Julen vår 2013 i bilder og ladida: San Francisco og feiring i nytt hus

Så senket roen seg over både feiring og besøk, og min lille bloggferie er over! Til tross for at jeg har brukt deler av julen på å sutre av smerte, så har dette vært den beste julen jeg har hatt her i USA så langt. Dette var den første julen vår i nytt hus, og foreldrene mine kom fra Norge for å feire med oss, noe som gjorde det hele akkurat slik vi ønsket at det skulle være. Mye plass, fine dekorasjoner, norsk julemat, masse skravling med foreldrene mine, latter, furbabies som forguder sine besteforeldre, og vår første jul sammen med lille Pete. Jeg har fått så enormt mange spørsmål om hvordan vi feirer, og vi feirer på den norske måten. Mannen min har ikke noe forhold til jul, han gir egentlig litt f i hvordan det gjøres, derfor har vi feiret norsk jul siden jeg kom til USA i 2010. Norsk julemat, pakker etter julemiddag 24. desember, julefrokost 25. desember med kald ribbe i lefse og feiring av bursdagen til pappaen min.

Snart er året over, i helgen og i dag har mannen jobbet og jeg tatt det maks med ro. I helgen dro foreldrene mine hjem til Norge igjen (meh…Frown) og jeg har for en gangs skyld hatt ferie! Noe jeg ikke bare ville ha, men virkelig trengte. Kroppen min likte riktignok ikke jul, så den kommende uken skal jeg bruke på å pleie den dustete kroppen min, jeg nekter å ende opp på sykehus igjen.

Anyroad, vi startet julefeiringen vår i San Francisco, hvor vi møtte foreldrene mine og hadde en natt på hotell. I hotellobbyen støtte vi på nordmenn………hvor mannen min nevnte etterpå at en norsk dame hadde vært typisk norsk-frekk og sneket i køen rett foran ham. Grin Herlig inntrykk. Uansett, søtt hotell, og gåavstand til Pier 39. Perfecto!

Fin hotellobby…….stygt teppe? Hmm.

San Francisco er alltid fint pyntet til jul, og vi dro ut for å spise på favorittrestauranten min, La Folie. Maten der er bare …. WHOA! Vi drar alltid til den restauranten for spesielle anledninger, og selv om den er en av de dyrere restaurantene i San Francisco så får du virkelig hva du betaler for. Sammenliknet med norske priser er det heller ikke dyrt, så er du i San Francisco, DO IT! Jeg fikk mannen min til å prøve en snegle, han må virkelig være glad i meg som prøver alt jeg forsøker å dytte i ham. Dagen etter handlet vi litt på Pier 39 og spiste lunsj på nom krabberestaurant, før vi pakket bilen full av foreldre, bagasje og etterhvert furbabies, og dro hjem til vår egen by og hus. Pete var alene hjemme for første gang, og selv om det bare var i 24 timer så savnet jeg det lille kreket……

Screen Shot 2013-12-27 at 11.32.49 PMPier 39! Hvor jeg traff en ny venn…..

Jeg tror han er singel, for de av dere som er interesserte.

Foreldrene mine har virkelig hjulpet oss med rydding og vasking og alt mulig den uken de var her, herlighet! De klarer ikke å sitte i ro, og jeg ville helst bare grave meg ned i hagen og grine, så min mor sto for julemiddagen, og min far har støvsugd og ryddet og herlighet så mye hjelp vi har fått.

Min mor fikk hilse på lille Pete for første gang, faren min har “holdt” ham i ca tre og et halvt sekund…..jeg måtte nesten true med at han måtte sove ute om han ikke lot meg sette Pete på genseren hans, og da jeg sa tre sekunder satt han bokstavelig talt og telte sekundene. Jeg ler! Min mor var selvfølgelig glad i ham før hun traff ham, hun er like gal etter dyr som det jeg er. Det er bra noen tar oppgaven som grandparent til grandragon seriøst, HINT HINT PAPPA! Grin

Grandmother og grandragon. Pete smakte på henne, det er alltid et godt tegn.

Siste dagen fikk jeg ta bilde av Pete på genseren til faren min. Det gikk sånn:

Bilde 1: “Pappa, sitt i ro og la meg ta bilde.”
Bilde 2: Kan du ikke se på ham da ihvertfall???
Bilde 3: Kan du se på ham og late som om du liker ham?

Mer falskt smil enn på bilde 3 tror jeg ikke jeg har sett på min far noengang. Men greit nok, bilde fikk vi! ROTFL

Så ble det plutselig julaften hvor min mor sto for julemiddagen, NOM! Vi har alltid både pinnekjøtt, ribbe og julepølse. Pinnekjøtt er det ca det beste i hele verden på julaften, mens kald ribbe i lefse er et must første juledag. Dessuten har jeg innsett at jeg offisielt er en gammal haug, for jeg kjøpte nytt juleservise til oss før jul, og jeg var helt i ekstase! Ekstase over tallerkener….? Gamlehjemmet neste for min del.

Men det er fint…..og jeg fant det på Target, av alle steder.

Hvert år er det jeg som står for pynting av juletreet vårt, for i fjor kjøpte mannen et helt forjævlig stygt falskt juletre, siden jeg var lei av ekte trær med barnåler overalt. Som vanlig bad jeg ham dra til en spesifikk butikk og kjøpe et spesielt tre som faktisk så flott ut, han dro heller til Walmart og brukte 100 kroner på et tre som så ut som en dårlig sammensatt busk med anoreksi. Mannen mente at jeg kunne “work my magic” og jeg bestemte meg for at Walmart tre skulle bli Neiman Marcus tre, og det ble det også.

Treet vårt er typisk amerikansk, jeg synes norske juletrær med lite pynt ser … greit lite fint ut, men jeg liker ikke trær som har blinkende fargerike lys, eller juletrær uten et fargetema. De som har hvite juletrær med juletrelys i masse ulike farger? UGH! Uansett, en tradisjon vi startet da jeg feiret jul her i USA for første gang, var julepynt som betyr noe. Jeg pynter juletreet med standard julekuler også, men i tillegg har vi julepynt som har en eller annen spesiell betydning for oss. Hvert år legger vi til noe nytt, og juletreet vårt er i ferd med å fortelle en historie som nå går over tre år. Første året skaffet vi forbokstavene våre, i tillegg til pynt for vår første jul med årstall og valpens første jul, da for Chester. Året etter måtte en D legges til fordi Dottie ble en del av familien vår, før vi i fjor la til pynt for vår første jul som gift.

I år la jeg til flere nye ornaments/julekuler/hvadetnåheterpånorsk, og jeg har fått flere nye favoritter. To av dem er disse som er for den pelsete sjelevennen min, Spot.

Den lille rammen kjøpte jeg fra Inthecompanyofdogs.com, før jeg fant den lille dalmatinerengelen i en dyrebutikk i San Francisco. Da jeg fant den hadde jeg jo allerede pynt for Spot i tillegg til forbokstaven hans, men den lille engelen måtte bli en del av treet vårt, han er jo min lille engel.

Siden foreldrene mine feiret med oss i år trengte vi også en ornament for dem, og denne fant jeg på Amazon.

Siden vi har en ny baby i hus måtte vi selvfølgelig ha en ornament for ny baby, og jeg fant denne med ugler. Nå er ikke Pete akkurat en ugle, men hallo…..ugler. Med årstall selvfølgelig.

Screen Shot 2013-12-28 at 12.19.36 AMCUTENESS!

Min favorittpynt i år er riktignok Pete selv. Det er mange drager som liker juletrær, og da jeg viste han treet vårt begynte han febrilsk å kravle mot treet for å få lov til å klatre i det, og da han først kom på plass satt han der i timesvis.

Under treet lå det masse fine gaver, jeg er utrolig fornøyd både med hva jeg fikk, og også hva jeg og vi ga bort. Mannen min ble nesten rørt til tårer av hovedgaven jeg ga ham, og selv om foreldrene mine klagde over at vi ga dem for mye så tror jeg de ble veldig fornøyde de også. Det er mange som har spurt om jeg kan lage en “What I got for Christmas”-video…..men jeg kommer ikke til å gjøre det, rett og slett fordi det er mange som ikke tåler at andre får gaver eller fine ting, og slike videoer er som regel som å be om å få drittkommentarer.

Noe kan jeg nevne likevel, jeg synes det er koselig å fortelle selv om video ikke er helt aktuelt. Blant annet fikk jeg lilla skjerf i kasjmir (ELSK! Til bursdagen min fikk jeg lilla poncho i cashmere fra samme merke og den har jeg nesten brukt ihjel), øredobber fra Anton Heunis (som jeg ikke hadde tenkt på å ønske meg, men som er fantastiske!) og vinterjakke fra IRO, som min mor og jeg fikset en stund før jul og fikk til rundt 1900 kroner når ordinærpris var rundt 4300,-, YAY! Den er gigantisk, stor og varm, jeg sitter og håper på kaldt vær så jeg kan misbruke den.

Huset fikk tykt Rørospledd (å finne gode ullpledd i California = nei), uglepysj, uglelys, ugleøredobber, ugleklær, og uglealt, en smykkemedaljong i gult gull fra min tante som er noe jeg har ønsket meg lenge lenge, lilla turstøvler fra mannen (HAHA! Fantastisk hva man finner i lilla), og dette korset, også fra mannen min.

Jeg har ønsket meg et kors i gull med diamanter en stund, men å finne et som ikke er flashy eller tacky er ikke bare enkelt. Dette er riktignok helt slik jeg ønsket meg det. Mannen min er kanskje et rotehue som snorker verre enn min bestefar og onkel kombinert, og han husker ikke navnet på sin egen fetter, men han kan dette med å vite hva jeg liker. Hovedgaven fra ham fikk jeg riktignok for noen måneder siden, en veske fra Louis Vuitton fra dalmatinerkolleksjonen de hadde for noen år tilbake. Den ble kjøpt da, men jeg har ikke fått bruke den før nå. Dette var en veske jeg selvfølgelig ønsket meg da den kom ut for årevis siden, men den gang hadde jeg ikke akkurat penger til å kjøpe den typen ting. Da en leser tipset meg om at den fantes på nett, kjøpte mannen min den til meg, men siden jeg nettopp hadde kjøpt min elskede lilla Louis Vuitton Audacieuse PM, syntes jeg ikke at jeg kunne rettferdiggjøre enda et stort veskekjøp, så jeg bad om at det kunne være en julegave isteden. Endelig kan jeg bruke den, IIIIHHHH!

Mannen min er ikke vant til gaver, det har aldri vært vanlig i hans familie, men han begynner å forstå konseptet nå. Han fikk klær i massevis, blant annet diverse fra Island og Moods of Norway. Nå har han nok varme klær for en stund, noe som trengs siden han sover i fleecebukse, genser, ullsokker og lue. Mulig ass.

Huset har pyntet seg enda litt for julen, en av favorittene mine er disse julekulene som nå sitter på trærne vi har ved spisebordet vårt. Tidligere var de pyntet med høstlløv, nå julekuler, snart snøflak og en ugle.

Jeg er også veldig fornøyd med julekransen vår, kanskje fordi den minner om såre og vonde fingertupper i fjor. Jeg sto ved kjøkkenbordet vårt i gammel leilighet og bannet over ståltråd og superlim i timesvis, men det var det verdt, spesielt når jeg ser hvor fin kransen er på døren til huset vårt.

Alt i alt en utrolig fin jul! Smile Nå skal jeg nyte noen flere fridager og forhåpentligvis pleie den kjørte kroppen min tilbake til normalen. Hva nå enn normalen er.

Jeg håper alle har hatt en kjempefin høytid! Smile

 

This entry was posted in Fine ting, Hus og interiør, Hverdag/blogg/whatever. Bookmark the permalink.

16 Responses to Julen vår 2013 i bilder og ladida: San Francisco og feiring i nytt hus

 1. Anonymous says:

  Hååå! Elsker julepynten din ♥ når jeg prøver å dra inn på sen nettsiden du skrev om, den inthecompanyofdogs funker det ikke? Går det ikke i norge eller no?

 2. Kriss says:

  Godt nytt år til deg, R og dine fantastisk søte dyr. Pete er så cute <3 det er chester og dottie også.

 3. Ida says:

  Hei Smile syntes det er urettferdig at en så snill person som deg må være syk! Du har hjelper utrolig mange blant annet meg. HÅPER DU FOR ET GODT NYTT ÅR! Det fortjener du virkelig! Ps. Chester,dottie og pete er kule! Kissed

 4. C says:

  Såå koselig! Smile Hørtes ut som en veldig fin jul! Og du er så innmari flink til å dekorere, elsker ornamentene, kransen og juletreet deres!

  Så må jeg innrømme at jeg hadde håpet på en “julegave goodies”-video fordi jeg elsker den type videoer. Sitte å se på haulvideoer og “What I got for Christmas” i timesvis – Der har du meg! Grin Men er selvsagt forståelig at du kanskje ikke vil.

  Godt nyttår HC! <3 *kleem*

  • Takk! Smile Forstår at det var ønsket, men jeg føler meg ikke i form til å lage videoer nå uansett, så det ville i så fall vært “Dette fikk jeg til jul!” i april eller noe. Litt meningsløst Grin

 5. Elizabeth says:

  Så flott og koselig jul du og din familie har feiret Grin
  Så mye fin julepynt du har pyntet med Heart
  Ble rørt av “deres historie” på juletreet,så flott tradisjon Rose
  Så mye fine julegaver du fikk Grin Synd det skal være slik at du ikke kan lage video pga misunnelse…Huff for en verden vi har fått.
  Håper du kommer i fin form igjen snart Rainbow
  God nytt år til deg og din familie Heart

 6. Elisejb says:

  Herlig innlegg Smile Godt å høre at dere har hatt en fin jul! Godt nyttår Smile

 7. Andrea says:

  Godt nytt år!
  Ønsker deg, R og alle de søte dyra dine ett minnerikt år i vente.

 8. Gulltopp says:

  Ser ut som dere har hatt en flott jul! Juletreet ble kjempefint med den pynten. Du hadde sikkert hatet vårt tre, haha, det er hvitt, men uten fargede lys, da. (Fordi jeg har vært for lat til å kjøpe, jeg synes det er kjempefint, hehe) Men det ser i alle fall amerikansk ut, med pastellfarger og Disneytema . Helt enig i at norske pistretrær med en halvmeter mellom både greiner og pynt ikke er spesielt fint. Smile
  Og så trasig at det skal være sånn med den misunnelsen. Jeg skulle gjerne likt å se video, men jeg skjønner at du ikke orker å ta en ny runde med kvinneguiden fordi folk får problemer med julegavene dine. Best å bevare den gode følelsen du har! Jeg kan ikke fortelle folk at vi skal ut og reise jeg, for da blir de så misunnelige atte fy, så jeg tør ikke skrive det på Facebook…
  Uansett! Godt nyttår, HC, håper du blir friskere i det nye året! Smile

  • Hurf…… hvite trær minner meg om … mindre fine ting ROTFL Men kan sikkert være fint, jeg har sett et par som har vært fine også. De inneholdt ikke fargede eller blinkende lys Grin

   Er det ikke helt utrolig trist at det skal være sånn…? Herlighet, jeg merker jeg blir irritert. Sensur fordi noen mennesker ikke tåler at noen har noe andre ikke har, grøss! Hadde jeg vært i form skulle jeg laget video om nettopp det, jeg skriver det definitivt opp på listen min over videoer som skal lages når jeg blir bedre! Interessant emne i grunn, spennende å se hva flere mener om nettopp det.

 9. ~Lin says:

  søte vovvene og pete

  Godt Nyttår!
  Håper 2014 er det året de finner enten en kur eller den beste medisinen for din tilstand sånn at Livet blir enda bedre!

  ~Lin

 10. Malin says:

  man ser du er datter av din mor, gud så like dere er!
  Ha et fantastisk nyttår, Hilde og god bedringSmile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette