It’s just a bad day. Not a bad life.

What the fluff?!Jeg er takknemlig for de dårlige dagene jeg har, for de gjør at jeg setter så enormt mye mer pris på de dagene som er relativt gode. I dag skulle jeg til legen min, den nye spesialisten jeg har begynt å jobbe med. Han har kontor på sykehuset som ligger 40 minutter unna og jeg ville virkelig møte ham og ha et fysisk møte med ham for en gangs skyld, men det ville ikke kroppen min. Jeg var våken annenhver time hele natten igjennom før jeg innså at jeg aldri i verden kom til å klare å komme meg ut døren og sitte i en bil så lenge. Smertene rev meg nesten istykker og jeg så ut som et spøkelse som hadde glemt å dø ordentlig så da var det bare å gi opp, svelge unna piller som gjorde at jeg svevde på en sky av sukkerspinn og valpemager, legge seg på sofaen med en ispakke i nakken og ha telefontime med spesialisten istedet. Heldigvis ble alle nødvendige prøver og undersøkelser gjort da jeg var innlagt så det spilte ingen rolle fra eller til. Puh! Nå er det ventetid, før behandlingen jeg gjennomgår per nå justeres etter hvordan formen min viser seg å være om noen uker. Ventetid er ikke så verst, faktisk er ventetid preget av håp så det blir noen fine uker fremover.

Fullmåne, medisiner som gir insomnia og PMS?

Jeg synes så uendelig synd på mannen min disse dagene. Jeg våknet til live rundt klokken 22, da hadde jeg vært et ubrukelig spøkelse som kun var i besittelse av enstavelsesord hele dagen. Jeg har aldri vært mer glad for at mannen min er fullstendig hektet på et spill på androiden sin, han er som et barn som kan sitte og være opptatt av den lille skjermen i timesvis. Jeg har begynt å kalle ham for støttekontakten min, for dager som dette føler jeg meg så invalid at det er akkurat slik han fungerer. Heldigvis slipper han å dusje meg, jeg klarer også å gå på do på egenhånd, HAH!

Herregud for en grusom tanke, ugh. Det kunne vært så mye verre.

Etter at jeg ble syk har jeg lært meg å se det positive i alt, også insomnia, om det går an å påstå noe sånt. Før ble jeg alltid frustrert når jeg ble liggende og stirre i taket i time etter time etter time uten at Ole Lukkøyet dengte meg i hodet med en spade og fikk meg til å Zzzzzz……. Nå går jeg ikke og legger meg engang om jeg merker at det er minimal sjanse for at jeg vil klare å sovne. Jeg har en regel om at jeg aldri legger meg i sengen vår med mindre jeg faktisk er trøtt. Seng = sove, ro, gode følelser, ikke frustrasjon, irritasjon, sinne og alt annet negativt. Jeg tror energier har mye å si, derfor forsøker jeg å holde soverommet så positivt ladet som overhodet mulig. Får jeg ikke sove innen 30 minutter etter at jeg har lagt meg så står jeg heller opp. I går kveld var det helt åpenbart at jeg kunne se langt etter søvn og nå er klokken ni om morgenen på lørdag. Så langt vurderer jeg å gå meg en tur, vaske bikkja, se en film, skrible mer i journalen min, sende et brev til min mormor, ordne alt på plass til overraskelsen jeg har planlagt for foreldrene mine denne uken, vaske resten av klærne våre, av-nuppe alle teppene våre (jeg elsker å fjerne nupper med en sånn elektrisk VROOOOOM. Festligste jeg vet, herregud så husmor) tørke støv, finne kuren for kreft, redde verden og lære meg å spille banjo.

Dette har vært en svært produktiv natt.

Istedet for å sitte her og &%$#$&! fordi jeg ikke får sove så har jeg og Chester delt nattmat, laget lunsj til mannen, vekket mannen med kaffe og en svett tunge i øret, klødd magen til Dottie, klødd ørene til Dottie, klødd hodet til Dottie, snakket med min mor på telefonen en time, jobbet, jobbet mye, jobbet mer, sett Catfish, ryddet i hundeleker, organisert husmorskapet mitt, avnuppet alt jeg nuppe kunne kan og vasket alle klær i hele huset. Netter uten søvn er egentlig bare koselig, men jeg ser for meg at med en vanlig jobb hadde det vært hakket mindre koselig….. jeg er uendelig takknemlig. Jeg leste et sitat for ikke lenge siden som var noe liknende “Hva om du våknet i dag, kun med det du takket Gud for i går?” Nå er jeg ikke religiøs så jeg takker ikke Gud for ting, men jeg takker…. noe (?) for alt det positive rundt meg og jeg tror faktisk at om jeg våkner i morgen med det jeg har takket…. noe (?) for i dag, så ville jeg hatt det like bra i morgen som jeg har det nå. Og som jeg er fast bestemt på: Du tiltrekker deg det du har i fokus så ved å være takknemlig for alt det du har så får du mer av det positive, mer av det du ønsker deg. Jeg tror egentlig jeg er et vandrende bevis på det.

Dyrehagen min er den beste. På alle måter. Hver dag. Alltid. De holder meg med selskap gjennom urk, blæ, stønn, AU, sukk, WRÆÆÆÆL!!!, dagene jeg sover 18 av 24 timer og våkennetter. Det vil si, Dottie dumper meg for pappaen sin, hun er så pappajente at hun burde skaffe seg en tatovering med et cheezy hjerte med banner og bokstavene DAD i.

AAAAAAHHHHHHHHHer illustrerer hun hva fredag kveld handler om.

Dottie kommer kun ned til meg dersom hun vil ut sammen med Chester og bjeffe litt på livet, så tusler hun opp trappen igjen for å snorke videre med pappaen sin. Chester derimot, han er min godgutt. Jeg vet ikke om han er glad i meg eller bare maten jeg spiser, men han er da ihvertfall her!

Og jeg fant han sovende med uglebamsen min i stad. Han ble så klart dødsflau og Dottie sto og lo og gjorde narr av ham i trappa, men etter en alvorsprat med Dottie om hva mobbing kan gjøre med en myk sjel så ordnet det seg.

Chester og bamsen hans Jeg håper ingen leser dette og tar det seriøst, jeg ser for meg at menn i hvite frakker vil dukke opp på døren vår ganske raskt. Ehe. He.. he. O_o

Pete er også alltid med meg, men det er mindre frivillig….. Man har ikke så mye valg når man veier 300 gram.

Dette er hans “WHO THE HELL ARE YOU????”-blikk. Jeg hadde nemlig på meg andre briller enn de jeg normalt sett bruker. Det syntes ikke Pete var noe særlig.

Who are you???WHO ARE YOU AND WHAT DID YOU DO WITH MY MOMMY???

Så han satt og skulte forvirra på meg i en halv evighet, like forvirra som da han ikke skjønner at jeg er meg utenfor tanken hans så han freaker helt ut og blåser seg opp til en kulrund bolle med megaskjegg. Han blåser opp både kroppen sin og skjegget sitt når han blir redd, i tillegg til at skjegget hans blir helt svart. Blir han ekstra redd så blir hele han svart, det har skjedd type tre ganger…. alle tre gangene var det R sin feil. Så klart. Anyroad, Pete har nå en rutine som jeg ikke klarer å bryte. Jeg henter ham ut, gir ham dragesalat (collard greens, for de som syntes sånt er sykt interessant…om det finnes noen som syntes sånt er interessant, hva vet jeg), før han slutter å spise og kravler seg til en krok der han kan sove. Enten under haka mi, mellom meg og sofaen eller i en krik eller krok i sofaen. Der sover han til jeg tar ham ut…det kan gå en time, det kan gå 8 timer, Pete sover. Og sover. Og sover.

Jeg prøver å vekke ham, da får jeg et megagrumpy “WHY YOU WAKE ME UP?!”-blikk, før han kravler seg avgårde og sover videre. Sykt sosial liten kar.

Jepp, han planker.

Planke-drage

Hva greia er med drager og dette med å slenge armene bakover vet jeg ikke, men det er sånn jeg vet at han er maks komfortabel og slapper av. Hva det er med det å komme ut av tanken som er så avslappende vet jeg ikke, men han kan være lys våken i tanken sin og så snart jeg henter ham ut så slokner han umiddelbart etter noen få blader med salat. Har jeg eplejuice (som han får hver fredag som snacks. Godtepose til barne-TV, ikke sant) så holder han seg kanskje våken litt til, mulig også dersom jeg gi ham litt eplesaus, men så er det bysselalleh Peteh. Jeg håper og tror at det betyr at han stoler på meg og føler seg trygg, og at det ikke bare betyr at jeg er så dritakjedelig å henge med at han slokner av kjedsomhet.

Han har endelig begynt å slappe av i badekaret sitt, WOHO! Alltid har han prøvd å rømme ut av vannet som om det var glødende lava, men denne uken la han seg faktisk flatt på magen og slappet av. Jeg har også nå lært ham hvordan man drikker av en bitteliten kopp. Yep, slikt må drager kunne. Han var tørst så jeg hentet et lite medisinglass i plast som jeg stjal ørtenhundre av på sykehuset, fylte det med kaldt vann (så han ikke skulle måtte drikke varmt badevann, æsj, blæ UGH) og så fort han åpnet munnen så fikk jeg hektet glasset i munnen hans. Så helte jeg på glasset og han drakk. Skjegget hans fylte seg opp med vann så han så ut som en prestekrage, før han svelget unna som en gud. Det skjedde tre ganger så jeg antar det var godt med vann? Han er flink til å gå unna og unngå oss (meg, mannen kan ikke babygreier) dersom det er noe han ikke synes noe om, men han åpnet munnen og drakk som den flinke lille dragenuffen han er.
Det gjorde meg like stolt som da jeg lærte Dottie å spise fra gaffel og skje. De kan de viktige tingene, gi labb, på plass, sitt bamse og slikt kan vi lære senere. High five og spise med skje uten å søle, det er nyttige saker.

Ellers så antar jeg at disse mennene i hvite frakker er på vei allerede så det har vært koselig å snakke med dere alle sammen! Grin

Nå er det bare noen dager til foreldrene mine kommer på besøk, dyra gleder seg så mye at de nesten revner på midten. Chester gleder seg så fælt at han har begynt å nirøyte og Dottie ser frem til å dumpe oss og være grandog i sengen til grandparents hele tiden. Hun har gjort det siden første gang foreldrene mine kom på besøk. Plutselig var hun borte og jeg fant henne i sengen til moren min, hvor hun tittet opp på meg og bare “Hi mom. Bye mom.” før hun la seg til å sove videre. Den uken var det bare Chester som sov hos oss og hvert besøk siden har Dottie forsvunnet til foreldrnee mine når kvelden kommer. Det er nesten som hun vet at de savner sin egen bamse og trenger å ha en vikar mens de er her, den rollen er hun som skapt for! Laugh Det skader nok heller ikke at moren min klør Dottie konstant fra hun kommer inn døra til hun drar igjen… bortskjemt? Nei nei.

Det begynner å merkes at jeg har vært våken i 24 timer, på tide å ta med seg den gretne dragen og synke ned i tempursengen vår i en liten evighet. Vekk meg når foreldrene mine er her? Noe sånt.

God helg alle sammen!

hilde christina

This entry was posted in De firbente, Hverdag/blogg/whatever. Bookmark the permalink.

3 Responses to It’s just a bad day. Not a bad life.

  1. Gamla says:

    Ha ha, det er en fryd å lese bloggen din, jeg ler så jeg rister innimellom. En utrolig god start på dagen, tusen takkSmile

  2. Marie says:

    Hei! Jeg ville bare si at du er forbildet mitt, og du har faktisk hjulpet meg med selvtilliten min. Jeg føler faktisk at jeg kjenner deg, bare ved å lese bloggen din og se på videoene dine. Jeg har slitt utrolig lenge med dårlig selvtillit, men du har faktisk fått meg til å innse at utseendet ikke betyr noen ting. Jeg har myye bedre selvtillit nå enn det jeg hadde for f.eks et år siden, takket være deg! Dessuten har jeg veldig lik humor som deg(elsker sarkasme og klaging), så derfor digger jeg deg. Så jeg vil bare si stå på, du har hjulpet meg(og sikkert mange andre) og du er en helt fantastisk person Smile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette