Chesters løfte-på-benet tissefaser.

Chester har begynt å løfte på benet når han tisser. Og ja, jeg innser at jeg blogger om min hunds urin, det er bare det at livet mitt består av slike fine ting om dagen så da føler jeg for å bringe budskapet videre. Det finnes riktignok få ting som er så hysterisk som en hund som for første gang begynner å løfte på benet. Dette skjer i tre faser, og jeg har ledd meg like hardt igjennom alle tre.

Første fase er begynnelsen, når han er helt fersk og ikke helt skjønner noenting av hva som foregår. Her løfter han bare halvveis på benet, sparker i luften med ett ben, eller løfter et ben for å så la det falle ned igjen, mens han står og ser på meg med “I don’t know what I’m doing…why is my body doing this?? MOM, HELP!”. Ofte løfter han her på forbenet også. Samme det, så lenge ett ben er i været liksom. Det er også forsøk på å løfte på et random ben, mens han står huket ned i velkjent tisse-posisjon midt på plenen, igjen med et “WHAT THE FUCK IS MY BODY DOING???!”-blikk. Han har her åpenbart ikke skjønt når benet skal løftes på, ei heller forstår han noenting av hvorfor han faktisk plutselig løfter på et ben. Maks forvirra hund. Hysterisk.

Så går det over til balansefasen, for balanse må logisk nok læres når dyret går fra alltid-på-fire til tre ben, jeg har et hat-elsk forhold til denne fasen. Elsk fordi jeg synes det er hysterisk når dyret tipper over og snubler over ingenting, faller til siden og generelt vingler som om han skulle vært dritings, hat fordi dette ofte resulterer i at dummen tisser på sine egne føtter, og det er det dessverre jeg som må vaske av. Det er ikke lett å lære seg balanse, gress og annet som ligger på bakken er det frykelig enkelt å snuble i når man er hund i fase to.

Siste, og avgjørende fase er når han begynner å bli selvsikker og absolutt skal løfte på benet hele helvetes tiden, noen ganger for å “show off”, for gud så tøff han plutselig har blitt. Fasen begynner med at han er litt for selvsikker uten å først lære seg å sikte, så han tisser søsteren sin Dottie i hodet fordi han tror han kan dette bedre enn han faktisk kan. Denne fasen er også preget av at han surrer seg inn i båndet sitt fordi han ikke helt har styring på hvilket ben som kommer til å løfte seg, og derfor tuller han rundt busker og trær som en annen blind høne. Her er Chester nå, personlig savner jeg fase en og to, det er jo de mest underholdende fasene. Ingenting er så morsomt som en hund som tisser seg selv i hodet fordi han snubler i en blomst.

Hadde det ikke vært for at Chester er en ypperlig sykesøster hadde han fått sparken som løfte-på-benet tisser for lenge siden.

Her la han seg bak meg for noen uker siden, han skulle passe på liksom.

Og her får jeg intravenøs væske på sofaen (fordelen med sykehus-mann!) og han bare “Don’t worry mom, I’ll take care of you.”

Og ja, jeg vet jeg ser syk ut….og fy faen så syk jeg var.

This entry was posted in De firbente. Bookmark the permalink.

13 Responses to Chesters løfte-på-benet tissefaser.

 1. Elizabeth says:

  Så søte og morsomme hunder er i disse fasene Grin Vi mennesker får oss virkelig en god latter da Grin
  Var så koselig å se hvordan Chester tok “vare på” deg på sin måte på bildene Smile
  Trist å se at du var så syk Hilde Christina Cry Stakkars jente Heart

 2. Nora says:

  Haha, Chester høres herlig utGrin Hunden jeg hadde gikk aldri gjennom disse fasene han, han bare begynte å løfte benet som om han aldri hadde gjort noe annet når han var rundt 7-8 måneder.. altså ingen underholdning,hmpf. Håper du er frisk igjen nå forresten Smile

 3. HC-mamma'n says:

  Ojsan, lillegutt er blitt mann! Skikkelig macho, han der gitt! Laugh

 4. Anonymous says:

  Du er så herlig! Kjempe morsom, elsker videobloggene dine! Stå på!

 5. Heidi says:

  Haha! Min hund gjekk også gjennom desse fasane, men faktisk var han så smart(?) at då han løfta opp bakbeinet og skjønte at det var veldig lite stødig, lærte han likegodt å støtte beinet oppetter trær, gjerdestolpar osv. Berre så synd han har begynt å løfte på bakbeinet når han skal bæsje… Ikkje alltid like vellykka.. Razz

 6. Kristine B says:

  Dette er veldig langt ifra hva du pleier å skrive om, men kunne du ha laget ett innlegg/video om basic hundetrening? Snakker lydighet, gå fint i bånd, gjøre de stuerene osv.. Hadde vært utrolig nyttig for mange og det er alt for mange hundeeiere med for liten kunnskap. Merker jo at du kan endel om dette siden du har store hunder som det ikke virker som det er noen problemer med Smile selv venter jeg valpen i hus om en uke, så hadde vært fint for meg også med enn oppfriskning fra en jeg stoler på Wink

 7. liol says:

  sorry den ene kommetaren min men jeg vil si at hunden din er nydelig

 8. anne says:

  Elsker hundene dine Smile begynner å savne min dalmatinerFrown

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette