The new normal

Being happy doesn’t mean that everything is perfect. It means that you’ve decided to look beyond the imperfections.

I dag hadde jeg en lang samtale med moren min, hun har snakket med en spesialist på sykdommen min og det var utrolig oppløftende å høre hva han hadde å si. Legen jeg har nå, hun som er spesialisten jeg jobber med, er jeg ikke spesielt fornøyd med. Hun pusher og pusher og PUSHER for å få meg til å gå for operasjon og selv om deler av det sikkert er ment godt, så vet jeg også at deler av det er fordi behandlingen jeg nå får koster ufattelig mye penger. Hvem bryr seg om det?! Det burde ikke ha betydning og jeg er mildt sagt irritert over denne spesialisten som forsøker å tvinge meg til å gjøre noe jeg ikke vil. Operasjon er aller, aller siste utvei og heldigvis var spesialisten min mor snakket med helt enig i det.

Jeg har vært litt skuffet over at jeg ikke føler meg fantastisk med stor F etter at jeg begynte med ny behandling, men å bli fortalt at bedring virkelig kan ta tid av en som virkelig kan det han snakker om, det løfter humøret og motet mitt mange, mange hakk. Ny behandling har gjort meg bedre, jeg tror bare jeg forventet en magisk forandring som ville forvandle meg om til en lilla fe med superkrefter, men det er jo ikke spesielt realistisk….

Det jeg er nødt til å slo meg til ro med og som har vært det absolutt tyngste med denne kroniske sykdommen, er å bli vant til at jeg har en “new normal”. Å tenke, eller strebe etter å komme tilbake til den jeg var før, er overhodet ikke realistisk. Å tenke sånn leder bare til skuffelse. Dette er jo faktisk en kronisk sykdom. Kronisk betyr at det ikke finnes noen kur, jeg vil faktisk komme til å være syk resten av livet. Kanskje blir jeg etterhvert symptomfri og i stand til å leve noenlunde normalt, men hva er egentlig “normalt”? Normalt er ikke nødvendigvis der jeg var før, den normalen må jeg nok slå meg til ro med at er borte for alltid. Det er kanskje den vanskeligste delen, det å finne seg i at ting nå er annerledes, livet mitt er endret og slik er det bare. Å akseptere den delen av dette sitter langt inne, kanskje er jeg for sta til å akseptere en ny livsstil og et nytt liv jeg aldri bad om eller ønsket i utgangspunktet.

Faktum er at jeg har en ny normal og jeg kan enten finne meg i det og gjøre det beste ut av det, eller jeg kan kjempe og sloss med det, uten at det gjør situasjonen bedre i det hele tatt. Kjempe mot sykdommen skal jeg, jeg gir ikke opp helt enda, men kanskje er det mer riktig å si at jeg kjemper med sykdommen. Den er en del av meg, den er en livslang kamerat og isteden for å deppe over det, så skal jeg gjøre alt jeg kan for at vi skal trives sammen. Ha det best mulig, så bra som overhodet mulig. Vi har det faktisk veldig ok sammen allerede og jeg merker at det blir bedre og bedre jo bedre kjent vi blir. Litt enklere hver dag, som to fiender som nå har innsett at de må jobbe sammen for å få til bra ting. Jeg har snakket med flere som har samme sykdom som sier at denial, fornektelse, er en stor del av det å bli syk og også det å bli frisk. Du vil jo ikke være syk, du vil bli frisk NÅ!!! Hvem vil vel føle seg slått av sin egen kropp og en sykdom man ikke kan noe for, men som ble kastet på deg og snudde opp-ned på alt? Sansynligvis ingen. Men så er det dette med å finne seg i situasjonen man er i, finne det beste i den og fokusere på det positive. Det er så enormt viktig, alfa og omega. Gjør det beste ut av det som er gitt deg, fremfor å fokusere på det du ikke har eller det som har blitt tatt i fra deg. Det gjelder alle situasjoner i livet, uansett om du har blitt gitt syke kort eller ikke, men spesielt gjelder det når du finner deg selv i en situasjon som er mindre enn optimal.

Kanskje trengte jeg denne sykdommen for å virkelig lære dette? Jeg vet ikke, men jeg synes ikke synd på meg selv, ei heller er lenger jeg sint eller lei for at jeg er syk. Hva er vitsen med det, det fører da ingensteds hen?

Det går bare oppover herfra, jeg er på så god vei allerede. Du och jag sykdom. 

This entry was posted in Ladida i Natten. Bookmark the permalink.

10 Responses to The new normal

 1. Som ME-syk kjenner jeg meg godt igjen i det du skriver. Nå har jeg vært syk i to år og livet mitt er helt annerledes enn det det var. Du er flink som klarer å tenke som du gjør, beundrer deg!

  • Håper du føler deg bedre og bedre, jeg føler med deg. Å ha ME vet jeg ikke om jeg hadde taklet, selv om symptomene mine er mye av det samme. Sender deg masse varme tanker Heart

 2. Susanne says:

  Jeg vil bare få lov å takke deg jeg HC, for at du deler av deg selv på en så fin og reflektert måte. Jeg sliter selv med mye av disse tingene du skriver om, selv om det nok er to forskjellige diagnoser. Du får virkelig satt ord på hvordan ting kan føles med en sykdom som ikke nødvendigvis alltid synes så godt utenpå. Jeg tar meg selv i å både le og gråte av ting du skriver, og det er en god grunn til at dine blogger er de eneste jeg er innom hver dag. Du er en inspirasjon, og du har så mye å lære andre, og jeg håper at du kan tenke på det de dagene hvor ting er blæh og alt føles mørkt. Heier på deg jeg. <3

 3. Gamla says:

  Så flott at du har flere innlegg på bloggen din!! Gleder meg hver dagSmile Stå på videre

 4. Charlene says:

  Driver selv og koser meg i “fasen” akesptere at man er kronisk syk, og skulle ønske jeg klarte å være like positiv som deg. Du er fantastisk sterk og flink til å se det positive i ting, og jeg håper jeg kommer til det punktet jeg og.

  Sier som andre, hurra for deg!

  • Det gjør du, om du bare bestemmer deg for at det å være en vissen blomst ikke er bra nok for deg. Og det er det ikke. Ta frem staheten din, det hjelper! Smile

   • Charlene says:

    :’) <3 Takk

    Sittet og lest flere innlegg nedover, og det helt enkle angående sykdomssmestring "gjør ting når du orker" har jeg ikke tenkt over en gang. Brilliant!

    Ellers (jepp, kommenterer fortsatt på feil innlegg) har jeg funnet ut at minst 4 varme skumbad i uka skulle vært medisin på blå resept

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette