Sleeping With a Psychopath av A.L. Smith – En bok alle bør lese.

Dette er en liten bokomtale som du fint kan lese dersom du vil lese boken senere, den inneholder ingen spoilers.

Dette er en bok som det var fysisk og psykisk vondt å lese, jeg har aldri før lest en bok som har gitt meg en så sterk følelse av panikk og angst. Den er skrevet som fiksjon og hadde du ikke visst at dette faktisk har skjedd hadde du trolig gjettet det utifra hvordan boken er skrevet. Faktum er at dette er en sann historie og det gjør den enda bedre (og mer smertefull). Personlig er jeg veldig fan av bøker som ikke bruker metaforer, symboler eller andre ting som dette, jeg liker bøker som er skrevet rett frem uten tekst som er pakket inn i 15 lag med sølvpapir og fine beskrivelser. Nå elsker jeg riktignok bøker som er dypere, f.eks. Wuthering Heights, men når jeg leser om denne typen emner vil jeg at boken skal være lettlest.

Lettlest i form av at jeg leste den ut på to dager (hadde jeg ikke trengt en skikkelig pause halvveis kan den fint leses ut på kun èn dag) er den, men etter å ha lest cirka 2/3 fikk jeg fullstendig panikk og det ble mange tårer gjennom de 150 sidene boken består av. Iblant får jeg panikkanfall når jeg leser eller opplever ting som kan knyttes til fortiden min og denne boken trykket på absolutt alle knapper jeg har. Det var vondt og ubehagelig, migrenen min dukket opp, og min bedre halvdel så på meg med ett blikk og så med en gang at jeg ikke hadde det bra, men boken ga meg også en enorm “drive” og styrke. Mot og styrke til å kjempe videre og komme meg enda lengre vekk fra fortiden min, det er også lærerikt å lese hvilke deler av boken som sparket meg hardt i magen og ga meg fullstendig noia, man lærer mye om seg selv på den måten.

Flere avsnitt i boken markerte jeg, rett og slett fordi de beskrev viktige ting på en utrolig god måte.

Det er vanskelig å finne bøker som tar for seg den psykiske delen av destruktive forhold og denne boken synes jeg gjorde en god jobb. Det eneste jeg kan sette fingeren på er at den er for kort, forfatteren avslutter boken raskt og enkelt uten mange detaljer, jeg savner mer informasjon om hvordan forfatteren kom seg videre etterpå og hva hun gjorde for å bli kvitt frykten som jo sitter i benmargen lenge etter at forholdet er over. Kanskje er dette noe jeg savner fordi dette er noe jeg synes er veldig interessant for egen del, men plutselig var boken slutt og jeg var sulten på mer. Nå er det virkelige personer hun skriver om og det gjør kanskje sitt til at mange detaljer ikke kan publiseres, men jeg skulle gjerne lest mye mer om hennes historie. Slutten er virkelig herlig å lese uansett, den ga meg et skikkelig boost!

Dette er en bok som bør leses, uansett om dette er et emne du har erfaring med eller ikke. Min bedre halvdel bad om å få lese den etter meg og han leser aldri bøker i det hele tatt så det var utrolig hyggelig. Denne typen bok er ikke noe man må sette av masse tid for å klare å komme seg igjennom, men den gir allikevel et veldig godt bilde av hva et slikt forhold innebærer og det er noe jeg mener alle kan ha godt av. Har du opplevd denne typen ting er det en fin bok å eie og dele med dine nærmeste så de får et bedre innblikk uten at du trenger å utbrodere i det vide og det brede.

Noe koselig som egentlig ikke har noe med boken å gjøre, jeg sendte en melding til forfatteren på Amazon i går og takket for hun skrev denne og hun svarte meg faktisk. På mange måter er det en trøst å vite at andre der ute har opplevd farlige forhold og deretter fått det fantastisk fint.

MÅ LESES! Jeg kjøpte min på amazon.com, de shipper også til Norge så vidt jeg vet. Gjør de ikke det og jeg kjenner deg, skrik ut så kan du få låne mitt eksemplar.

This entry was posted in Bøker og filmer. Bookmark the permalink.

19 Responses to Sleeping With a Psychopath av A.L. Smith – En bok alle bør lese.

 1. hana says:

  Den selges på tanum.no! 94kr.
  Min er på vei i posten Smile

 2. Denne må jeg ha og lese!

 3. fører den opp på må-lese-lista med en gang!

 4. Cath says:

  Denne her skal jeg jammen meg kjøpe, og det med en eneste gang!

 5. Helene says:

  Å, denne vil jeg lese en gang. Jeg får skrive den opp på listen min. Jeg håper også at jeg finner en sånn superbok om youknowwhat og youknowwho. Det hadde sikkert vært til STOR hjelp!

 6. Telma says:

  Tror den må leses. Må bare bli ferdig med eksamner og sånt så jeg har tid til å la meg selv få falle sammen og ligge og jobbe meg gjennom ting i et par dager.

 7. Beate Matilde says:

  Den skal jeg lese. Avsnittet du har haket ut fikk det til og gå kaldt nedover ryggen min. Det vekket faktisk en følelse jeg ikke har kjent på på 12 år. Huff…

 8. Kristine B says:

  Denne gruer og gleder jeg meg til å lese samtidig. Fått mine nærmeste(som virkelig hater å lese) til å lese den etter meg, hvis jeg føler den treffer meg slik som den gjorde med deg. Kjenner denne boken kan ta tid å lese!

  Mens vi er inne på temaet med bearbeidelse og sånn, har du noen tips til musikk som kan hjelpe? Jeg føler musikk kan beskrive det jeg føler/har opplevd veldig bra, men har gått litt tom for sanger i det siste… Kan ikke bare søke etter “songs about abusive ex boyfriend and rape” heller. Skjønner meget godt hvis det blir for personlig, så ikke føl noenting press at all! Setter uansett stor pris på boken Smile

  Takk Smile

 9. Hanne says:

  Denne vil jeg lese!!

 10. Camilla says:

  Takk for at du er åpen – og takk for anbefalingen.

  Først i dag dumpet boken ned i postkassen – skjebnens ironi ville ha det til at den kom på ett års dagen for bruddet. Jeg tror ikke jeg har vært klar før nå. Takk igjen!

  (ja jeg skrollet meg helt ned hit fordi jeg ikke har noe liv – og jeg synes det ville ha vært rotete å kommentere et annet sted).

  • Wow…..scary sammentreff Thinking Håper du liker den, gi gjerne tilbakemelding! Smile

   • Camilla says:

    Smarte meg slapp å scrolle ned denne gangen – du har jo sånn smart søkefelt (burde fulgt med bruksanvisning).

    Tilbake til boken som ga meg grøssninger på ryggen – og som jeg greide å lese uten å begynne å gråte – men når jeg hadde lest siste siden så var det full oversvømmelse i tårekanalene (og den ble lest på mindre enn 24 timer).

    Det er den beste og jævligste boken jeg har lest på én gang – for jeg kunne seriøst sitte å huke av i margen likhetstrekkene med mitt tidligere forhold. En del av det som ble beskrevet – var helt likte – andre ting var skremmende likt og noe var “same, same – but different”.

    Tusen takk for at du tipset meg om denne boken. Spesielt epiologen traff meg i hjerte – for jeg har fått spørsmålet så mange ganger det siste året – hvorfor? hvorfor gikk du ikke? hvorfor? – og jeg har ikke klart å svare. Nå skal jeg ut å kjøpe 10 eksemplarer av boken – og dele den ut til alle som spørr meg om hvorfor jeg ikke bare gikk fra den mannen som behandlet meg som shit.

    Du er en diggbar dame – med fantastisk humor. Takk igjen for både ærlighet og åpenhet – og ikke minst – tipset om en bok alle bør lese.

    • Hah, glemte å si det, sorry! Er så glad for at du likte den!!! Forfatteren har vunnet en pris i Canada for boken, jeg måtte selvfølgelig stalke henne for å finne ut mer om henne, jeg dannet meg et bilde i hodet som ikke nødvendigvis stemte med virkeligheten.

     Heart

     • Camilla says:

      Ohhh.. nå skal jeg stalke henne også.

      Jeg kjenner jo meg og min historie – derfor tror jeg alle kan bli utsatt for misbruk. Desverre tror jeg at de med flink pike syndrom er ekstra utsatt. Det var også det jeg leste mellom linjene i boken.

      Du har hvertfall gjort denne uken mye lettere for meg – for i fjor på denne tiden var jeg et vrak. Det var godt å lese denne boken nå.

      Beklager massiv spamming av kommentarfeltet.

 11. Lena says:

  Jeg utsatte å lese denne en stund fordi den var dyrere enn andre bøker på Amazon, men i dag leste jeg den. Det er derfor jeg komemnterer på et gammelt innlegg, men herregud så glad jeg er for at jeg bestilte den!

  Selv om jeg ikke har opplevd noe av det som skjer i boken selv, var den umulig å legge fra seg! Det var både fælt og lærerikt å se hvordan han manipulerte henne. Dessuten var det jo mye jeg kunne kjenne igjen bare fra det du har skrevet på bloggen din! Det gjorde det mye mer virkelighetsnært, det gikk ikke an å tenke at det var en random hendelse borte i Canada.
  Så ja, jeg vil bare si tusen takk for anbefalingen, HC, den boken skal definitivt anbefales videre. (:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette