Virkelighetens superhelter / bloggNorge er TRAGISK

Bloggnorge irriterer meg. Det er en grunn til at jeg hverken leser blogger, eller egentlig synes blogg er noe fantastisk. Det er helt idiotisk av meg å si, for jeg har to blogger hvorav den ene faktisk er jobben min, men bloggnorge er preget av kjøpte og betalte mennesker uten moral, som ser lesere som levende hunderlapper fremfor å se dem som mennesker som man faktisk burde sette enormt stor pris på og takke hver eneste dag. Hvor hadde de største bloggerne vært uten leserne sine? Nettopp.

Det er faktisk mulig å ikke lyve, ikke være kjøpt og betalt, ikke glemme moralen igjen i baklomma, og allikevel tjene bra på blogg. Jeg er et levende bevis på det, jeg har blogget i flere år og ikke én gang har jeg løyet eller skrevet noe jeg ikke kan stå for. Leserne mine er jo de som gjør at jeg kan ha den jobben jeg har så hvordan kan jeg ikke sette pris på dem hvert minutt av hver dag? Jeg våkner hver eneste morgen og takker høyere makter (hva nå enn de er) for at jeg er der jeg er, for at jeg har et stort publikum som gjør at jeg kan ha den jobben jeg har. I tillegg er det lite jeg setter mer pris på enn mine HC-Peeps, og det at jeg har fått muligheten til å nå ut til tusenvis av mennesker hver eneste dag, og enda flere mennesker når jeg setter meg foran videokameraet og trykker REC. Glemmer man hvor heldig man er som har dette, da har man tapt. Er det noe jeg aldri kommer til å glemme så er det hvor heldig jeg er, jeg er ekstremt ydmyk ovenfor det publikumet og de følgerne jeg har, både her, på YouTube, på Twitter, på Instagram og i jobben min, hildechristina.com.

Jeg begynte ikke å blogge for å tjene penger, ei heller var planen å gjøre blogg om til jobb da jeg startet, men slik ble det og iblant virker det som jeg er de ytterst få som ikke prøver å skvise mest mulig penger ut av leserne mine. Blogging er noe jeg ser på som gøy, jeg ser på det som en hobby jeg kan tjene penger på, jeg ser ikke på det som en jobb. Kanskje er det der det ligger? For om jeg ikke hadde tjent penger på å blogge så hadde jeg fortsatt gjort det, nettopp fordi jeg har en lidenskap for hudpleie og skjønnhetspleie, og jeg synes det er fantastisk gøy å teste produkter, gi råd, tips og anbefalinger. Å få mail fra mennesker som har fulgt rådene mine og fått bedre hud og dermed bedre selvtillit? Beste i verden, det er der inspirasjonen min ligger, ikke i hvor mye penger jeg kan håve inn i løpet av en måned.

Blir man blind av å tjene penger på blogg? Er det så lettvinte penger for noen at man rett og slett ser seg blind på at det er virkelige mennesker man når ut til hver dag? Igjen, kanskje er det der det ligger for jeg er ikke en av dem som ikke kan stå på og allikevel tjene bra. Jeg må jobbe, og jeg jobber stort sett konstant (takk Gud for iPhone på farten), kanskje er det annerledes om man håver inn enorme beløp bare ved å skrive om en kaffekopp og trykke enter. Men hvor er gleden i det? Hvordan finner man inspirasjon til å drive på den måten? Jeg hadde visnet bort i løpet av en uke, og jeg hadde ikke klart å være stolt av bloggen min. Dersom jeg ikke hadde visst at jeg alltid er 100% ærlig og faktisk ikke lyver eller promoterer noe jeg ikke egentlig liker bare for å få en inntekt, så hadde jeg ikke klart å ha blogg. Magefølelsen min hadde murret meg istykker, det hadde ikke fungert.

Grunnen for denne utblåsningen? Denne artikkelen. Dere vet hva jeg mener om denne typen ting, dere vet at jeg virkelig føler avsky ovenfor bloggere (og andre mennesker i andre settinger selvfølgelig) som påvirker unge mennesker i en negativ retning, som underbygger det allerede sterke kroppspresset som dyttes på oss alle hver dag. Jeg SPYR av at bloggere skriver om denne typen ting. Hvordan kan dere sette inntekt og det å tjene mye penger raskt foran det faktum at dere påvirker unge mennesker i en negativ retning?! Jeg forstår det ikke, jeg fatter og begriper ikke hvordan disse bloggerne kan se seg i speilet med god samvittighet etterpå. Når penger blir viktigere enn alt annet, da har du feilet i livet. Da kan du faktisk bare pensjonere deg, for da har du glemt hva som er det viktig: Moral. Være en person som har hodet på rett sted, være en person mennesker respekterer, som påvirker og inspirerer på en positiv måte, som bruker bloggmakten sin til å gjøre noe bra. Klart du kan tjene penger i tillegg, men å sette det foran alt annet? Motbydelig. Leserne dine er grunnen til at du er der du er i dag, og at du skriver og anbefaler slankemidler til mennesker som er så unge som 11-13 år, SKAM DEG. Jeg har ikke ord. Eller, jeg har ord, men jeg skal ikke skrive dem her i frykt for å høres ut som ett eneste langt banneord.

Mine favorittkjendiser er kjendiser som bruker statusen de har til å påvirke på en positiv måte. Jeg kan ikke fordra musikken til hverken Ke$ha eller Lady Gaga, men jeg har dyp respekt for arbeidet de gjør på siden av å synge grusomme sanger: Antimobbing, åpenhet rundt spiseforstyrrelser, og fokus på det å være glad i seg selv uansett legning, utseende, etnisitet, osv. De tar avstand fra presset som legges på oss om å være syltynne individer med et vakkert ytre som det ultimate mål i livet, og det gjør de til superkvinner i min verden. Virkelighetens superhelter er nettopp disse menneskene, jeg skulle ønske flere norske bloggere ville innse at de kan være superhelter om de bare vil. Istedet er de antihelter som har glemt det som er viktig, og som har blitt omgjort til pengegriske mennesker uten noen substans. Det er synd at disse bloggerne blir sett på som forbilder, det er synd at unge mennesker ser opp til dem og forsøker å kopiere dem, for de er virkelig ikke mennesker man bør ønske å bli lik som (teit setning…..klokka er 5 om morgenen, jeg har lov).

Bruk bloggmakten deres til noe positivt, herlighet så mye bra dere kan gjøre om dere får fokuset vekk fra å tjene mest mulig penger! Dere har tusen på tusenvis av mennesker som hører på dere, hvorfor utnytter dere ikke det fremfor å utnytte dem for penger?

Tro meg, følelsen av å utgjøre en forskjell i noens liv, gi noen en god følelse eller hjelpe andre med selvtillit eller andre vanskelige ting, det banker penger hardt ned i støvlene. Penger betyr ingenting sånn egentlig, og du vil ikke sette spor ved å være en blogger som tenker penger fremfor positiv innflytelse. Du er bare “en av de derre rosabloggerne” og du vil ikke bli husket for noe annet enn orange farge og fine bilder av kaffen din. Er det ikke det vi alle ønsker? Å sette igjen et lite spor her i verden, gjøre verden til et litt bedre sted, og bli husket for å være en som forsøkte å gjøre en forskjell? Kanskje tar jeg feil, det er ihvertfall mitt mål og min inspirasjon.

F*ck penger, f*ck lesertall, f*ck popularitet, og f*ck bloggnorge slik det er i dag. Bloggnorge er idiotisk, og det er på tide at det endres.

This entry was posted in Tekster og quotes. Bookmark the permalink.

26 Responses to Virkelighetens superhelter / bloggNorge er TRAGISK

 1. Maria says:

  Fantastisk skrevet, jeg er helt enig!! Du har hjulpet meg med å være glad i det jeg ser i speilet og blåse i hva andre sier, Tusen Takk!
  Ps: du favorittmarkerte tweeten min i stad, da ble jeg helt starstruck, du er forbildet mitt!

 2. C says:

  Beste jeg har lest på evigheter, hands down! Jeg er så enig i det du skriver, og det skremmer meg hvordan dette utvikler seg. Jeg er 17 år selv, og ser folk på min alder få penger for å skrive et innlegg om fettfri yoghurt og piller som skal dempe sultfølelse. Hadde de skrevet innlegg om disse “fantastiske” produktene om de ikke hadde fått penger for det? Nei. Heldigvis klarer jeg å skille ut hva som er bullshit og falskt, men har endel venner som stoler blindt på disse bloggerne på topplisten.

  Det er skremmende å se 15 åringer på topplisten, for de vokser opp med å se penger i alt, og foreldrene deres er IKKE (!!) bedre. Ikke bare vil de ha penger, men noen av de har så trashy personlighet at det ikke skulle vært lov. Et eksempel er “TCMN” som for et par dager siden la ut et bilde av sine nyfylte restylanelepper med hashtag “addicted” og et annet bilde hvor hun sugde på en lipsyl hvor hun spurte kjæresten sin om han ville ha en blowjob etter hun hadde fått andelepper. Virkelig?! Det er unger helt nede i 10-årsalderen som kommenterer og leser.

  Uansett, fantastisk innlegg! Er en grunn til at jeg kun hører på deg og dine meninger. Du har hjulpet meg masse og jeg har lært så utrolig mye når det kommer til hudpleie og sminke. Og ikke minst – TUSEN takk for at du ikke skriver om fettfri yoghurt og slankepiller! HJERTE <3

 3. Cecilie Lovise says:

  Helt enig med deg, Hilde. Jeg kikker innom bare noen sjeldne ganger og da ser jeg nakenbilder av syltynne bloggere. Jeg er ikke den tynneste i verden og har formen og etter å ha sett gjennom bloggen ser jeg på meg selv og tenker på hvor perfekt de er. Dette er så forferdelig for jeg elsker formene mine når jeg har en veldig god dag og jeg prøver å ikke bry meg (lært av deg). Alle burde lese dette innlegget for det er en stor oppvekker.

  Jeg har heldig vis nå stoppet å lese disse bloggene og nå begynte å lese begge dine og elsker dem. Du har lært meg å se på meg selv med et nytt lys og det er noe jeg liker Grin
  Bare fortsett med det du gjør for det er mange som har tatt lærdom av det.

  • Former er fint! Smile Ikke utsett deg selv for bilder i slike blogger, de tilfører bare negativt og gjør ikke noe positivt i hodene våre i det hele tatt. Verden er bedre når man holder seg unna den typen bilder, samme gjelder med blader og annet.

 4. Anonymous says:

  Dette er en av grunnene til at jeg elsker bloggene dine. Du bryr deg om leserne dine, og tenker faktisk på hvilke konsekvenser ting kan få, som f.eks det med å reklamere for slankemiddel. Også er du faktisk ærlig i forhold til alle de andre bloggerne som sier alt er supert fordi de får betalt for det. Forstår ikke hvordan de kan holde ut når det eneste de gjør er å lyve… Burde hatt flere bloggere som er like ærlig som deg.
  Tusen takk for at bloggene dine i det hele tatt eksisterer, de har hjulpet meg mye og får meg alltid i godt humør Smile

 5. Jenny says:

  Jeg er glad for at du legger ut innlegg om slike ting! Og jeg må spørre deg om noe, har boken din kommet ut? Har du tenkt og publisere den? Jeg sliter med dårlig selvtillit og depresjon, jeg hadde blitt glad for noen råd :’)

 6. Nora says:

  Dette er grunnen til at jeg digger deg!

 7. Emilie says:

  Veldig enig i det du skriver! Har gitt opp de aller fleste norske blogger for lenge siden.. dine blogger er noen av de svært få jeg faktisk leser. Hverdagsbloggen fordi den er morsom, inspirerende og ærlig, og hudpleiebloggen fordi den er hjelpsom og jeg faktisk stoler på det du skriver. Står respekt av å ha blogg som jobb når du virkelig JOBBER med den! Smile

 8. Anonymous says:

  helt enig!

 9. Marianne says:

  Fantastisk innlegg! Endelig noen som sa det høyt. Bra jobba Smile

 10. Ellen says:

  Dette er en av de tusen grunnene for at jeg digger deg, HC!
  Du er ekte, du er morsom, du er ærlig og du alt det gu gjør har du et eget særpreg over. Jeg skammer meg nesten av å bo i Norge på grunn av toppbloggerne. Jeg tenker bare: Hvor klikka det? Det du skriver er så sant, og jeg kjenner meg igjen i mange av meningene dine om dette temaet. Herregud! Bloggen har jo ødelagt disse jentene fra innsiden (og på utsiden, hehe)! Men hva gjør man ikke for litt oppmerksomhet og penger?
  Det er helt grusomt å tenke på at unger helt ned i 9 års alderen leser disse bloggene, og at de vil være som dem! Mange av dem har jo hjernekapasitet nok til å tenke selv, men mange har dessverre ikke det. De blir jo trykt ned av disse bloggene. Når jeg tenker over det lurer jeg på hvor mange jenters liv som har blitt delvis ødelagt på grunn av at de har sett opp til disse bloggerne. Jeg blir irritert!
  Foreldrene deres er sikkert ikke helt ok de heller, som lar barna sine skrive om sånt. Det er egentlig bare jævelig teit hele konseptet! Hver gang jeg ser på disse bloggene sukker jeg oppgitt. Det blir bare dumt og falskt. Noe som synes sykelig godt!
  Dette er jo en av grunnene til at barn ikke er barn like lenge som før. De ser på disse bloggerne, noe som kan drepe dem innenfra, uten at de vet det! De utstår som perfekte mennesker på bloggen. Mennesker som ikke har noen problemer i livet, med unntak av dårlig Internett… Herre.guuuuuud! Drit å dra, norske toppbloggere!
  Hilsen ei 14 år gammel jente som blir sykelig oppgitt av disse jævla ‘perfekte’ barbie-dukkene

 11. Karolinemaia.blogg.no says:

  Så sant Hilde!

 12. ellen says:

  Toppbloggerne i Norge er som hitlistene… kjedelige, taktløse og er veldig like hverandre. Heldigvis er det noen skatter innimellom, men de er j*vlig vanskelige å finne her til lands. Jeg vil ha noe tilbake av det jeg velger å lese, og det i positiv form.

  Jeg er utrolig glad for at jeg fant deg blant alt søppelet! Tusen takk for at du eksisterer i det hele tatt.

  <3

 13. Dina says:

  Enig med deg Hilde Yes Fantastisk skrevet! Du er forbildet mitt Heart
  Ps: Du nevnte kjendiser som gjør godt ut av å være kjendis selv om de kanskje ikke har de fineste sangen…Jeg er enig med deg og vil bare si at jeg elsker Demi Lovato! Hun er nesten et like godt forbilde som deg, mener jeg da Big Smile

 14. Ingunn says:

  Meget bra innlegg! Endelig noen som klarer å sette ord på det! Smile
  For oppmuntringens skyld: du er en av mine superhelter. Etter at jeg oppdaget bloggene dine, har jeg begynt å tenke mer på hva som er bra for MEG og skiter blankt i hva andre måtte mene om meg og mitt (selv om jeg gjorde det en stund før jeg oppdaget deg, men gjennom bloggen/videoene dine har du forsterket det)!
  Takk for at du er den du er Grin

 15. Hanne says:

  Vi skrev om forbilde vårt på skolen. Jeg skrev om deg! Føler du er det perfekte forbildet!
  Jeg slet veldig med selvtillit før. Kledde ikke på meg det jeg ville ha på fordi jeg var redd for blikk og komentarer. Etter at jeg så på videoen dine ble alt mye bedre. Vet det er litt umurlig men jeg fikk bedre selvtillit av å se at du kom deg gjennom en tøff periode. Det fikk meg til å tenke at jeg kunne gjøre det samme. Jeg er stolt av meg selv nå. Stolt av meg selv på grunn av deg hvis du skjønner. Det er litt vanskerlig og forklare men når jeg leser det du har skrevet eller når jeg ser på videoene dine, ser dagen litt lysere ut.
  Tusen takk!
  Jeg digger deg!

 16. Annette says:

  Amen!
  Bloggene dine er de eneste jeg har fulgt over flere år. Årsak? Blant annet at du gir gode tips og råd, og at du skriver ærlig og rett fram istedenfor overfladisk.
  Takket være gode tips fra hudpleiebloggen kan jeg vise meg ute blant folk uten sminke Smile

 17. Jannicke says:

  Amen!

  Hverdagsbloggen din fungerer som antibiotika etter jeg har lest bloggene som hyller sykelig treningsregime, tannkrem, Chilli Forte og adlinks fra Nelly. Reklamerer i hytt og pine og ser på leserne sine som en eneste stor utømmelig pengesekk. Meningene til bloggere kan kjøpes så lenge betalingen er bra nok. Jeg har sett tilfeller av bloggere som synes “dyretesting er sååååå kjipt lissom”, og senere reklamert for libresse og solidox. Skyt meg.

  Toppbloggerne i Norge får meg til å føle meg dritt. Ikke tynn nok, ikke sunn nok, ikke moteriktig nok, ikke effektiv nok. Ikke bra nok. Bloggen din forteller meg noe helt annet; jeg er bra som jeg er, og jeg har all grunn til å være stolt av meg selv.

  Jeg vil gi deg en klem!

 18. Frida says:

  Dette er grunnen til at jeg kun leser denne bloggen. Blogg generelt er teit, og jeg er totalt enig med deg i dette. Det at folk har så mye status at de kan påvirke flere tusen mennesker burde de virkelig utnytte til noe positivt! Og faktisk gjøre verden til et bedre sted enn til et verre! Det er få bloggere som deg i verden, men tusen takk for at du finnes! Alle bloggere burde vært som deg, så blogging kunne blitt noe positivt som virkelig hjalp mennesker. Takk for at du er den du er, verden trenger virkelig flere som deg. Heart

 19. Hanne says:

  Det hender jeg roter meg inn i såkalte hverdagsblogger som viser seg å tilhøre jenter ned til 11 år, og jeg blir like satt ut hver gang over hva de får seg til å skrive (og også over hvilke kommentarer som kommer inn). Jeg har enda ikke klart å venne meg til hvor mye alt har endret seg på den forholdsvis korte siden jeg var barn (født i 1985..) O.o

  Jeg er veldig glad for at du tar opp temaer som dette! Hurra for deg!

 20. mari says:

  Helt enig med deg! Du er flott! Er kjempelei disse rosabloggerne og deres perfekte hverdag, silikonbryster og andelepper. Du gir meg tro på at jeg er god nok uten alt dette, og du inspirerer! Smile Keep up, det er behov for flere som er som deg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette