Stressa USA med de stressa mennesker og tiden som går raskere

Tiden går raskere i USA enn det gjør i Norge. Selv om det ikke burde være mulig så er det et faktum, du merker det riktignok ikke før du har bodd her en stund.

Da jeg møtte min manns fetter ble jeg sittende og snakke med hans kone, og fordi hun har vært mye i Europa over lenger tid ble vi sittende og diskutere forskjellene, og hun fortalte at det hun likte best med Europa var at tiden går saktere der. Menneskene tar seg tid til å “stop to smell the flowers”, altså nyte de små tingene i livet. Her går tiden så fort at du ikke rekker å nyte familie og tiden du har sammen med dem, med mindre du virkelig bestemmer deg for at det er noe du skal ha fokus på. Dette var da jeg hadde bodd her en stund og begynt å se forskjellene tydelig, og etter det ble det enda enklere å se hvor stresset folk her er, og hvor liten tid de faktisk har. Da jeg dro hjem til Norge etter en av turene mine hit, møtte jeg en indisk mann som skulle besøke familien sin i Norge, og han forgudet virkelig Norge og at tiden går saktere der. Han syntes det var fascinerende at mennesker brukte søndagen til å sitte ute på restauranter og drikke øl med venner, og han likte at ingenting var åpent på søndager fordi man da ble tvunget til å slappe av og stresse ned.

Her er ikke søndag en annerledes dag, butikker er åpne på søndager også, det eneste som endrer seg er åpningstidene. Man kan dra til veterinæren på en lørdag, og dagligvarebutikken er åpen 24 timer i døgnet, hver eneste dag. Mange jobber lørdager og søndager også, mange har kun én fridag i uken fremfor to som vi er vant til. Alt her går i samme tempo uansett hvilken dag det er, ikke engang Thanksgiving føles rolig. Du ser veldig sjelden folk som sitter på en benk i en park uten å ha et satt tidspunkt for når de skal gå derfra og gjøre noe nyttig. Det som inspirerte meg til å skrive om dette var at den serien jeg har som jobbeserie (de som står på i bakrgunnen når jeg jobber) per nå er LA Ink, og kunder som får beskjed om at det vil ta 20 minutter å tegne opp en tatovering, forlater butikken for å få dyttet inn noe på de 20 minuttene. Jeg ville satt meg ned og lest en bok, skrevet i journalen min som alltid er med meg, eller gjort noe annet random på iPhonen min. De gangene jeg har blitt bedt om å vente på noe i 20 minutter er det det jeg gjør og folk blir helt “O_o….du må gjerne gå og gjøre noe…..”. På 20 minutter?! Nei takk, jeg vil heller vente i ro isteden for å stresse rundt for å gjøre de 20 minuttene time well spent. Kanskje det er derfor folk her alltid er for sent ute, for det er ikke mye du egentlig får gjort på 20 minutter.

Hvorfor er folk på farten konstant? Vel, at alt alltid er åpent hjelper nok ikke. Det gjør jo sitt til at folk vil måtte jobbe konstant. Det at folk sliter mer pengemessig enn vi gjør i Norge hjelper heller ikke. Mister du jobben her får du ikke hjelp slik du får i Norge, derfor er folk mye mer besatt av å beholde jobben sin. Det virker som de konstant er så redde for å miste jobben sin at de er i en stressboble 24/7. Det å sitte i ro og skrive eller rett og slett gjøre ingenting ser du veldig lite av her, ihvertfall her i California. De er klar over at de er slik også, alt er tilpasset for en livsstil hvor du hele tiden skal stresse rundt. Jeg blir mer og mer amerikansk, mer og mer av det norske i meg fader ut og blir erstattet med amerikansk tankegang, språk og væremåte, men er det noe jeg aldri kommer til å adoptere er det nettopp det. Jeg liker å bruke tid på ingenting, jeg orker ikke å måtte gjøre noe maks nyttig og viktig hvert sekund, jeg vil heller sitte ut i hagen og se på The Fluffs leke, se på teite filmer en hel dag, eller skrive i timesvis. R sier ofte at han faktisk setter pris på de små tingene i større grad nå enn før, jeg har visst smittet over på ham.

Jeg synes fortsatt tiden her går raskere enn hva den gjør i Norge, men man velger jo selv hva man adopterer, og at jeg adopterer det å ikke sette pris på små ting som roser hver fredag, se soloppgangen og det å legge oss tre timer før vi egentlig er trøtte så vi kan skravle til vi sovner.

This entry was posted in HC og USA. Bookmark the permalink.

6 Responses to Stressa USA med de stressa mennesker og tiden som går raskere

 1. Nora says:

  Liker disse USA-postene, veldig interessant for sånne som meg som bare har bodd i Norge og ikke reist altfor myeSmile Jeg har blitt mye flinkere til å bare slappe av når jeg må vente feks. Før hatet jeg sånn plutselig oppstått “dødtid” men nå har jeg alltid med Kindle/iPod og slapper bare av litt. Eller tenker… eller er på sosiale medier på telefonenRazz Virker som de kjører mye bil i USA da, for å komme seg rundt når alt er så langt unna hverandre, kanskje det er deres gjøreikkenoetid?

 2. Frida says:

  Har aldri sett på det på den måten, men det er jo sant. Tiden går ganske så sakte her i Norge, men jeg liker det sånn Smile

 3. Selina says:

  bare noe jeg lurer på, siden det er så mye sol og varme i USA,så soler du deg mye da? ikke får å være frekk, men du er ikke så brun, eller liker du ikke å sole deg? bare lurer…

  • Må man sole seg om man bor i et land hvor det er mye sol…? Jeg vil hverken ha rynker eller hudkreft så jeg soler meg aldri og jeg bruker sun block hver dag. Å være brun er jo ikke sunt, brunfargen er hudens beskyttelsesmekanisme. Pluss at jeg går på medisiner som gjør at solen er livsfarlig for meg så jeg tror jeg står over.

   Ikke for å være frekk, men det virker ikke som du vet så mye om USA…

   • Selina says:

    wow! alt det der ante jeg ikke noe om, vel det forklarer… og du er ikke frekk, kan nesten ingenting om USA. Smile

 4. Sigrid says:

  Hei!
  Har ikkje lest gjennom innlegge (rekk det ikkje no)=P
  Men da eg skulle si va: du e råkul!!! Youtube videoane dine e heilt fantastiske og eg dør av latter samtidig som eg er einig i masse av de meir alvorlige tingene! Syns det er så kult at du ikkje liker barn og sier det rett ut og driter i alle andre! Eg liker heller ikkje barn, eg hater barn, faktisk. Ingen som forstår dette og seier eg det er dette responsen: “pffh! det sa jeg og når jeg var ung!(er btw 22) Du får snart lyst på de selv!” eller “hva er galt med deg!???? Du er syk og trenger hjep din syke person!”…. WTF!? Glad jeg kan høre på dine videoer og slappe litt av<3 Det finst et menneske som forstår!!Grin Rådigger deg og du er nydelig<3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette