Det besteste i hele verden ♥ Ingen over, ingen ved siden av.

photo (21)Bilde fra 2004, da min kjære Spot bare var baby! Og ja, han er brun for de som ikke forstår noe, brune (leverflekkede) dalmatinere er faktisk like vanlige som de svarte, det er bare ingen som hører om dem! Smile

Snuten hans hadde en utstillingsfeil, derfor er den flekkete den også, og den hjerteformede flekken hans som han hadde på høyre hofte, er tatovert på mitt håndledd. Jeg fikk 6 år med min pelskledde sjelevenn, og ingen vil noensinne kunne ta hans plass, han etterlot et tomrom ingen vil klare å fylle. Ingen over, ingen ved siden av.

Chester og Dottie er som en miks av ham, Chester har mye av personligheten, Dottie har deler av personligheten og begge har likheter ved utseendet. Dottie har prikkene, Chester har fargene. Dottie er tøff, Chester er myk. Chester er også mammadalt, akkurat slik Spot var, Dottie het Spot tidligere og hun kom til oss samme dato som han døde. Jeg liker å tenke at de to sammen er sendt av Spot for å passe på meg, inntil vi sees igjen.

Spot reddet meg faktisk fra innbrudd en sommer jeg var alene hjemme i huset til foreldrene mine (jeg bodde i en hybelleilighet i deres hus). To utenlandske menn ringte på døren halv fem om morgenen og sto utenfor vinduet mitt og diskuterte hvorvidt de skulle bryte seg inn eller ikke, Spot sto innenfor vinduet og bjeffet i ett sett i 15 minutter. Han var stor, han hadde mørk stemme, og hadde han ikke vært der så hadde de brutt seg inn. Så redd tror jeg aldri at jeg har vært, jeg lå i sengen min og så dem stå ved det store vinduet mitt og diskutere. Han var både livvakt og bestevenn. Jeg reddet ham, han reddet meg. Han var Norges dyreste dalmis (tror vi), et seksifret beløp ble brukt på dyrlegeregninger. Hadde han endt hos noen andre hadde de trolig ikke betalt for alt, men å ikke gjøre alt vi kunne for å hjelpe ham var uaktuelt. Hadde jeg ikke hatt familien min de årene hadde jeg mistet ham mye tidligere, takk ♥ Og selv om Spot hadde ustillingsfeil, måtte opereres flere ganger, hadde allergi, og nesten hadde kronisk ørebetennelse, så var han perfekt på alle måter. Ingen er perfekte……? Joda.

At det er mennesker som spytter på minnet om ham er så lavmål at jeg får grøsninger. Men alt vil falle på plass som det skal, som alltid. Vi faller ikke til deres nivå, vi er bedre enn som så.

This entry was posted in Et bilde og historien bak. Bookmark the permalink.

24 Responses to Det besteste i hele verden ♥ Ingen over, ingen ved siden av.

 1. Ingrid Marie says:

  Så fint et innlegg Smile

 2. Marlene says:

  Det båndet du og Spot hadde mellom dere har alltid virket på meg som selve definisjonen på kjærlighet og hengivenhet mellom menneske og hund. Finnes det virkelig noen som har behov for å spytte på det altså?!? Mennesker…
  Forresten, hvordan fant du og Spot hverandre?=)

  • Takk!!! Smile Smile Ja, dessverre er noen så….kjipe. Jeg fant ham på finn.no (før foreldrene mine hadde sagt ja…kremt), han ble solgt til redusert pris fordi han var “feil”, og da vi møtte hverandre første gang sa det PANG! Smile

   • Marlene says:

    Kjipe var da et veldig pent ordelag Wink Aww, så søt historie! Og det er jo som kjent lettere å få tilgivelse enn tillatelse, ha ha!
    Vi har selv en “mandagshund” hjemme, klippekort hos vetrinæren men fy så vakker og sjarmerende hun er da!

 3. Maja says:

  Det var et fint innlegg. Hunder er herlige! Uheldigvis begynner min å bli gammel. Livet blir aldri det samme uten han, da vi har hatt han siden jeg var fem år.
  Fine Spot!

 4. Eirin says:

  Så fin han var!!
  Fint innlegg Smile

 5. Ibe says:

  Jeg savner Spot…
  De som spytter på hans minne bør ikke krysse min vei på noe tidspunkt -det må være det laveste av lavmål.
  Klem,

 6. Marion says:

  Jeg blir så irritert når folk ikke kan forstå at mennesker kan bli minst like glade i dyr som i andre mennesker. De skjønner rett og slett ikke dyr kan ha like mye verdi som et menneske! Heldigvis er de de som går glipp av følelsen av å være nærmere et dyr enn noe annet. Dyr er fantastiske, de er mer lojale og tilgivende enn oss, så plis, ha litt respekt for dem!

 7. JulieR says:

  Du er heldig du som hadde spot, og spot er like heldig som hadde deg!

 8. JulieR says:

  Kan du legge ut bilde av den flekken/tatoveringen din? (hvis det var med i inlegge kommer det ikke opp her)

 9. Ariel says:

  Hei. Spot er nydelig! Jeg har lenge hatt lyst på dalmatiner selv, men tviler ettersom jeg hører de har mye sykdom. Når jeg leser om hunden din og hvor syk han var, så forsterker det tvilen litt. Jeg er fullstendig klar over at alle hunder kan bli syke, og at man må beregne noen besøk til dyrlegen i løpet av hundens liv. Men jeg vet ikke om jeg er villig til å ha en hund som er så mye syk. Kan du avkrefte/bekrefte evt fortelle litt om hvordan helsen til dalmatinere er?

  • Ikke bra…. Veldig mye sykdom på dem, noe jeg ikke visste før jeg fikk Spot. Jeg ville i så fall gjort grundig research på mor og far så du kanskje unngår det verste.

 10. Cecilie T says:

  Han virka som ein av verdens beste hunda <3 Takk og lov for at vi har firbeinte venna som "passa" på oss <3

 11. Karolinemaia.blogg.no says:

  Så utrolig fint❤ Spot høres helt utrolig og jeg skjønner at du var svært knyttet til han. Jeg hadde også en brun dalmatiner som het Lotta. Henne var litt redd og stressa og skulle egentlig ikke levd i det hele tatt. Vi kjøpte en ny hun for og se om det ble bedre med en “lekevenn” men det hjalp ikke. På vei hjem fra oppdrettern fortalte mamma meg at vi skulle avlive henne og jeg hylgråt hele veien hjem og vi sov sammen i senga og koste oss den siste tiden

 12. Marie says:

  Herlig å lese om Spot Smile
  Kjenner meg særdeles godt igjen, og skjønner så veldig godt hva du føler!

 13. christine says:

  nydelig skrevet kjenner følelsen av og miste noe så viktig som en hund.
  jeg fikk min første hun da jeg var 7 og mistet den for 3 år siden savner det lille dyret så uendelig mye. fikk akuratt min andre hund vi trodde alt var fint men så lett var det ikke hun har fått påvist hjertefeil og er engstelig og liker ikke andre hunder jeg trener mye med hun men hun blir ikke så mye bedre men tanken på og selge hun er uholdbar det er ikke aktuelt jeg ville aldri selge hun mot noe eller noen. jeg tror rett og slett jeg liker hunder bedre enn mennesker.

 14. Anonymous says:

  Hvilken av spotify-listene dine hører du mest på??

  Forresten så digger jeg bloggen din Smile

 15. linn says:

  nydelig! kan du legge ut flere bilder av denne søte skapningen? Smile

  kjempe trist at han har gått bort Frown er grusomt og miste sin bestevenn..

 16. Anna says:

  Off så dumt han døde, jeg sitter å griner når jeg leser gjennom innlegget det var så pent skrevet. Jeg følte det sånn jeg å når katten min døde.

  FINT SKREVET❤

 17. Anonymous says:

  Fint skrevet !
  Du er sterk med tanke på hva du har gjennomgått Smile
  Tumps up !! Yes

 18. Frida says:

  Hei! Jeg skjønner hva du mener med “din beste venn”, helt siden jeg var liten har vi hatt en katt som nylig måtte avlives p.g.a munnkreft, han ble hele 20år. Som i grunn er mye for en katt. I alle år var det denne katten jeg kunne kose med når jeg ble lei meg, uten å bli klort.
  Jeg har et ganske morsomt minne fra da jeg var ca.9 år. Som du sikkert vet er Jack russel terriere noen hunder med propell i rompa. Vår hund, Teddie som var ganske liten på denne tiden, styrtet bort til katten og flekket tenner i håp om å få være kongen på haugen. Katten satte seg ned, og begynte og slikke Teddie på nesa. Hunden kom dermed skuffet hjem, mens katten la seg i solveggen. Tiger (katten) viste at den likte alt og alle, til og med drapsmaskiner som vår egen hund. ROTFL Jeg har alltids min andre katt, Kjell og Teddie og kose med. Men det blir ikke det samme som Tiger. Dette ble litt rart. så jeg runder av her. R.I.P Spot & Tiger Smile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette