The Secret Me – Fyll-inn dagbøker

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker dagbøker, notatbøker, journaler og alt som kan skribles i. Jeg har nå skrevet dagbok på nesten fast basis i 15 år, og jeg er per nå på bok nummer 21! Smile Jeg skriver ikke hver dag, og det har vært år hvor jeg ikke har skrevet på fast basis i det hele tatt, men jeg har alltid hatt en lidenskap for å skrive, og ikke minst ser jeg på det å føre journal som veldig terapeutisk, det hjelper meg med å klarne hodet mitt.

Da jeg var deprimert hjalp det å skrive det hele ut, jeg er fast tilhenger av at det å holde følelser og tanker inne vil gjøre sitt til at det sier PANG! på et eller annet tidspunkt. Til alle som ber meg om råd til hvordan de kan få orden på tanker, SKRIV! Hva du skriver er ikke så farlig, og det er heller ikke viktig hvordan oppsettet er eller hva du velger å legge vekt på, det viktige er at du skriver eksakt det du tenker eller føler, uten at du holder tilbake eller sensurerer deg selv. Skal det å skrive hjelpe positivt er det vikig at du skriver eksakt det du tenker, det er da det får full effekt. Om det er et eller annet jeg går og grubler på, noe jeg ikke helt forstår, ser meningen med, synes er urettferdig, eller hva som helst annet, så setter jeg meg ned og skriver ned alt som faller ned i hodet på meg. Det begynner gjerne ett sted, også ender jeg på et helt annet sted til slutt. Hver eneste gang kommer jeg frem til ting som ikke slo meg før jeg begynte å skrive, det å få ordene ned på papir og lese dem om igjen er som en nøkkel for meg. Plutselig åpnes det dører jeg ikke visste fantes engang, og svaret på ting jeg grubler på står skrevet rett foran meg. Det er derfor jeg elsker å skrive, det hjelper både på å få ting opp og ut, og du blir god på problemløsning når du ser problemet og tankene du har i tekstform. Organisering av tanker, utløp for tanker, og problemløsning i ett.

Jeg har fått flere spørsmål om hvordan man skriver journal, og det er ikke noe fasitsvar på det. Du må finne din egen måte å skrive på, det som føles riktig for deg, og det som er interessant og artig for deg. Tvinger du deg selv til å skrive på en spesifikk måte bare fordi du tenker at det er slik det bør gjøres, blir det hele fort kjedelig og du kommer sansynligvis ikke til å fortsette. Kanskje er det stikkord som er det beste for deg, kanskje er det lange og kompliserte setninger, eller tekst med tegninger. Begynn å skriv, og du vil fort finne din måte å gjøre det på. Jeg skriver alltid kort først om hva som foregår i hverdagen, bare så det blir enklere for meg å huske hvor jeg var når jeg ser tilbake på tekstene senere. Deretter skriver jeg om de dypere ting. Alt er virkelighet og faktiske tanker, følelser, hendelser osv, men det er en lett blanding av “I dag gjorde jeg ….” og “Jeg har tenkt mye på…..”.

Om du er en som ikke synes du får det helt til, men som ønsker å ha noe å se tilbake på senere likevel, finnes det fyll-inn journaler. Jeg oppdaget disse nylig, og har allerede begynt å fylle ut to av dem.

The Secret Me

Jeg falt over disse da jeg undersøkte hva “Wreck this journal” er, en form for dagbok som er mer på den kreative siden, den inneholder så vidt jeg har forstått oppgaver hvor du skal ødelegge boken ved å stikke hull på sidene osv. Den typen dagbok interesserer meg ikke i det hele tatt, men disse falt jeg veldig for. Disse er rett og slett som spørreskjemaer i bokform. Du svarer på absolutt alt mellom himmel og jord, fra hvor du bor og hvordan du ser ut, til moral, etikk, hobbyer, lister over ting du liker, lister over ting du ikke liker, synet ditt på religion, det å være overtroisk, forhold, fortid, fremtid, jobb, osv osv. Alt som har med deg å gjøre, kort sagt. The Secret Me – A Questionnaire Journal inneholder mange spørsmål hvor du krysser av for ja og nei, true or false osv, i tillegg har den mange lister av ulike slag. Spørsmålene er enkle å svare på, men de er også utrolig interessante og de får deg til å tenke. Det er så mange spørsmål i denne boken jeg likte at jeg begynte å spørre mannen min om det samme jeg svarte på, og jeg lærte plutselig mye om ham som jeg ikke engang tenkte at jeg hadde noen interesse av å vite. Den røde boken er en ren listebok, liker du å fylle ut lister er denne fin.

Den siste, The Book of ME, er mer inngående og grundig. Der er det mange spørsmål hvor du skriver kortere eller lengre tekster, og boken er delt inn i ulike kapitler. Denne skal jeg faktisk fylle ut på engelsk, som en bok jeg kan gi til barn vi får i fremtiden. Jeg har også kjøpt inn en til foreldrene mine for jeg vil gjerne ha en slik bok hvor de fyller ut sine første ord, hvordan ungdomstiden deres var, osv osv. Veldig fint å se tilbake på om mange, mange år, både for meg og for våre barn (vårt barn….jeg vil bare ha ett).

Jeg visste ikke det fantes denne typen bøker, men jeg liker dem utrolig godt! Artig å ha i tillegg til en standard journal hvor jeg skribler fritt, lett å fylle ut, og de får meg til å tenke på ting jeg kanskje ikke ville tenkt på ellers. Jeg kjøpte mine på Amazon.com, det finnes mange ulike andre utgaver også, både innen film, forhold osv. The Book of ME finnes her, den er litt dyrere, men er til gjengjeld hardcover og på den tykkere siden. Mitt beste tips til dere som vil skrive, men ikke helt kommer i gang er definitivt disse bøkene! Smile Jeg tar ofte frem gamle dagbøker og leser noen sider her og der, og det gir både grøsninger på ryggen av hvor tragisk teit jeg var som ungdom, og en takknemlighet for at jeg har utviklet meg enormt i riktig retning. Uansett veldig verdifullt å ha, de 21 bøkene mine og nå disse, er bøker jeg kommer til å ta godt vare på til jeg blir en gammel sviske.

Håper alle har en fin lørdag! Smile

This entry was posted in Bøker og filmer, Fine ting, HCs dagbok. Bookmark the permalink.

26 Responses to The Secret Me – Fyll-inn dagbøker

 1. Eirin says:

  Jeg skrev dagbok for noen år siden, men så glemte jeg det noen ganger og det ble ikke alltid noe av. Men i det siste året har jeg av en eller annen grunn heller begynt å snakke med meg selv på mange slags dialekter/språk, alt i fra britisk til bergensk, der jeg snakker om alt mulig. Da har jeg fått orden på tankene mine, noe som har hjelpt mye. Det blir på en måte en munnlig dagbok Grin
  Ha en fin helg, HC! Smile

 2. Ingrid says:

  Hei, HC! Du har nevnt et par ganger at du har hatt mye håravfall. Det har jeg også. Etter bytting av p-piller, klikket det litt for hormonene mine og etterhvert satt jeg igjen med en håndfull hår i hånda etter hver børsting. Når man alltid har hatt kjempetynt hår, så er det ganske vondt… Har du noen tips ift hvordan du klarte å skjule det? Hva som passet best av sveis, produkter osv. Er fult klar over at du tross alt var kjempesyk (og har full respekt for det!), men tenker på de gode dagene dine. Hvis du ikke har noe, så er det såklart helt ok Smile Vet bare at du har gitt meg gode tips før, og at jeg ikke taper noe på å spørre Smile Ellers er det kjempeflott å lese hvordan du har snudd det vonde til noe godt i livet ditt, og hvordan du har klart å komme sterkere ut av alt. Utrolig beundringsverdig!

  • Hei! At jeg har mistet nesten halvparten synes faktisk ikke, det er ikke noe noen kan se med mindre de kjente håret mitt godt fra før så jeg har ikke trengt å tenke på den typen tips og triks, heldigvis. Ikke engang mannen min klarer å se forskjell, så per nå er jeg blank for den typen tips.

   • Ingrid says:

    Det var du heldig med! Så på facebook at du vil teste litt produkter mot håravfall og slike ting. Det er jeg kjempegrad for at du tenker å gjøre! Smile Kan nevne at jeg prøvde ren jojobaolje fra Iherb. Om det hadde noe virkning vet jeg ikke helt mtp at håravfallet mitt var hormonelt. Uansett, gleder meg til å lese om det, og setter veldig pris på at du plukker opp ideer vi kommer med og sjekker dem ut! Smile

 3. Elisejb says:

  Du aner ikke hvor glad jeg ble nå!! Jeg har alltid ønsket meg slike, og mast på min kjære “hvorfor finnes det ikke slike type bøker??”, da det hadde passet meg perfekt. Så finnes det!! Woho. Spesielt den med spørsmål og avkrysning hadde vært perfect!
  Er så glad for at du tipser om slike ting, det er ikke første gang du tipser om noe jeg ikke visste var tilgjengelig, men som jeg likevel har ønsket meg. Selv er jeg et skikkelig listemenneske, supersvak for notatbøker og vi har ellers veldig lik smak i ting du kjøper og finner. Godt det ikke bare er meg! (Min kjære bemerker ofte at jeg er litt..rar. Men det er faktisk ikke bare meg som liker og blir facinert av morsomme og annerledes saker. Hihi) Takk! Da skal disse bestilles Smile

 4. Emilie says:

  Elsker sånne bøker, så nå gikk jeg inn på Amazon og bestilte meg fem (!) stykker, inkuldert de som er nevnt her! Smile Takk for tipset!

 5. Isabella says:

  Kjøpte nettopp “The Secret Me” – både bok 1 og 2, og “The Book of Me”. Det ble 199,99 NOK, så satser på at valutakursen ikke endres dramatisk, så jeg slipper toll Wink

  Takk for tipset!! Smile Elsker sånne bøker.

 6. Heidi says:

  Takk for tips! Er sjølv glad i å skrive, men min dagbok/journalskriving ender alltid med kun blanke sider etter nokre veker. Struggle Men eg gjev det eit nytt forsøk med desse to The Secret Me-bøkene i tillegg til 365 Journal Writing Ideas. Smile

 7. Ariel Smevik says:

  Haha, 2 minutter etter jeg leste dette gikk jeg til mamma og ba op bestille meg den “Book of me”. Tror det hjalp at jeg har bursdag om 5 dager… Tusen takk for tips! Jeg har dilla på notatbøker. Har 10 av dem, og 7 har jeg ikje begynnt å skrevet i enda… Ha en fin dag!

 8. Christina says:

  Åh, så morsomt! Supert tips, bestiller nok fler av disse.
  Takk for all inspirasjon! Smile

 9. simone says:

  Må bare spørre, men jeg har merket at puppene din er uvanelig stor. Derfor lureur jeg virkelig på om du har tatta silikon, håper gjerne på svar

 10. Maia Karoline says:

  Finnes bøkene på norsk? Eller er de engelske? Smile

 11. Henriette says:

  Hvordan ser de ut inni?

 12. Pingback: Magiske pusledager med pakker på døren |

 13. Pingback: MemoRANDOM – Liker! |

 14. Laila says:

  Hei,

  Håper alt står bra til med deg.

  Jeg mener jeg har lest at du er opptatt av penner, og litt sær på hvilke penner du liker. Akkurat slik er jeg også. Jeg lurer derfor på om du har tips til noen spesielle merker du mener er gode?

  På forhånd tusen takk.

  • Hei og takk! Smile

   Jeg er ekstremt nøye på penner, jeg er såpass glad i gode penner at jeg konstant er på leting etter gode alternativer, det er ikke få ganger jeg har byttet penn med pennen jeg får av servitører på restauranter for signering av regning/kvittering Laugh Jeg har faktisk alltid med meg en eller to mindre gode penner så jeg kan bytte de ut med gode penner jeg finner her og der, fra alt til legekontor til Starbucks.

   Når det gjelder kulepenner har jeg ikke et favorittmerke, kulepenner går jeg aldri tom for, det er de jeg er på konstant leting etter og derfor har jeg et digert lite lager. Jeg vet om flere firmaer som har den perfekte kulepenn, men hvor de egentlig kommer fra aner jeg faktisk ikke. Thinking
   Journalene mine blir alltid skrevet med …hva i all verden heter de? Ikke tusjpenner for de er for tykke, men … blekkpenn? Rollin ball pen er som regel kulepenn her, men de jeg bruker fast er Pilot Precise, Extra Fine Point. Enten V5 eller V7, det avhenger av mellomrommet mellom linjene på det jeg skriver i/på. De kommer i en fin lillatone, rosa og turkis, i tillegg til de typiske rød, blå, grønn, svart.

   Felt tip pens (hva på norsk? Ingen anelse) er det Papermate som er de beste, disse er mine favoritter: Papermate Felt Tip Pen
   Disse bruker jeg nesten like mye som Pilotpennene mine, men fordi de gir fra seg endel mer blekk så er det ofte at papir er for tynt til at disse er optimale.

   Jeg har sikkert hatt flere penner enn jeg har hatt cm med fingernegler, jeg elsker dem nesten like mye som jeg elsker notatbøker. Grin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette