Dag 3 av innleggelse / YOU are the star… uten stemmerett hos meg

Outfit liksom!Dagens outfit! Komplett med makeupforbud, håret i en kronisk dott oppå hodet, sklisokker for voksne, og sånn sexy åpning i ryggen.

Dag tre på sykehuset og nytt rom, sånn helt plutselig. Jeg nevnte av det å være innlagt på sykehus overhodet ikke er så avslappende som man skulle tro og det stemmer. Fortsatt mangler jeg mange timer søvn og i går, etter en sovepille jeg aldri prøver igjen, sovnet jeg endelig og endte i en dyp søvn uten smerter eller drømmer. Før jeg ble vekket av den søte sykepleieren min klokken halv fem om morgenen som begynte med å si “…..I hate to do this… and I told them, she’s sleeping!” Før tingene mine ble pakket og jeg ble flyttet langt nedover gangen til et større rom. Jeg måtte vike for en baby, noe jeg måtte sist også, kunne kanskje babyen blitt syk midt på dagen??! Hah, neida… men herlighet så utslitt jeg var. Medisinene jeg blir pumpet full av gjorde også sitt til at jeg våknet med en knæsjrød farge over hele meg så jeg så ut som en hummers mindre velykkede søster der vi vandret avgårde til mitt nye bosted.

RudolphBlush trengs ikke.

Det nye rommet mitt er større, men det er også dårligere Wifi her…jeg vurderte å be om å få bli flyttet til et rom med bedre Wifi siden jeg faktisk har behov, men det får være grenser til bortskjemt oppførsel her kanskje. Før de glemte å gi meg frokost og jeg følte for å være litt grinete. I dag har jeg faktisk fått både banan og toast fremfor den mystiske “suppen” de har gitt meg til alle måltider, HURRA! Før de dukket opp med Sprite. Sprite kan man ikke spise i min form, glad de følger med. Jo oftere jeg er dårlig, jo mer blir jeg klar over at du faktisk må være din egen lille lege nå og da. Første gang jeg ble innlagt ga de meg en appelsin og en masse grønnsaker…..når jeg ikke hadde klart å spise eller holde noe nede på en uke. Vet man ikke hva man trenger så får man det heller ikke, sånn ca. Det gjelder kanskje alt i livet.

Heldigvis har også dette rommet dør så jeg kan lukke verden ute og ikke minst: Ha det isende kaldt på rommet mitt. Jeg er den eneste i den lille familien min som elsker å ha det kjølig når jeg sover, mannen og furbabyene mine går ut i streik så snart det er under 26 grader på soverommet vårt. Derfor nyter jeg kaldt rom og fjorten tepper, ansiktsmaske og journalen min. Å ha lite Wifi er faktisk helt fint for da blir jeg tvunget til å hvile mer enn jeg faktisk vil, og det er jo faktisk derfor jeg er her: Hvile.

Så til tittelen, for i dag igjen ble jeg minnet på hvor viktig det er for meg å ha min egen oppskrift. Min egen lille oppskrift på livet, hvordan jeg vil ha det, hvordan jeg vil være, hva jeg vil ha fokus på, hvem jeg vil omgi meg med, og ikke minst: Hvem som har stemmerett i min lille livsboble. Skulle jeg studert noe så ville det vært noe med mennesker og hvorfor vi oppfører oss sånn og slikt, hvorfor vi ofte tror at vi fortjener en større rolle i andres liv enn det vi faktisk gjør. Som jeg har mast om så altfor mange ganger, jeg tror verden ville blitt et bedre sted dersom alle ville ha sitt hovedfokus på seg og sitt, fokusere sin energi på å gjøre eget liv bedre, fremfor å legge seg opp i hva andre velger å gjøre, si, tenke, føle, jobbe med, bruke sin tid på jorden på. Vi har alle meninger, vi vil alle ha våre meninger om hvordan andre velger å leve, men jeg tror det er viktig å huske at du ikke er nødt til å dele de meningene med noen – spesielt ikke med personen du har tankene om. Jeg har en mening om alt, jeg kan virke veldig kritisk og jeg setter ofte spørsmålstegn ved hva en rekke mennesker gjør, men jeg vet også dette: Jeg får ikke endret på noen andre enn meg selv og det er svært få her i verden som er interessert i å høre hva jeg måtte mene om ditt og datt. Jeg vet at jeg ikke har noen stor rolle i noen andres liv enn mitt eget og mine aller nærmeste, derfor gidder jeg heller ikke å bry meg spesielt med hva andre velger å driver med, med mindre det påvirker meg og mine på en eller annen måte. Jeg har da ingen innflytelse eller rett på å uttale meg om hvordan andre burde gjøre ting, og det tror jeg er viktig for oss alle å huske. Jeg leste en quote jeg ble glad i veldig raskt for en tid tilbake, og den gikk som følger:

Consider how hard it is to change yourself and you’ll understand what little chance you have in trying to change others.

Det er vanskelig å ha mot og styrke nok til å endre ting ved en selv, det er kanskje noe av det vanskeligste vi gjør….. så hvorfor tror vi at vi skal klare å endre andre? Hvorfor tror vi at folk skal bry seg med hva vi har å komme med? Du kan gjerne dele ditt syn på en annen person, fortelle han eller henne at du mener at hun gjør ditt og datt feil og at du synes hun heller skal gjøre det slik og sånn, men tror du virkelig det når hjem? Kanskje noen tar slike ting til seg, jeg er ikke en av dem. Kanskje er det provoserende at jeg bryr meg så lite om hva du måtte ha å si om meg og mitt, men en av de viktigste nøklene jeg vet om når det gjelder å få det bra helt inn, er nøkkelen til å bygge sin egen historie, lage sin egen film med sitt eget manus og hva andre synes, mener, føler eller tenker om det, fuck it. Det finnes nok mennesker som i større grad er avhengig av andres erkjennelse for å kunne få det bra, jeg er helt omvendt. Hadde jeg skulle brydd meg om hva fremmede mennesker mener om meg så hadde jeg truffet bakken med et brak for lenge siden. Jeg er ikke her for å tilfredstille andre eller gjøre alle andre glade, jeg er her for meg selv og de jeg er glade i.

Ikke bare er det viktig å vite at det kun er du som har kontroll over din oppskrift og ditt manus, men det er viktig å huske på at du faktisk ikke er så viktig for alle andre som du kanskje tror. For de du er glade i, selvfølgelig! For et ukjent menneske på nettet du tror du kjenner utifra en YouTube-kanal? Dessverre ikke. Dersom et vilt fremmed menneske hadde gått frem til deg på gaten og fortalt deg at herregud, du tror du er så bra du! men du burde faktisk heller være sånn og sånn, farge håret svart og slutte å gjøre ting på den og den måten, for det mener denne fremmede personen at du skal! – hadde du brydd deg…? Neppe. Eller, jeg håper svaret på det er neppe. Så lenge din magefølelse sier at du gjør det rette for deg, go for it. Selv om naboen mener du tenker feil eller “venninnen” du snakker med to ganger i året synes du er for glad, drit nå i dem. De har sitt eget liv de burde fokusere på, har de tid til å hakke på deg mener jeg de bruker for lite tid på det som er viktig: Seg selv.

Kanskje er det litt trist å tenke på at du ikke kan styre andre, personlig synes jeg det er en fin tanke. Jeg har så vidt tid til å styre nok med meg selv og mine, jeg er glad jeg ikke har ansvaret for noen andre i tillegg. Å ha det jævlig krever mye, men faktisk så krever det enormt mye mer å ha det bra. Det kommer ikke glitter, regnbuer, valper og lilla skyer fallende ned i fanget ditt en dag du sitter og hater verden, du må faktisk bestemme deg for en ting eller to, gjøre noen endringer her og der og ikke minst jobbe for deg og regnbuene. Tørre å ta sjanser og gå imot det alle andre mener og føler om deg. Det krever litt, spesielt i begynnelsen er det kjempevanskelig, men så fort du får det inn som vane blir det hele mye enklere. Personlig mener jeg at man ikke har tid til å bry seg med andre om man har fokuset der det bør være. Med mindre noen har 40 timer ekstra i døgnet, i så fall vil jeg gjerne lære hvordan!

Moralen for dagen er altså å fokusere på deg. Du får det ikke bra ved å forsøke å hakke på andre, det er bare bortkastet tid. Du får ikke endret meg, og er du en person som aldri har snakket med meg eller kjenner meg personlig, så har du faktisk ikke stemmerett. Du kan ikke forvente at jeg skal høre på hva du mener og føler, når jeg ikke har noen anelse om hvem du er. Du er ikke viktig for meg, på samme måte som jeg håper min tilfeldige mening ikke er viktig for deg. Kanskje er det på trynet for noen at jeg velger å ignorere hva de aller fleste måtte ha å si om meg, men jeg har oppdaget at det er det som fungerer for meg for at jeg skal kunne ha det bra. Og så lenge det fungerer for meg og gjør at jeg våkner hver morgen med en rolig magefølelse, så vil det fortsette slik – uansett hvor teit du mener jeg er, hvor feil du mener jeg lever, hvor tragisk du synes mine livsvalg er. Du skal selvfølgelig få mene at jeg er helt dust, du skal få mene akkurat det du vil om akkurat hvem du vil, men dersom du provoseres av noe ved meg når jeg ikke kjenner navnet ditt eller vi aldri har snakket sammen, så er det ikke hos meg problemet ligger. Jeg gjør ikke noe galt ved å være den jeg trenger å være for å ha det fint hver dag. Har du et problem med meg uten å kjenne meg så er det nettopp det: Ditt problem.

– beklager (?).

This entry was posted in Hverdag/blogg/whatever. Bookmark the permalink.

4 Responses to Dag 3 av innleggelse / YOU are the star… uten stemmerett hos meg

 1. Julie says:

  Likte dette innlegget skikkelig godt ! Har alltid følt at jeg er usikker på meg selv, og brydd meg for ofte om hva andre synes om meg. Nå i det siste har jeg prøvd å endre dette ved meg selv, jeg trenger ingen andre sin mening, og dette innlegget ga meg ekstra motivasjon til å bare gi en god faen i hva andre synes. NEI, jeg ser ikke ut som en supermodell og har fantastisk klesstil, men hva så? Så lenge jeg er snill mot de som er rundt meg så skal jo ikke det bety noe! Tusen takk for at du skrev dette innlegget! Du er super!

  God bedring Smile

 2. Toril says:

  Huff! Føler med deg og sykehusinnleggelsen <3 Har jo selv vært innlagt på sykehuset flere ganger, og operert mange ganger i forskjellige ledd pga min kroniske betennelsesreumatisme. Sykehusinnleggelse sliter på, og det er slitsomt å ligge på sykehus!

  De som hakker på andre har et seriøst stort problem med seg selv, for de greier bare ikke å sette seg inn i andres situasjon! Hvor er respekten spør jeg? Den er totalt borte vekk!

  Kjenner jeg blir så oppgitt av slike folk som du beskriver. Som blogger har truffet slike idiotnisser som jeg velger å kalle dem. Tro det eller ei, et par av de idiotnissene jeg har støtt på er faktisk bloggere som tilhører kategorien 40+. De har den oppførselen som du beskriver over her! Det er ved slike tilfeller jeg skjemmes over å tilhøre den aldersgruppen. Kunne ikke slike tankeløse krek bare kaste PC'n langt på havet, og finne seg en ny hobby?

  Stå på HC! Synes du er ei kjempereflektert og flott blogger som har masse fornuftig å komme med, og du oppmuntrer alltid andre til å være seg selv, og til å tro på egne ferdigheter!

  Ønsker deg god bedring, og ta god vare på deg selv <3

  Hilsen
  Toril

 3. Rebekka says:

  jeg vet at dette spørsmålet er litt random, men jeg lurer veldig; er det sånn at folk i USA går med sko inne, som de gjør på filmer? Razz

  • Utrolig mange som spør om dette faktisk! Ikke tro det du ser på TV, man har ikke på seg sko inne… det er mer vanlig å beholde skoene på når man er på besøk hos folk her enn det er i Norge, men å gå inne i eget hus i sko skjer ikke.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette