Hilda, Halda, Hildi, Huldu, Haildai, Haildi, Haldi…… og nå heter jeg Haley.

Her i USA heter jeg ikke Hilde, jeg heter en av alternativene over. Amerikanere har ikke den norske L’en så uansett hvor mye jeg skriker HILDE!!!!, så kaller de meg Hilda, med sånn L som ligger langt bak i munnen. Jeg har hatet navnet mitt i alle år, å hete Hilda hater jeg faktisk enda mer. Advokaten min kaller meg Hildi, med amerikansk L. Hun snakker spansk så åffår hun ikke bare kan se til helvete å si HILDE vet jeg ikke, men det går altså ikke.

R må anstrenge seg for å uttale navnet mitt riktig, noe som betyr at hver gang han sier navnet mitt i en setning, type “Hilde and I” blir det alltid Hilda. Jeg heter for faen ikke Hilda. Hvem faen heter Hilda?! Hilda minner meg om en sånn “Kooooome kyyyyraaaaaa!” bondekjerring på et jorde med 14 kuer. Ikke det at jeg har noe imot bønder, for halve familien min er bønder og de er fine og jeg elsker kuer, men jeg vil ikke være en sånn med skaut og skjørt som lokker på kyr hele dagen. Bare at hver gang noen sier Hilda så ser jeg for meg kukjerring med rutete forkle og kulukt.

Fordi ingen skjønner en kjeft når jeg uttaler mitt fulle navn på norsk så har også jeg begynt å måtte si Hilda. I telefonen med banken min skjønner jo ikke folk noe når jeg sier Hilde med norsk uttalelse så plutselig het jeg Hilda gitt. I alles munn, i min munn, jeg vil grine.

Etternavnet mitt Skaar er på et vis enklere, så fort jeg sa til alle at de får tenke SCOOOORE! så var jo det en enkel biff, den klarer de å huske. Ei heller bryr jeg meg om at de sier Skaar (som uttales Skår, to a’er blir å, det bør du serr vite) med amerikansk r for det er jo ikke slik at folk løper rundt og sier etternavnet mitt hele tiden heller.

Etter et år med å være Hilda, Hildi, Haidai eller hva faen, er jeg pisslei så denne helgen har jeg dengt alle som kaller meg Hilda. JEG HETER IKKE HILDA IKKE SANT!!!!

Først var det Rainier, han var vanskeligst å overtale. Jeg sa at enten får han kalle meg noe annet, eller så kommer jeg til å kalle ham det moren min kaller ham: Rainier på norsk. Som er Reinjer med norsk tonefall og r’er. Det høres så sabla teit ut, jeg må få filmet meg selv si det navnet engang. Dessverre synes han det bare er søtt så jeg måtte true med å kalle ham horebukk før han faktisk gikk med på å kalle meg noe annet. Så hva f skal han kalle meg? Jeg foreslo Hil fordi det jo er de tre første bokstavene i navnet mitt. Jeg mener, det funker….de kan uttale det åssen f de vil uten at jeg griner av øresmerte og det høres greit ut. Men neida, R insisterte på Hilly. Helt greit for meg, det var kallenavnet mitt da jeg var sånn 17 år, teit og dum. Så han kaller meg nå Hilly. Javel.

Så møter vi kamerat #1 og han er like easygoing som en valp så etter femten sekunder var han helt for å slutte å kalle meg Hilda, for han er jeg….Hil.

Så møter vi kamerat #2, aka Lunsjmannen, og han sier Hi Hilda med en gang og jeg bare IKKE KALL MEG DET DIN LUNSJBOLLE!!!!!!! (greit, jeg sa ikke det, da…) og da R kaller meg Hilly i bilen, må alt forklares og hit og dit og ukeblad så nå kaller han meg Hilly også. Score, dette var enklere enn jeg først hadde antatt.

Helt til Navlekreket døper meg Haley, fordi det jo er fint, det likner på Hilly, det begynner på H og folk trenger ikke å bare ‘hæ?’. Så hun sier at hey, jeg kommer til å kalle deg Haley til de andre også begynner å kalle deg det, og det er det første og eneste hun har sagt som ikke har fått meg til å ville drepe henne med en skrutrekker. Navlekreket er sammen med Lunsjmannen så når ringer plutselig Lunsjmannen meg og sier “Hi Haley” og jeg bare WOAH! Så da heter man plutselig Haley og siden det er et navn jeg alltid har likt så jeg har gått fra %&$%&# til : DDDDDD på bare 24 timer.

Hvorfor ikke folk bare kan kalle meg Christina, som både er navnet mitt og som de kan uttale riktig? Nei, det er nemlig andre i gjengen som heter det og det å få en amerikaner til å gå fra Hilda, Hildi eller Halda til Christina, den er for vanskelig. Det går ikke an, man klarer ikke å huske sånt serru. Hjernekapasiteten her ville sagt POFF! om det skulle gått så den har jeg gitt opp. Frisøren min, amerikansk Gaypal, bryllupsfolka, shelteret vi samarbeider med, alle kaller meg Christina. De kjenner meg som Christina og det er flotttoppers, men disse amøbene her…..de bare nei. Du heter enda Hilda eller Haley.

Gjett hva jeg velger. Navnebytte neste.

This entry was posted in HC og USA. Bookmark the permalink.

18 Responses to Hilda, Halda, Hildi, Huldu, Haildai, Haildi, Haldi…… og nå heter jeg Haley.

 1. Mathilde says:

  Aaaah jeg skjønner frustrasjonen din!! Mathilde er også fryktelig vanskelig å uttale blir alltid sånn “Mathilda” men det blir liksom uttalt så rart det også, det begynner å høres litt russisk ut etterhvert har jeg merket (!?). Verste var en jeg kjenner som aldri klarte å uttale navnet mitt, men i tillegg begynte han å skrive navnet mitt feil. Madillda…. ehh

 2. Astrid says:

  Jeg skjønner jeg og… her overuttatler de alle bokstavene i navnet mitt. Hjemme er det ingen som sier d’en på slutten men her er de veldig nøye på å få med seg den. Viktig viktig…. Og etternavnet mitt har jeg gitt opp for lenge siden. Staver det alltid før jeg engang gir de en sjanse til å radbrekke det stakkars dølanavnet mitt for n’te gang…

 3. Hege says:

  Huff, skjønner hvor frustrerende det er.. Hege er heller ikke et særlig internasjonalt navn, så når jeg er i engelskspråklige land høres det litt ut som de har svelget tungen sin når de skal uttale navnet mitt. Jeg har nå begynt å introdusere meg som “H.. Just call me H”. Nesten så jeg føler meg litt mystisk Razz

 4. Anna says:

  Haley er kjempefint da Smile

 5. Benedicte says:

  Jeg har i grunn bare antatt du blir kalt HC der borte jeg…
  I amerikanske tv-serier er det ofte mange som heter/kalles bare initialer..
  Hva synes du om å hete HC da?

 6. Benedicte says:

  Btw; jeg heter Benny i utlandet…. Mye bedre enn utlendinger som prøver si Benedicte, men ikke alltid like kult å hete et guttenavn..

 7. Karen buddy says:

  Mamma sier, prøv å hete Gry og vokse opp i USA. Jeg skal snart få en lillesøster Cat 2 som ska hete Sari, men Chester vil alltid være min beste buddy Heart

 8. Hilde says:

  vet hvordan du føler det haha, liker ikke akkuratt navnet så godt jeg heller, Det hørest ut som en viking enner noeThinking

 9. Åshild says:

  Hva med Hildur? ROTFL

 10. Aslaug Marie says:

  Jeg føler din frustrasjon. Det er en grunn til at jeg bare kaller meg Marie her. Noen smartaser så jo på facebook at jeg het Aslaug da. Dum som jeg er fortalte jeg dem hvordan man sier det på norsk. OOOOH! OSLO! Like in the city. You’re named after a city! Liksom, hvordan får man Aslaug til å høres ut som den engelske måten å si Oslo på? Uh.

  • Alle navn som begynner på As er jo doomed…. Asslow…Rumpelav. HAHAHA Grin Herregud..

   • Aslaug says:

    Tell me about it! Mamma heter også Hilde. Hehe, hun har blitt hetende litt av hvert. Pappa har også fått mamma sitt etternavn et par ganger og vica versa. De måtte gå og bevise at di var gift, fordi de ikke har det samme etternavnet. Da hjelper det på at pappa heter Jan.

 11. Marte says:

  Føler med deg. Jeg heter Marte…….det blir Martha. Vi har en amerikansk lærer på skolen, og han kalte meg Martha før (det vil si helt til jeg begynte å kalle han Per… Yes )
  Det er ingenting som er verre enn når folk sier navnet ditt feil!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette