Pete update – 2 1/2 uke

Nå har Pete vært hos oss i to og en halv uke, på tide med en liten update! Ja, jeg lager babyupdate om dragen min, han er jo min baby….og det er fint å se tilbake på.

Alder

Vi vet ikke når han er født dessverre, utifra størrelsen hans er han ca 2 måneder gammel. Vi har gitt ham 29. oktober som bursdag, siden vi fikk ham 29. november og han da var ca en måned gammel. Vi må jo ha en dag å feire ham på, ikke sant! Lage bursdagskake av gresshopper? URGH!

Vekt og lengde

Han veier 16 gram og er 20,5 cm lang. Første gang jeg veide ham veide han 15 gram og var 19 cm lang så han vokser fint.

Mat

Han spiser 5-15 gresshopper hver dag, og han liker gul squash blandet med vitamin….blanding for dragebabyer. Han liker hverken vannmelon, bjørnebær eller epler, men dragebabyer spiser sjelden grønt uansett så vi stresser ikke så veldig med grønnsakene hans enda. Så lenge han får i seg det han trenger er jeg fornøyd! Han får kalsiumtilskudd hver dag, og multivitamin 2-3 ganger i uken.

Hamskifte

Så langt har han kun byttet hud én gang, men han ser ut til å være klar for å bytte hud igjen veldig snart…? Han begynner å få en grålig farge, noe dragene gjør når de er i ferd med å skifte hud. Han lukter riktignok ikke møllkuler enda, noe han gjorde sist han var midt i hamskifte. Blæ. Chester syntes det var ordentlig spy, han nøs og nøs når Pete var midt i hamskiftet sitt.

Han bader 3-4 ganger i uken, noe han ikke kan fordra. Når jeg annonserer at det er badetid, er dette blikket jeg får.

What? You’re not serious are you….?

Men bade må man lille dragenuff. Det festlige er at han blåser seg opp når jeg setter ham i vann, så han blir som en liten, rund ballong, full av luft. Han flyter rundt om han hadde beveget på seg, men sitter stort sett bare og ser stygt på meg mens jeg setter små dråper på … snuten han? nesen han? Hva nå enn det er han har. Også synger jeg til ham, for av en eller annen grunn ser det ut til at han liker sang. Nei, jeg er ikke gal. Lover.

Doglings

Han er ikke redd søsknene sine lenger, han bryr seg egentlig ikke noe særlig om dem i det hele tatt. Dottie er kun nysgjerrig når han kravler, da blir hun helt “WHAAAT?!”, Chester er usikker og skjønner seg ikke helt på hva Pete egentlig er for noe. De første gangene jeg lot dem hilse hveste Pete, men nå sitter han bare der og ser på dem. De har vært snute-mot snute flere ganger uten problem, men Pete er tryggest når han får sitte i hånden min når de hilser. Alene er han ikke like tøff, naturlig nok.

Screen Shot 2013-12-13 at 7.27.41 PM

Jeg er egentlig glad for at Pete ikke er spesielt interessert i Dottie og Chester, for da hadde jeg vel måttet holdt ham godt unna i frykt for at de pelskledde barna mine ville forsøkt å leke med ham. Han er litt vel liten enda, jeg tror vi drøyer den noen måneder til. Laugh Chester er for pingle til å leke med ham, men Dottie kunne godt funnet på å forsøke, kjenner jeg henne rett.

Bilde fra i dag da Dottie så Pete kravle på sofaen og hadde veldig lyst til å leke! Men lydig er hun, et kort “Dottie, out.” og hun holdt seg ute. Flinke nuffen min. ♥

Hobbyer, Humør og Generelt Ladida

Han var litt grinete noen dager i forrige uke, men nå er han igjen en glad liten drage. Han var usikker på R i begynnelsen, men de har bondet endel den siste uken så nå ser han ut til å være trygg på ham også. Vi “trener” mye så han ikke skal være redd for hendene våre, og vi vandrer rundt tanken hans ofte så han skal bli vant til skyggene våre. I begynnelsen var han usikker når vi sto utenfor tanken hans, men etter litt trening har han blitt mye bedre. Naturlig nok blir drager ofte usikre når skygger faller på dem, derfor har vi gjort litt skyggetrening (hah!) så han ikke skal være så usikker. Første gangen hveste han til meg, dusten. Nå er han riktignok mye tryggere, og han er veldig min baby. Mannen får låne ham litt, men bare litt…

I dag lærte vi at han ikke har noe konsept om høyder, han var på god vei til å vandre rett av pulten til mannen min. Heldigvis var jeg der og fanget ham i luften, det kunne gått veldig ikke bra. Med andre ord, å utforske pulter eller bord er ikke aktuelt per nå. Istedet lot jeg ham få kravle fritt på sofaen på gjesterommet vårt, men da klatret han istedet opp hele ryggen min, og opp til håret mitt for å legge seg til å sove. Han elsker fortsatt håret mitt, det er visst det beste i verden. Han krafser rundt og lager seg et reir før han slokner. Jeg liker riktignok best å ha ham på brystet slik at jeg har full kontroll på hvor han er, og jeg har en hette jeg kaller min dragon bag og som er hans sovepose for de gangene jeg ikke har på meg BH han kan sove i. Han legger seg til for å sove, og når han har sovnet flytter jeg ham forsiktig ned i drageposen uten å vekke ham. Jeg fester drageposen rundt halsen min, på den måten kan han sove og jeg føler meg trygg på at han ikke vandrer avgårde og blir borte.

photo (11)

Sove, sove, sove, sove i drageposen. Fordi det er vinter sover han ekstra mye, selv om dragebabyer ikke går i semi-dvalen kalt brumation. Med drageposen på brystet kan jeg gå rundt og gjøre ting uten at han våkner, han sover veldig tungt og er nå vant til bevegelsene mine så han sover fint i drageposen mens jeg styrer rundt og ordner det som ordnes må. Jeg føler meg som en kenguru. En svært overbeskyttende kenguru… Jeg får høre endel “You’re such a mom” når jeg bader Pete i hans grønne badekar, med badematter og lilla håndkle, mens jeg synger badesanger og snakker til ham som om han er et menneske. Jeg gjør jo det med Chester og Dottie, jeg kan ikke forskjellsbehandle bare fordi Pete ikke har pels!

Iblant er han litt overlegen.

Vi har nå lært at han er en såkalt leatherback, noe som vil si at han ikke er like piggete og skallete som noen drager kan være. At han er en leatherback betyr, så vidt jeg har forstått, at scales’ene hans (hva nå enn det er på norsk) ikke vokser til full størrelse, de er avlet frem til å være mykere og mindre piggete enn andre. Helt i orden for meg! Han er myk og god å ta på, til og med ryggen hans er relativt myk. Noen spurte om han er vond å ta på, det er han ikke. Klørne hans har vokst, det er ikke veldig behagelig når han klatrer på bar hud, grøss. Negleklipp nekter jeg å gjøre, det får dyrlegen ta seg av. Jeg har maks angst for å klippe klørne til mine pelsete babyer, jeg kommer ikke akkurat til å sette meg ned med verdens minste negleklipper og forsøke å klippe Pete’s klør…… Eh nei.

De siste dagene har han hatt litt problemer med det ene øyet sitt, det verket litt og han holdt det lukket mer enn det andre øyet. Jeg renset det i går og i dag ser det heldigvis ut til å gå bedre, puh. Nervøs dragemamma. Å rense et øye på noe som veier 16 gram? Presisjonsarbeid, herlighet. Heldigvis sitter han rolig i hånden min, det er tydelig at han er mye mer trygg på oss nå enn da han kom. Han kravler ikke vekk, istedet virker det som han synes det er koselig å tilbringe tid med oss. Når jeg forsøker å legge ham tilbake i tanken sin holder han seg fortsatt fast i hånden min, og lar jeg ham kravle fritt ender han alltid opp hos meg til slutt. Litt tryggere hver dag, noe som lover bra siden han jo ikke var spesielt usosial da han kom.

Jeg er amazed over hvor…. mottakelig han er for alt mulig. Jeg visste ikke at drager er som små hunder, og han overrasker meg igjen og igjen. F.eks. skakker han på hodet om det er en spesiell lyd han lurer litt på, og han ser seg selv i speil og kameraer.

Mannen sang så da skakker han på hodet. NUFF!

Noen spurte om jeg er glad for at jeg kjøpte ham….. Hva tror du? Grin

This entry was posted in De firbente. Bookmark the permalink.

2 Responses to Pete update – 2 1/2 uke

  1. Viel says:

    Herlighet, han er så skjønn! Moro å følge med på, det virker som han har det bra, og får godt stell! Grin

  2. Hanna says:

    Det er så morsomt å følge med på Pete! Han er bare utrolig skjønn Grin Jeg ønsker deg en gledelig jul sammen med hele familien din Heart

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette