Voksen?! Voksen er det du gjør det til.

I dag fikk jeg en kommentar som fikk meg til å tenke:

“(…..). oppfør deg litt som en voksen dame, er du snill.”

Nå er jeg kanskje flink til å blokkere ute alle de jeg mener legger igjen unødvendige setninger, men kommentarer etterlater allikevel igjen tanker. Jeg tror at det beste sitatet som kan beskrive dette er “Det beste med å være voksen er at du har lov til å være barnslig.”

Jeg har en bror som er 12 år eldre enn meg og jeg husker enda dagen da min mor lurte ham hjem fra militærperm uten at jeg visste det, plutselig satt han på kjøkkenet vårt og smilte. Den dagen var han 19 og jeg husker at jeg tenkte at HERREGUD SÅ GAMMEL HAN ER! Han var voksen, han var eldgammel, en fossil!!!!!! Men han var 19 år…? Da jeg fylte 20 år bestemte jeg meg for at 24 år var min grense, når du er 24 år er du liksom voksen. Lizzom. Allikevel, i dag er jeg på vei til å bli 26 og selv om jeg har de vanlige forpliktelsene som dukker opp når du flytter ut og starter ditt eget liv, føler jeg meg ikke voksen. Kanskje fordi ordet “voksen” er synonymt med “kjedelig” for meg. Voksen….det er da du må begynne å tenke over økonomi, lære deg å lage mat, betale strømregninger, og skjønne noe av boliglån. Jeg vet ikke en dritt om boliglån, jeg shopper for mye sko, og strømregninger…..? Er det ikke det man har en mann til, da?
Jeg skal snart gifte meg. HerreGUD så gammel jeg er. Allikevel, når jeg ser rundt meg på vennene vi har….de er jo ikke voksne! Mange av våre venner er over 40 og de er fortsatt de første som svarer ja når vi bestemmer oss for at tirsdag er en fin dag for det å drikke 4 flasker vin, spille bordtennis, og le så vi havner opp-ned på gulvet. Helst havne i en militærbase uten at du skjønte hvordan det skjedde, det er da du vet kvelden er vellykket.

Voksen? Det er et ord, det betyr det DU ønsker at det skal bety. For meg betyr det å starte et liv utenfor hjemmet jeg vokste opp i, det betyr å ha orden på livet mitt og det betyr ansvar. Det betyr riktignok ikke strikking, det å lære seg å lage kjøttkaker eller skjønne hva renter er (jada, jeg vet hva det betyr…..det er et eksempel).

For å ikke bli helt gal og bitter mener jeg at det er viktig å beholde litt av barnet i deg, og la deg selv gjøre helt skada ting. Som den gangen jeg stjal naboens katt og la den i sengen til Rainier, eller de gangene jeg besøker Bestetesilje og jeg ender opp med kyllingvinger i BHen. Som planene vi har om å ta 100 bilder med den dustete katten, dele ut sitron iført en t-skjorte som sier “life” (tar du den? Jeg elsker deg), forgifte alle plantene til den slemme mannen vi ikke liker, og kjøre etter joggende mennesker mens vi spiller “Eye of the tiger” for full guffe på bilradioen. Det er å løpe rundt ute om natten mens du har bra musikk på øret og to hunder som løper etter deg fordi de vet du har nom i lomma, det er å ha det gøy slik du definerer gøy.

I mitt hverdagslige liv er jeg veldig voksen. Jeg tar meg av regninger, jobb, oppgaver og styr, vanlige voksenbekymringer. For å ikke kjede meg ihjel, spriter jeg det hele opp med å bryte meg inn i bassenget vårt om natten, se 14 episoder av en favorittserie i strekk mens jeg spiser gummibjørner og drikker vin. Sistnevnte er kanskje ikke veldig barnslig, men for å klare å være seriøs og voksen når det kreves, trenger jeg å være helt crazy banana iblant. SMOOTH!!!! Helt crazy banana.

Alder er et tall, ‘voksen’ er et ord. Hva definisjonene liksom skal være, dytt det inn i et skap og gjem det bort til du blir 100 år. Lev. Skrik. Le. Hvin. Hopp i sølepytter når du er 27, lag dine egne definisjoner av ord. Det er faktisk bare din mening som teller når det gjelder deg og ditt liv.

This entry was posted in Tekster og quotes. Bookmark the permalink.

22 Responses to Voksen?! Voksen er det du gjør det til.

 1. Kari says:

  Man er voksen når man har fått flaggstang! Neida. Joda. Neida.

 2. Heidi says:

  Haha, “when life gives you lemons”. Genialt!
  Er hjemme i Norge på “sommerferie”, og får så hjemlengsel av å lese innleggene dine. Bassenget ved leiligheten, fint vær, dumme amerikanere! Åh, om to uker skal jeg hjem til mitt kjære USA Grin

 3. Luggen says:

  Åååå, ser virkelig potensiale for et fantastisk ordtak om Labrador og Lemon og life!!!

 4. Cathrine says:

  Livet er jo ikke gøy om man ikke kan få være den man akkuratt vil være.
  Jeg mener, hvem i huleste går og leker at man er denne “voksne” som alle har sin egen oppskrift på, når man ikke egentlig ikke er det? Livet er jo gøyest når man får være slik man er.
  man blir vel egentlig aldri voksen før man er barnslig, er det vel også noen som sier?

 5. Cathrine says:

  ++ Hun som skrev den komentaren;
  hvorfor i H. leser h*n bloggen da? ingen som har bedt h*n og lese bloggen din

 6. Vi skal snikspise steviaplanter og drikke Ronnypunsj opp-ned til vi dauer! Gakks United! Duck Duck US Flag

 7. Lena says:

  Hahhaha hva forventer folk? Nei vettuhva, drit i å gjøre det du vil for å ha det gøy. Du burde heller sitte ned og ete poteter og kjøttkaker mens du diskuterer presidentvalget og oljeprisene i gokk. Da er i alle fall den der kommentatoren din fornøyd; kanskje du til og med får et par blunkefjes som belønning. Wink Wink Wink Wink

 8. Anonymous says:

  hahaha eeeeelsker deg! hahaha Grin du har såå mye inroni og tull og igår satt jeg foran pcskjermen, og lo så jeg begynte å gråte.. det har jeg faktisk aldri gjort før! jeg satt å så på videoer, også fant jeg “jeg tester ut kjøkken godis (ellernoesånn)” og “ting som irriterer meg!” og “ting jeg ikke vet hvorfor vi har” Wink du er helt fantastisk morsom!! vet helt ærlig om jeg ikke har møtt noen som er så sarkastiske, ironiske og morsomme..

 9. Anonymous says:

  ville bare spørre om du kan ha en sånn “linjegreie” under headeren din der du kan ha sånne kategorier som videoer, hud, spørsmål osv osv.. ?? fordi jeg ELSEKEER videoene dine!! Grin
  hahah, ja det er meg igen som skrev forrige kommentar Wink Kiss Kiss Heh Kiss Kissed Cute Dazed Snicker Grin

 10. Anonymous says:

  eller nå må jeg rette litt på megselv. du har jo 3 sånne kategorier. kan du ordne sånn at du har en med “videoer” og kanskje en med spørsmålsrunder eller “KØDD”?? hadde vært så sinnsykt gøy med en “faile”-kategori. eller “fails & video’s” da kanskje? altså i en sånn side?

  også btw jeg heter malin Grin FAST LESER FRA INATT

 11. Anonymous says:

  heiii Grin fant nettsiden din. haha, men kan du ikke lage en sånn ny “kategori” med morsomme ting, videoer og kødd? eller en med fønniii støff og kødde støff og en annen med video? liksom under headeren din da, der har du liksom en sånn linje med sånne kategordidriiitt Grin masse smiiil?? Grin GrinGrin Grin blir litt frustrert jeg og faktiisk. og jeg hater når man skriver sånn skrIIIIIIIIIIIIIIver med 100000 iiiier og oer og eer og aer. Victory Suspense Alien Devil Chicken Fingers Crossed Mohawk Nerd

 12. Anonymous says:

  Jobber du som blogger, er det eneste jobben? Ps; digger bloggene dine!!! Elsker “ting som irriterer meg” videoene!!

 13. Marlin says:

  Hahhahaha!! Kan du ha en video til av TIng som irriterer meg ???? !! <3

 14. Stine Marie says:

  kjøre etter joggende mennesker mens vi spiller “Eye of the tiger” for full guffe på bilradioen. <- Herregud,så fantastisk!!!

  Utrolig bra innleggSmile

 15. Gunn Elisabeth Aasen Kronstad says:

  Du har så riktig Hilde Christina Grin voksen er hva vi mener det ordet er selv. Grin Tar man ansvar for det voksnetingene som må gjøre,skal vi som voksne kunne kose oss og være barnslige også Grin Finnes nok av voksne som kunne trengt litt opplæring i å kunne være barnslig iallefall Grin Alder er ett tall og voksen er noe vi må være i enkelte sammenhenger der vi skal og må være det:Men ikke hele tiden, hele livet være så voksen at vi ikke kan ha det litt gøy Grin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette