Første feriedag, deprimerende legetime og uglete morgenkåpe

Rosa morgenkåpe med ugler på. Jeg mener…. var det noen tvil om hvorvidt den skulle bli med meg hjem?!

Det er nå rett over midnatt, og jeg har lagt familien min. I går kom foreldrene mine til Califorinia for å feire jul med oss, og siden de ønsket seg en dag i San Francisco, møtte vi dem der for å ha dagen med dem. Vi kom hjem for noen timer siden og jeg er midt sagt SLITEN. Natt til torsdag sov jeg i to timer før jeg var SINNSYKT våken, da dekorerte jeg og Chester juletreet klokken 8 om morgenen. Likegreit. Natt til fredag sov jeg hele tre timer, siden mannen min ikke vet hva SHUT THE FUCK UP! betyr….han snorker. Han snorker ikke bare litt, han snorker så jævlig at når han først slutter så kan jeg høre håret mitt gro. Nesten.

Derfor var jeg jo virkelig superuthvilt da vi dro til San Francisco. Virkelig. Anyroad, San Francisco kan skrives om senere, når jeg ikke er for lat til å overføre bilder.

Den siste uken har jeg følt meg dårligere igjen, det tar aldri slutt tror jeg…? Stress med jul og jobb tok på, og plutselig gjør jeg ikke så mye annet enn å sove. Sove, jobbe, sove, jobbe. Og et lass med medisiner, ugh. Endelig fikk jeg riktignok ny lege, det var på tide. Jeg har en standard lege som alle andre, og en spesialist jeg liksom skal jobbe tett med. Han jeg har hatt til nå har riktignok vært en dott….jeg møtte ham første gang da jeg var innlagt på sykehuset og det første han sa var “So, looks like we’re going for surgery?” Umm NO? Han mangler empati, og selv om han sikkert vet hva han driver med så liker jeg ham bare ikke. Det er ingen kjemi der, og det å ha kjemi med leger er et must for meg. Da jeg var innlagt sist møtte jeg en annen spesialist, jeg tror jeg totalt møtte fire ulike…. Uansett, denne legen var at et helt annet kaliber. Isteden for å bare svinge innom, grynte litt og gå igjen, satte hun seg ned ved sengen min og snakket med meg. Jeg bare WHOA! En lege som tar seg tid til å snakke med meg?! GIMME! Hun er oppdatert på det siste nye og kan sine saker, i tillegg til at du ikke får følelsen av at hun har bedre ting å gjøre enn å snakke med deg (Hva da liksom? Du er da vel for f der for å være lege, er du ikke…?), derfor bestemte jeg meg for å bytte når jeg kunne. Endelig fikk jeg time med henne, og nå kan jeg forholde meg til henne fremover, hurra. Hun byttet den ene formen for medisin jeg går på, ikke at hun trodde det ville utgjøre noen forskjell, men greit nok……min forrige medisin var 9 piller om dagen, 3 x 3 ganger om dagen, nå skal jeg heller ta 4. De er store som hester, men det er man jo vant til allerede. Nå krysser jeg fingrene for at denne typen medisin kan hjelpe litt……de jeg har tatt til nå tar jeg bare fordi jeg blir bedt om det, jeg føler ikke at de gjør noe som helst. Jeg ville starte på denne nye typen for lenge, lenge siden, men da var de så nye at de ikke var dekket av forsikringen vår, dermed kostet de den nette sum av $1200. Desperat var jeg ikke den gang, derfor ble det skrinlagt, men nå er de plutselig dekket og jeg får dem heller til $5, WOHO! Jeg er såpass desperat nå at dersom de ikke hadde vært dekket hadde jeg betalt de 7000 kronene de ville kostet, penger skal ikke stå i veien lenger, ikke når jeg er såpass dårlig som det jeg er. Krysse fingre, krysse fingre, krysse fingre. I tillegg har medisinene et søtt navn, det teller selvfølgelig masse.

Legetimer er forresten alltid deprimerende. Behandlingen jeg skal igang med neste uke er det ingen som har noen tro på….men jeg må jo prøve. Siden siste form for behandling ikke utgjorde noen forskjell i det hele tatt, mener alle at operasjon er den eneste/beste/neste løsningen for meg. Det er bare det at jeg ikke er villig til å gi opp enda. Jeg skal prøve ALT, selv om det betyr at jeg risikerer å måtte akuttopereres underveis. Det er det de er redde for, for sykdommen min er i følge min nye lege veldig aggressiv og selvfølgelig er det mye bedre å planlegge en operasjon enn å måtte gjøre det akutt fordi vi . Allikevel, jeg er ikke helt der enda…jeg går som alltid etter magefølelsen min og den sier ikke at operasjon er det vi skal gå for helt enda. Jeg begynner å gå veldig tom for alternativer, men jeg skal virkelig prøve alt, inkludert alternative former for medisin, før jeg sier ja til operasjon. Det er ikke veldig positivt at jeg ikke responderer på medisinene jeg per nå tar…..de får som regel alltid sykdommen min under kontroll, ikke denne gangen. Målet er jo å trappe ned på dem, men det har jeg ikke kunnet denne gangen…forsøker jeg får jeg symptomer ganger ti med en gang, derfor har jeg måttet bli værende på den høye dosen jeg tar nå. Noe som heller ikke er bra, for jeg har måttet ta disse medisinene så lenge nå at nå er de bekymret for infeksjoner og bla bla bla. Langvarig bruk av denne formen for medisin ødelegger mye i kroppen, og at jeg har måttet bruke dem i nå tolv måneder, ehh….. ikke bra. I dag fikk jeg tilbake testresultater fra blodprøver tatt i går, de tok ni tuber med blod og har testet meg for……ALT i hele verden ser det ut til. Endel av prøvene er helt på bærtur, men heldigvis har jeg ingen infeksjon. Puh.

Komplisert! Og en evig sirkel som virkelig ikke ser ut til å kunne brytes. Og er det ikke det ene, så er det det andre, for så fort jeg føler meg bedre i forhold til sykdommen min, så får jeg en full dag med migrene. Fint det kropp, takk.

Allikevel, og jeg vet ikke hvordan, men jeg har det bra. Selv om tanken på operasjon er skremmende så er det ikke noe jeg egentlig tenker på, hva godt skal det gjøre? Heller fokuserer jeg på akkurat , og akkurat nå har jeg det bra. Sliten, smerter og susete i hodet, men jeg gleder meg som et lite barn til jul, og jeg er fortsatt takknemlig hver dag. De siste to dagene har jeg fått spist litt annet enn det som står på det Gaypal og jeg kaller Haley-Dietten, det er totalt fire ting jeg må holde meg til nå og da for å la sykdommen min roe seg helt ned, men det var deilig å spise noe annet igjen. Spesielt i San Francisco, for jeg er en evig foodie og de har så sinnnnnsykt mye god mat.

Julegavene er pakket inn, foreldrene mine er på plass på gjesterommet med Dottie trygt plassert mellom dem…..for hun ditcher oss med en gang min mor kommer til oss. Hun eier visst moren min, og det er forsåvidt helt greit. Grin Chester ligger som vanlig klistret til låret mitt mens jeg skriver, og jeg har tatt ferie.

FERIE. Ferie. F-E-R-I-E. Hva er det egentlig? Jeg tar aldri ferie, og jeg merket at da jeg gjorde sist del av must-do jobb i går kveld og la igjen feriesvar på mailen min ble jeg helt……. hva nå da????! Hva…. hmm? Hva skal jeg liksom bruke tiden på nå? ……… Ferien skal riktignok brukes på skribleriene mine, lese, pusle med måned-til-måned journalen min, nuffe med Pete, snuse på fluffemage, stappe i meg kald ribbe i lefse til jeg spyr, late som jeg liker folk som kommer på besøk, og nettshoppe.

Denne morgenkåpen kom i posten før vi dro, og den er perfeksjon. Den er myk, har god kvalitet og hallo…. UGLER.

Nå er jeg så trøtt at jeg snart ser dobbelt, på tide å forhåpentligvis ta igjen litt søvn. Hvis jeg ikke får sove i natt så går jeg ut i streik. Hva slags streik vet jeg ikke enda, men jeg finner alltids på noe. Sukk.

Snakkast! Laugh

This entry was posted in Hverdag/blogg/whatever. Bookmark the permalink.

18 Responses to Første feriedag, deprimerende legetime og uglete morgenkåpe

 1. Julie says:

  Ønsker deg og familien din ei flott jul og et enda bedre nytt år ! Smile

 2. Stine says:

  Jeg syns virkelig at du viser deg som en sterk person i måten det virker som du takler sykdommen din på. Jeg vet selv hva det vil si å gå på medisiner som ikke fungerer, vurdere operasjon, og møte på leger som snakker over hodet ditt som om du egentlig ikke eksisterer. Ingenting er mer frustrerende enn når de fortalte samboer hva de syns burde gjøres, og vurderte sammen med han uten en gang å inkludere meg. Jeg var lissom : “Hey, jeg lever jeg også, snakk med meg a, er vel for pokker jeg som bestemmer til syvende og sist”. Noen ganger følte jeg meg som om jeg var ett barn, som måtte passes på av andre. Men jeg fikk til slutt ikke noe annet valg enn å ta en operasjon, som ville påvirke resten av livet mitt. Når beslutningen var tatt, var jeg lettet. Det føltes som en byrde var løftet fra skuldrene mine og jeg endelig kunne puste ut og tenke fremover. I dag er jeg heldigvis frisk og rask, og har det helt fantastisk flott. Men husker at den perioden i livet mitt var ekstremt tøff. Og jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke tror jeg hadde den humoren og evnen som skulle til i den perioden til at jeg kunne skrevet humoristiske innlegg på en blogg vedrørende hva jeg opplevde da. Det viser en ekstrem indre styrke. Lykke til videre med sykdommen din, håper virkelig at alt går til det beste for deg, det fortjener du.

 3. Hege says:

  Så bra at du har fått byttet til en lege som virkelig tar seg tid til å snakke med deg Smile Krysser fingrene for at medisinen vil hjelpe og at du slipper operasjon.

  Håper du får en flott jul sammen med familien din Grin

  Klem

 4. Sara says:

  Håper de nyn nyeste nye medisinen funker! Så får du ha masse god bedring og kos deg masse, masse i julen med familien din! Evil Grin Present

 5. Maia Karoline says:

  Hvis du går igjennom operasjon, hva vil da skje? Blir du bedre eller “holder” du bare ut lenger?-hvis jeg får spørre Smile god jul,bedring og ett nytt år Hilde! Og elsker morgenkåpen din, den er kjempe fin Grin

 6. Elizabeth says:

  Ønsker deg virkelig god bedring og krysser fingre og tær for at de nye medisinene dine skal fungerer Yes
  Du er en utrolig sterk person Haley og mitt ene ønske for det nye året er at du skal bli helt frisk fra denne fryktelige sykdomen Heart
  Ønsker deg og din vidunderlige familie en riktig god jul Present
  Nyt ferien og kos dere så mye alle sammen Rose

 7. Elisabeth says:

  Hei Hilde Christina Smile
  Vil ønske deg & familien en riktig god jul og et bedre nyttår 2014 med mye mer energi og masse glede i hverdagen, ja jeg ønsker virkelig det beste for deg..
  Håper du får kost deg så godt du kan i juletiden med dine kjære <3 <3
  En stor juleklem fra Elisabeth Smile <3

 8. Elise says:

  Ønsker deg og din familie super fin jul Smile

 9. Alisha says:

  Hei! Jeg har over lang tid sett på dine videoer på youtube. Oh de trenger såå mye skryt.

  For det første er du den eneste som har videoer som faktisk gir mening.
  For det andre så er du så kjeme morsom.
  For det tredje så er du så flink i alt du gjør!

  Ingenting er negativt med deg Hilde. Ser på dine gamle videoer uff de gir mening såSmile

  Klem AlishaSmile

 10. Linda says:

  Hei! Dette har ingenting med innlegget og gjøre, men jeg håpet virkelig du kunne svart meg på et spørsmål. Jeg har prøvd å lete i gjennom gamle innlegg for å se om du har svart på det før, og har ikke funnet noe så beklager om du faktisk har svart på det. Jeg lurte på om du kunne svare på om hvordan prosessen var å flytte til USA, var den lang og vanskelig, og hva du måtte i gjennom for å gjøre dette? Jeg har utrolig lyst til å komme meg vekk, og begynner å føle at dette må skje veldig snart.

  Ellers vil jeg bare si masse god bedring til deg!! Smile

  • Veldig lang og tidkrevende prosess, enormt mye papir, intervjuer og ladida. Google det så kan du lese til du blir grønn! Men studerer du ikke her er det nesten umulig å komme hit, det er generelt veldig vanskelig å komme seg inn i USA.

 11. Anonymous says:

  Dette har ingenting med innlegget å gjøre, men håper du kunne svart på det allikevel.. Veldig random, men har lurt på hva du synes om ungdom som drikker? Er selv 14, og har smakt alkohol en del ganger, vært på vors

 12. Iselin says:

  Hei, dette har offentlig med innlegget å gjøre, er to ting jeg lurer på. hva synes du om ungdom som drikker? Selv er jeg 14 og har smakt alkohol en del ganger, vært på vors og forskjellige ball osv. Men har aldri vært full, og drikker ikke for å bli full heller. Men nå i det siste har jg følt meg ganske dårlig når jeg har drukket, veldig kvalm og svimmel, og av og til kommer det en intens hodepine. Skal ikke mye alkohol til, kanskje bare en cider eller noe.. Kom nettopp på at jeg har byttet ut en type medisin til en annen, og at der kanskje kan være grunnen? Har ikke drukket på en stund nå, og det er ikke like ille nå. Men kan jeg snakke med legen min uten st han sier noe til foreldrene mine om at jeg drikker? Og har du opplevd noe lignende siden du ikke kan drikke alkohol mens du går på medisiner? Ble veldig rotete men…

  Håper du har har hatt en fin jul, og at du får mye bedre helse i 2014! Smile

  • Unge som drikker synes jeg er meningsløst og litt….teit? Legen din vil jeg tro at har taushetsplikt, men jeg er ikke sikker på hvordan slikt fungerer. Sjekk medisinene du går på..? Jeg vet ikke, jeg tror ikke jeg er rett person å spørre om dette.

 13. Lene Kristin says:

  Huff, denne sykdommen altså Frown Det gjør meg vondt langt inn i hjerterota å lese alt dette du må gå gjennom! Det har da for all del vært mer enn nok nå snart! Men jeg er enig i deg at du ikke må gå inn for operasjon enda, du er sterk som en klippe! Det har du vist gang på gang. Å magefølelsen din skal du være veldig glad for, den viser deg som regel alltid hvilken vei som er riktig for deg. Prøv ut litt forskjellige ting til av det som er tilgjengelig. Så krysser vi fingre og tær på at det funker. Jeg er ikke så veldig alternativ av meg selv med mine mange operasjons arr, men jeg har da sett det funke på andre. Så absolutt! Men det skal gå greit, en alt for lang vei, som har SUGD!!!!! Men man må bare prøve å grave dypt etter de positive, å det er jo at dette har gjort deg sterkere, selv om du var rimelig så hard fra før! Bein hard er du! Søte, gode HC <3
  Stooooooor go´ tender på du klem

  • Den har ikke sugd altså….. 2013 var det beste året så langt, til tross for at det var sykdom fra ende til annen. Tenker som så at det er bedre at det er meg enn noen andre, om dette hadde rammet en som ikke hadde hatt en like støttende mann og familie hadde det fort gått dårlig, bedre at jeg da har det for jeg klarer å se det positive i dette også! Smile

 14. Inger Helene says:

  Elsker morgenkåpen. Hvor er den kjøpt?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette