Min lille uke, innlagt på sykehus / Elendiggledens bikini

Den undervurderte mannen min, eldre og mindre empatiske leger, og fra frustrert frue til fornøyd skrue.

For to år siden visste jeg ikke hva det å være innlagt på sykehus ville si engang, nå har jeg snart svart belte. Er jeg en frustrert frue enda?! Sykehus gjør noe med meg, dette er andre gang de har lagt meg inn og bare etter noen dager suges styrken ut av meg, og jeg etterlates til et svakt vrak som begynner å gråte når noen tar fra meg juicen min. Hvorfor det er slik vet jeg ikke, men er jeg ikke forsiktig, reduseres jeg til en som ga opp før hun i det hele tatt kom inn dørene.

Jeg visste jeg kom til å legges inn, vesken min var allerede pakket med rent undertøy og litt hudpleie. Da vi dro til legevakten nok en gang var jeg så sliten at jeg ville synke ned i en varm sykehusseng og la noen andre ta over. Det begynte i helt feil ende, denne gangen ble alt mot sparket ut av meg da jeg fikk en ny spesialist/lege som umiddelbart sa “Ja, da går det mot operasjon, da!” da han møtte meg for første gang. Operasjon. Det jeg forsøker å unngå for alt det er verdt fordi det er snakk om to store operasjoner. Siste utvei, det man jobber aktivt for at ikke skal skje, og denne gamle idioten hoppet dit med en gang. Med andre ord ble jeg sittende og måpe, jeg er ikke klar til å gi opp helt enda. Det er fortsatt medisiner jeg kan prøve ut i håp om at det vil gi meg resultater gode nok til å stryke operasjon av listen, men denne spesialisten er en typisk gammel mann, som har jobbet for lenge med det samme, og som snakker høyt om helse når han selv med fordel kunne fokusert på sin egen bukselinning.

Derfor var jeg i gi-opp modus da mannen besøkte meg dagen etter, og da det ble klart at spesialisten var like negativ mot mannen som meg, og jeg ikke fikk røre mat i det hele tatt til tross for at jeg var helt ferdig, bare hylte jeg. Og mannen min viser igjen at han ikke er den tydelige livredderen i rustning, eller en som helt åpenbart og blendende skinner fra hva han er laget av, men han er redningen ved sengekanten min, eksakt det jeg måtte ha der og da. Det er derfor han fortjener en pris for Årets Mann, for selv om jeg iblant ikke er enig i det han sier (som regel aldri….jeg er sta, vi er ikke enige om noe), så ender det alltid med at jeg må legge fra meg holdningen min om at jeg-takler-alt-alene! Og la han overta. Fungerer hver gang, tar alltid mye tid å komme dit.

Dagen derpå ble en helt annen. Jeg vet ikke hvorvidt det er feil eller riktig, men når mannen din jobber på samme sylehus i en annen by, blir man behandlet annerledes. Du går fra pasient til en med peil, og alt gikk fra elendig til oppløftende på bare noen timer. Selv om jeg var nødt til å la mannen min ta vare på meg, plugge meg ut av vegger og sørge for at alt var som det skal, jeg får fnatt av slikt. Jeg liker best å ta vare på alt på egenhånd, en teknikk som overhodet ikke fungerer, men som jeg enda klamrer meg til til den viser seg igjen å feile.

Nye medisiner, bedre smertelindring. Endelig fikk jeg gjort det jeg alltid gjør når ting er elendig: Jeg finner det positive. Det positive nå er at jeg får startet nye medisiner, raskt. Istedet for å vente en uke på prøver og evaluering, er jeg allerede i gang med nok en eksperimentell “kanskje funker dette, men vi vet ikke….”-behandling. Denne bestående av sprøyter, igjen kommer mannen min meg til utsetning.

Det hele ble i grunn komisk, for ingen kunne noe om denne medisinen (bortsett fra spesialisten, men han orker jeg ikke å omgås) så da sprøytene kom, ble det om å gjøre å lese bruksanvisning. Etter at sprøytene var satt. De skal være glade for at jeg takler sprøyter og ikke får noia når mannen min (han overtok likegreit det han kunne, på jobb eller ikke) og et nytt menneske står over meg og bare “Åssen funker dette aaa?? Vi prøver.” To i magen, to i armen, AU. Brenne som bare badeand!!

Men jeg trengte å le av uvitenheten og holdningen som er en helt annen når mannen din er med på det hele, og to står over deg og klør seg i hodet, mens de håper på at de setter riktig i riktig kroppsdel.

Hvordan folk setter disse sprøytene selv aner jeg ikke, men ok, jeg giftet meg jo med en som kan dette av en grunn (?). Medisinene er hardcore saker, i likhet med de forrige jeg testet blir det ingen sol på meg, syke mennesker må jeg ignorere, og jeg og antibac’en min er igjen bestevenner. Unngå solen i California? Tror vi bor på feil sted for dette. Men det er en av favorittingene mine ved oss: Uansett hvor elendig, vi finner alltid det store lyspunktet. Ser ikke han det, ser jeg, og er det jeg som ikke ser, er han den som holder motet oppe.

Ferien vår til Maui må vi permanent legge på hyllen, solferie nytter ikke per nå. Derfor kjøpte jeg meg en ny bikini jeg har ønsket meg en stund, men unngått å kjøpe fordi prisen er skyhøy. Bakvendt? Nei. Solferie går ikke, men spaferie går. Leie hytte på et kaldt sted om noen måneder, et sted med boblebad ute, det går.
Dra på spa sammen for første gang, det går. Kanskje får vi ikke drukket rosa drinker på en båt på Hawaii i år, men vi får oppleve noe nytt likevel, noe jeg faktisk gleder meg enda mer til enn turen til Maui. Det er når man må endre det kanskje litt trygge, at man faktisk får de beste opplevelsene. Man vokser ikke om man blir stående i samme jord konstant, og det er ikke før man er tvunget til å være sterk, at man innser hvor mye man faktisk kan takle. Fartsdumper er det alltid mange av, både de man er skyld i selv, de andre legger i veien for deg, og de helt uventede. Man kan med fordel farge de i fine farger, kle de i glitter, og tilsette de lukten av regn og valpemager.

Og bikinien som normalt sett ville vært et trist bomkjøp, en påminnelse om sol, strand og ferie vi ikke får tatt del av i år, ble istedet et gledelig kjøp av helt andre grunner enn først antatt. Forventning og ukjent spenning, i en liten ball med tøy. Hvem sier man ikke kan finne uvanlig lykke i merkverdige objekter?

Hjem i morgen.

20130822-194746.jpg

This entry was posted in HC og USA, Hverdag/blogg/whatever. Bookmark the permalink.

26 Responses to Min lille uke, innlagt på sykehus / Elendiggledens bikini

 1. C says:

  Du er fantastisk! Håper du blir vell møtt hjemme av The Fluffs! Smile

 2. Meg says:

  Hvorfor har du slettet ask.fm en din

 3. Sara says:

  Dette er det mest følsomme innlegget jeg kan huske du har skrevet i hverdagsbloggen din, og det er rett og slett hjerteskjærende. Nå vet jo ingen av oss hva som faktisk feiler deg, men pleier ikke operasjon å hjelpe om man har en alvorlig sykdom? Eller er det en “farlig” operasjon?
  Jeg håper hvertfall ting vil ordne seg for deg. Du fortjener virkelig ikke dette, og jeg er kjempeglad for at du har en så snill og god mann som passer på deg og er der for deg.
  Stor klem og god bedring Clover Rose

 4. vaskeklut says:

  Sara: STFU med det gnålet – det er en grunn til alt.

  HC: Jeg håper de nye medisinene hjelper deg og at du blir bedre! Ønsker deg en varm velkomst av The Fluffs, de har nok savnet mamman sin Smile Alt godt til deg!

 5. Siri says:

  Du er inspirasjonen min og mange andres! Stå på og god bedring<3

 6. Elizabeth says:

  For ett innlegg,tårene bare rant på slutten her. Cry Så følelseladet innlegg var det..
  Du er så heldig som har mannen din som støtter deg i dette! Smile
  Huff jeg får så vondt inni meg når du skal ha det slik med denne forferdelige sykdommen.Ønsker av hele mitt hjerte at du slipper operasjon og at medisinene kan hjelpe deg til å bli så bra som du kan bli Heart
  Du er virkelig en tøff jente som jeg beundrer og ser opp til!Stå på!
  Ønsker deg og mannen din og hundene en riktig god helg Clover

 7. Hilde says:

  Kjære HC – eg sender deg ein stor, varm klem. Håper dei snart kan finne ein medisin som hjelp deg.

 8. Pauline says:

  God bedring!!
  The fluffs er nok en bra medisin, trenger sikkert ikke operasjon du…. Grin
  Neida, men god bedring!

 9. Julie says:

  God bedring vi får håpe at du den helvetes sykdommen han dra å pulle en sau som at du kan ha det rorlig i to-tre måneder i vertfal ser alle vidioene dine og er Jævla for banda på hun på instagram hun kan egenklig bare dra et sted hvor hun ikke kommer til bake men god bedring p.s synest det er veldig syn at hun har øddelakt for alle
  HC-peep forever❤❤❤❤

 10. linni says:

  Er så glad for at du har en flott mann som tar seg av deg. Det at du har vært syk og er syk er veldig trist, jeg har som din leser i overe flere år nå blitt glad i ditt fantastiske vesen. Håper medisinene du har fått er det som skal til for at du skal bli frisk. Krysser fingre og tær for at du blir bedre snart, og at du snart kan være med din flotte mann i ditt flotte hjem med deres flott barn.

  Ta vare på deg selv

 11. Camilla says:

  Jeg må si det er inspirerende å se hvordan du takler å være alvorlig syk. Det å klare å finne lyspunkter å glede seg over når alt ser mørkt ut er en gave. En gave jeg prøver å finne. Jeg er selv syk og kjemper både mot sykdom og andre ting, og syns virkelig ikke det er lett å holde motet oppe. Om du orker en gang kunne det vært gøy å lest et innlegg om hvordan du klarer detSmile Men selvfølgelig bare om du orker og har lyst.
  Ønsker deg god bedring og håper du klarer å unngå operasjon. Men jeg er helt sikker på at om det kommer til det, så takler du det ogsåSmile Du er sterk.
  Håper dere får en fin ferieSmile

  • Jeg skriver gjerne! Smile For det har vært overraskende enkelt, mye enklere enn jeg hadde forestilt meg at det ville være…hmm. Skriver så fort jeg føler jeg har noe nyttig å komme med Smile

 12. Mari Elise says:

  Det er så vondt å lese at du ikke har det bra! Ønsker deg god bedring og alt godt videre! Håper du får masse valpekos når du kommer hjem <3

 13. helga prelga says:

  Krysser både fingrer og tær for at denne nye alternative behandlingen skal funke på deg, og ønsker deg god bedring med hjelp av fluffs

 14. Mette says:

  Regner med the Fluffs og mann er glade for din hjemkomst! La oss håpe ting går din vei fremover og at det ikke blir noe av disse operasjonene, husk at du er enestående. Vi er så stolte av deg, HC<3

  #HCpeep

 15. Linn says:

  Be om en second opnion hos annen lege. La en se på det med nye øyne. Selv om du har fått en diagnose, så er det kanskje årsaker som er oversett (f.eks infeksjoner med parasitter eller bakterier kan ligge bak og det er ikke alltid prøvene tatt i første omgang er de sikreste). Please.

  • Jeg må helt ærlig innrømme at jeg ikke liker denne typen kommentarer, spesielt når jeg ikke er åpen om hvilken sykdom jeg har i det hele tatt. Selvfølgelig prøver vi ut alt som kan prøves kunne kan, både alternativt og innen vestlig medisin.

 16. Linda says:

  Å herregud, stakkars deg som du plages da Cry Håper virkelig de nye medisinene virker å at du blir frisk snart. Er innom bloggen din daglig å “ser etter deg” Smile Å endelig er det kommet et livstegn, å godt er det! Lykke til og god bedring Smile

 17. Lizzi says:

  Hvordan syk er du? ( forstår om du ikke vil si det :* )
  Du er så god atte, god bering søte deg!

 18. du er utrolig sterk!! <3
  Tenker masse på deg

 19. R.R. says:

  God bedring! Krysser fingrene. If you’re going through hell, keep on going. Du er jammen heldig som har en så god og perfekt utdannet mann!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette