ingen utdannelse innen psykologi eller liknende, selv om jeg leser enormt mye for å kunne gi råd basert både på fakta og egne erfaringer, og på en måte er jeg glad for at jeg har opplevd mindre koselige ting for nå kan jeg kanskje forhindre at det samme skjer med andre.

Jeg støtter meg ihvertfall på tanken om dere hver eneste dag. Jeg har en gigadrøm i hodet om at jeg kan bygge på dette og skape et lite samfunn hvor vi sammen kan utføre mye, blant annet bekjempe mobbing på nett via #HCarmy. Jeg har så mange ideer og planer jeg vil sette til livs fremover og det har virkelig gitt meg ekstra fight når ting har vært vanskelige. Så mange ganger har jeg sagt til mannen min at jeg ikke kan gi meg, fordi jeg har noen tusen ungdommer som faktisk lytter til det jeg har og si og jeg tror jeg kan gjøre en forskjell. Legge igjen et fotspor, bedre noens dag, være et lite lys når ting er mørkt som fy. Klarer jeg det for bare én av dere så har jeg nådd målet mitt. Uten at jeg prøvde, nådde jeg ut til flere tusen mennesker og jeg fikk plutselig respons på at jeg bedret selvtillit og tunge dager. Det fikk meg til å tenke at når jeg gjorde det uten at det var målet, hva kan jeg da utrette når det faktisk settes som et mål? Jeg har alltid villet jobbe for en typisk hjelpetelefon, arbeide med ungdom, skrive artikler eller bøker om mine erfaringer for å kunne hjelpe noen der ute, og via noe så merkelig som en YouTube-kanal, har jeg fått et publikum. Jeg er faktisk i stand til å drive med det jeg elsker på hobbybasis og det er noe jeg virkelig vil fortsette med, bygge på, utvide og jobbe aktivt med fremover. Jeg er takknemlig for hver enkelt av dere og ikke minst er jeg takknemlig for at jeg er i en posisjon hvor jeg kan bruke så mye tid på dette og gjøre dette til en form for jobb.

Det eneste problemet, er at jeg er i utrolig dårlig form. Jeg skulle ønske jeg hadde 8-12 timer å bruke på dette hver dag, at jeg fikk tid til å svare hver enkelt av dere, og at jeg hadde styrke og energi til å kunne gjøre så mye mer….men helsen min sier nei. Det er frustrerende å ikke kunne gjøre alt man vil, fordi man har en kropp som sier stopp (hah, rim liksom), men et av mine motto er at så lenge det går fremover og man ikke står stille eller går bakover, så er det verdt å fortsette å kjempe. Det går tregt, men det går fremover og jeg får stadig nye idéer til prosjekter jeg vil starte. Jeg har to bøker jeg ønsker å publisere, hvor kun den ene er en standard bok, og selv om det har tatt tre ganger så mye tid som jeg trodde det ville, så skal det skje og så lenge jeg klarer å puste så fortsetter jeg å jobbe med det jeg synes er viktig. Og er det noe som er viktig så er det at flere og flere unge klarer å frigjøre seg fra hva alle andre måtte mene å føle. Dessverre lever vi i et samfunn hvor altfor mange må bry seg i andres business og lar du disse menneskene gå inn på deg, da går det fort nedover. The less you care, the happier you’ll be. Det gjelder selvfølgelig ikke alt her i livet, men når det gjelder hva andre mener er riktig for deg så er det bare du som kan avgjøre nettopp det.

En del av nettsiden min vil være artikler skrevet rundt #RulesbyHC, som er en hashtag jeg brukte her og der etter at jeg delte det jeg mener er viktig, mine leveregler på et vis. Jeg er langt fra noen ekspert, men når jeg ser at noe fungerer så vil jeg fortsette og helst gjøre fire ganger så mye som nå. Kanskje finner de en kur for sykdommen min, eller kanskje de finner en ny behandling som vil fungere. Uansett så håper jeg at helsen min blir bedre og bedre så jeg kan fortsette det jeg har startet.

Takk for alle tilbakemeldingene jeg får fra de av dere som er HCpeeps, de betyr enormt mye. Jeg bruker ord, ideer og tilbakemeldinger fra dere som inspirasjon til nye prosjekter og jeg gleder meg maks til å få på plass nettsiden jeg nå jobber med. Jeg håper den vil hjelpe enda litt mer og at jeg får nådd ut til enda flere av dere. Ikke minst vil jeg få delt tankene mine til alle på en gang, på en nettside spesielt ment for dette. Etterhvert håper jeg også at dere vil bli kjent med hverandre dere imellom, for når det er så mange som sliter med det samme, hvorfor ikke slå oss sammen og støtte hverandre? Mye må gjøres og det er en laaaaaang vei foran meg fylt med både hyggelige og mindre hyggelige ting, men igjen: Så lenge jeg ikke står stille så går det fremover.

Tusen takk for alle meldinger jeg har fått i dag, dagen ble mye bedre etter å ha lest disse. Det at jeg kan gjøre noe bra for noen er mer enn jeg hadde forventet at ville skje og jeg skal gjøre mitt beste for å kunne gjøre enda mer.

Rørte tårer og syke klemmer,

hilde christina

This entry was posted in Tekster og quotes. Bookmark the permalink.

5 Responses to Takknemlig bursdag med en rørt HC

 1. Henrikke says:

  Håper bursdagen din var tip top tommel opp Yes Yes Yes Yes

 2. Elizabeth says:

  Gratulere så mye med bursdagen din i går Present
  Håper du hadde en fortryllende dag med flotte gaver,nydelig mat og kaker og at du hadde en dag der du var i super fin form sammen med de du er glad i Heart
  Ble så rørt av dette innlegget at tårene trillet Cry
  Du er en fantastisk ung dame med store mål som jeg håper du når som du ønsker deg Grin
  Må bare si at du er ett lys mørket for meg,en glede i min hverdag og en dame jeg ser opp til på alle måter og som gir meg livsglede,pågangsmot og energi til å få til det jeg ønsker!Takket være at du er den du er Haley Kiss

 3. Monica says:

  Hei, og gratulerer så mye med overstått! Nå er jeg på samme alder som deg, og ikke akkurat en ungdom som trenger hjelp, men jeg ville bare si at jeg syns ungdommen er heldige som har deg. Jeg sleit mye med selvtilliten selv som ung, og jeg skulle gjerne hatt en som deg å henvende meg til for råd og inspirasjon. Med årene har jeg lært hvor viktig det er å være seg selv og ikke bry seg om hva andre mener om en. Når jeg ser mange av de unge jentene (og guttene) i dag, med det ekstreme fokuset på å være perfekt på alle måter, er jeg takknemlig for at ting ikke var like ille for 10-15 år siden. Blogger, Facebook, Instagram osv har nok gjort sitt til at det er lett å fremstille livet som mer rosamalt enn det som er virkeligheten. Jeg syns det er viktig med personer som deg som motvekt, som hjelper tenåringer (og oss andre) med å forstå at livet slett ikke er perfekt, vi har alle noe å stri med, men likevel kan vi være lykkelige. Igjen, takk for at du er den du er Hilde Christina! Jeg håper virkelig du føler deg bedre snart <3

 4. Andrea says:

  Hei. Gratulerer med dagen som var på lørdag. Du fortjener det beste. Du er en kreativ, inspirerende, kul, morsom og fantstisk person. Du har inspirert meg mange ganger, så tusen takk for det. Er så utrolig glad for at du er til HC. Du har inspirert meg på både gode og vonde dager. Og selv om jeg aldri har møtt deg så er jeg veldig glad i deg.
  Gratulerer med dagen som var og god bedringSmile
  Hils Pete, Chester og Dottie fra meg Smile
  Klem fra Andrea. (14 år)

 5. linda says:

  åh du er så herlig!! jeg blir litt overassket ettersom jeg møter nesten aldri noen som har like meninger som meg, og det jeg har sett via videoene dine så er du den eneste Grin
  Uheldigvis så sitter jeg her hjemme i stua aleine på en lørdagskveld, og føler meg litt ensom når jeg ser mange snapper av vennene mine som er på fester som jeg ikke er invitert til.. men så klikker jeg meg inn på youtube og da er jeg litt glad for at jeg kan sitte her og på en måte føle at du er med meg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette