This blinding absence of light: Bokomtale. Nesten.

Dette er en miniomtale av boken This blinding absence of light, skrevet av Tahar Ben Jelloun. Denne omtalen inneholder ikke spoilers, derfor kan du fint lese dette selv om du ønsker å lese boken senere.

Jeg er ikke dyp nok for denne boken, virkelig ikke. Enten det, eller så er den bare intenst kjedelig.

Når en bok begynner med dette avsnittet: “For a long time I searched for the black stone that cleanses the soul of death. When I say long time, I think of a bottomless pit, a tunnel dug with my fingers, my teeth, in the stubborn hope of glimpsing, if only for a minute, one infinitely lingering minute, a ray of light, a spark that would imprint itself deep within my eye, that would stay protected in my entrails like a secret.”

Da e det sl…..ZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzz……

Jeg klarer ikke å få sympati med hovedpersonen, jeg klarer ikke å sette meg inn i situasjonen hans eller fordype meg i boken når den er skrevet på denne måten. Jeg blir sittende og lese samme avsnitt igjen og igjen, og tankene mine flyr avgårde til andre siden av planeten så når jeg er ferdig med en side har jeg ikke fått med meg noe som helst.

Denne boken er kjedelig. Den har potensialet til å bli bra, for den handler om noe jeg i utgangspunktet er interessert i å lese om, men måten den er skrevet på er virkelig ikke noe for meg. Jeg er et menneske som liker at en spade blir kalt for en spade og i denne boken er det dype setninger og mye informasjon som ikke trenger å være med. Innimellom disse setningene og beskrivelsene, er det en historie som kanskje er verdt å få med seg. Boken er heldigvis ikke så altfor tykk så jeg skal fullføre den, men jeg kommer til å hoppe over de typiske avsnittene hvor jeg rett og slett sovner fordi det blir for kjedelig for meg.

Boken handler om fanger som sitter i konsentrasjonsleirer i Marocco. De er i fullstendig mørke i små celler og de får kun mat til å holde dem i live, hverken mer eller mindre.
Da jeg leste hva denne boken handlet om ville jeg gjerne lese den, blant mine favorittbøker er “Det angår også deg” som er en historie fra Auschwitz og jeg elsker virkelig denne typen bøker. Allikevel klarer jeg ikke helt å få grep på denne boken, det er som om jeg ikke klarer å bli ordentlig sugd inn slik at jeg blir sittende og lese om noe som virkelig ikke bryr meg. Sympati, medfølelse eller sjokk er ikke noe som treffer meg i det hele tatt når jeg leser denne historien, til det er ikke boken “rett frem” nok for meg.

Kanskje vil andre like den bedre, kanskje er det meg det er noe galt med, men hele denne boken er skrevet på en slik måte at jeg gleder meg til at den er ferdig utlest. Ikke fordi jeg ønsker å vite hva som skjer med hovedpersonen, men fordi ordene kjeder meg.

En forferdelig historie med godt potensial, men for meg er den skrevet på en slik måte at jeg ikke klarer å like den.

This entry was posted in Bøker og filmer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette