Recharge Saturday.

Jeg innså plutselig at jeg ikke lenger har en favorittdag og en dag jeg virkelig hater. Tidligere var fredag min favorittdag, fordi da var jobb over og jeg kunne nyte helgen. Tirsdag var den verste dagen fordi det alltid var den dagen som var tyngst. Folk hater mandager, jeg kunne ikke fordra tirsdager. Å stå opp mandag morgen var easy peasy, men tirsdag…..hodet var slitent, kroppen var sliten. Sure mennesker, lange dager…urk.

Etter at jeg begynte å jobbe for meg selv, er ikke lenger mandag og tirsdager usj. Mandager er helg for oss siden min bedre halvdel jobber helger, så mandag og tirsdag er dagene vi bruker til det samme “normale folk” bruker helgene på. Road trips, se film, spise middag sammen, le, løpe rundt som små barn (vel…det er det vel bare jeg og hundene som gjør), fikse og ordne, skravle og spise is.

Isteden for å ha en dag som er kjip, en dag jeg elsker, en annen dag som er enda kjipere osv så har jeg heller kallenavn og noe positivt med hver dag.

Lørdag kaller jeg Recharge Saturday. Fredags kveld og natt er jeg alene, samme med hele lørdag og lørdag kveld og jeg elsker det. Jeg elsker å krølle meg sammen i sofakroken jeg har erklært min og lese, lese, lese etter at R har lagt seg. Se girly filmer eller filmer jeg vet min bedre halvdel vil hate, redigere blogginnlegg og svare på mail, bruke timesvis på YouTube, finne oppskrifter på rare ting jeg vil prøve å lage, finne nye testprodukter og idèer til blogginnlegg.
Lørdag kan jeg alltid sove lenge, før dog walkeren vår kommer for å slite ut vofsene. Når de kommer tilbake er de kjempeslitne og lar meg jobbe i fred resten av dagen. Han er himmelsendt.

Lørdag er stearinlys, nye bøker og melk. Lørdag er oppsatt hår, sminkefrie timer og pysj hele dagen. Lørdag er craisins (tørkede cranberries….for rosiner er for wæææ for meg) og nøtter, stillhet og meg-tid.

Jeg har aldri likt å være i forhold, fordi jeg aldri følte at jeg fikk nok alenetid, jeg fikk aldri de timene jeg trenger til å sitte i fullstendig stillhet og skrive i journalen min eller lime inn bilder og minner i fostervalpalbumet mitt. Tidligere lengtet jeg etter mer alenetid, fordi jeg var i forhold hvor min verre halvdel ble sur om jeg ikke viet all min oppmerksomhet til ham. Kanskje er det derfor jeg har bestemt meg for å gifte meg med ham jeg har nå, for alenetiden min blir sett på som noe som er helt ok. R er aldri avhengig av meg for underholdning og han er selvstendig nok til å aktivisere seg selv. Det høres kanskje rart ut, for de fleste mennesker bør jo være i stand til å ikke være hjelpesløse valper, men det er ikke min erfaring. Endelig er jeg i et forhold hvor vi er invidider med respekt for hverandres sysler, uten at vi verdsetter tiden vår sammen noe mindre av den grunn.
Jeg synes det er slitsom med “menn” som trues av mitt behov for alenetid, heldigvis er jeg nå i et forhold hvor jobb gjør at jeg er alene stort sett hver helg. Og R synes det er helt fint at jeg nyter alenetiden min, han vet jo at det ikke har noe med at jeg ikke ønsker å bruke de timene med ham. Kanskje har det sammenheng med at jeg skravler hull i hodet på ham dagen etter fordi jeg har 376238 nye idèer, tanker og filosofier jeg må dele med noen. Dessuten setter jeg mye større pris på vår tid sammen, når jeg har friheten til å være helt alene noen dager i uken.

Lørdag er dagen hvor jeg kan døse på sofaen med bøker en hel dag, jeg kan sitte en hel natt og høre på musikk mens jeg redigerer innlegg og skribler ned nye idèer for kommende uke. Jeg kan oppdatere meg på alt det jeg ikke rekker i ukedagene, organisere og alfabetisere.

Til og med oppvask og skittentøy er koselig, for jeg kan pusle og sysle med det alene mens hundene ligger som slitne slakt på sofaen. Selvom vi bor i et leilighetskompleks med masse mennesker er det alltid stille, med en døsig atmosfære utenfor.

Lørdag er så definitivt batteriladedagen min. Elsk ♥

“Happiness is like a butterfly: the more you chase it, the more it will elude you. But if you turn your attention to other things, it will come and sit softly on your shoulder.”

This entry was posted in Fine ting. Bookmark the permalink.

7 Responses to Recharge Saturday.

 1. Telma says:

  Jeg har det litt på samme måten. Har ingen dager som er favorittdag lenger, det er noe som er fint med alle Smile Har du lest “Ikke for nær” av Egil Ulateig? Nydelig dikt som handler om å være to men samtidig gi hverandre rom til å være en. Needy folk som maser om at du “ikke eeeelsker dem nok” så fort du vier et sekund til noe anna enn dem er søppel.

 2. Line B. says:

  Jeg syns det hørtes ganske så perfekt ut Wink Jeg er også avhengig av å ha litt “alene-tid” – jeg blir gal om jeg må tilbringe 24/7 med noen!

 3. Tone says:

  Jeg smilte gjennom hele dette innlegget, så herlig skrevet Smile

 4. heidik says:

  Takk, Hilde Christina! Sjølv eelskar eg aleinetid til vanleg, men akkurat no sat eg av ein eller anna grunn å småfurta fordi min andre halvdel akkurat forsvant ut døra for å fiske (seriøst? det regnar jo elefantar), og eg teoretisk sett ikkje har noko kjempeviktig å gjere. Du fekk meg til å innsjå at eg kan bruke dagen til å sjå alle dei girly tv-seriane som eg ikkje ser ellers, og i TILLEGG skal eg vere flink jente å lese til eksamen. JEI. Grin

 5. Oda says:

  Er også avhengig av alenetid, men det er ikke alltid så lett når jeg bor i en familie på 5… Da er det deilig å lufte nabohunden alene og få samlet tankene Smile Vil ikke spamme deg ned med linker eller noe men tenkte å anbefale(?) deg å lese denne artikkelen: http://www.dagbladet.no/2011/08/25/nyheter/usa/utenriks/17828033/ , mulig du har lest den allerede…

 6. Vestfoldgirl says:

  Høres egentlig helt perfekt ut! Og sånn ville jeg gjerne hatt det. Jeg er avhengig av å kunne være litt alene og bruke tid på det jeg liker, om det bare er å lese en bok. De fleste mannfolk jeg har vært borti klarer ikke å håndtere dette og blir rastløse….noe som er fryktelig irriterende. Jeg må ha en mann som klarer å la meg være alene i blant!

 7. Fineste tofebildet! Heart Rainbow

  Alenetid = gigaelsk! Panda Hippo Peace Yin Yang

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette