19. / Noe som rører deg.

Det som har rørt mest ved meg de siste ukene har vært sheltervalper.

En velkjent setning her er “Rescue dogs are the best, they are forever grateful.” og det stemmer. Det er noe spesielt ved hunder som kommer fra shelter og de fleste hundene som finnes her er faktisk sheltervofser.

Dottie var den første som virkelig rørte ved meg, fordi hun var 10 måneder da hun kom til oss og da hadde hun levd i et shelter hele livet. Hele livet i bur, uten noen som ga henne den kjærligheten hun fortjente, det får tårene til å renne. De første dagene felte jeg mye tårer da hun la seg inntil oss og ville kløs på magen. Hun var redd for alt og hadde tydelig opplevd mye fælt, men allikevel tilga hun alt og falt på plass hos oss. Hun er enda den hos oss som ikke er den første du sier “Åååh så søt!” til, men hun er virkelig toppen av sweetness når du blir kjent med henne. Tilnavnet hennes er Sweetybird og det passer henne så perfekt. Hun er forsiktig og preget av fortiden sin, men det er tydelig at hun har glemt og fokuserer på livet hun har nå. Søtere hund finnes ikke, hun er virkelig fantastisk søt! Til og med min bedre halvdel (som tror han er macho) blir en smeltende smørklump når hun dytter labben borti deg for å få kos.

Maggie var den andre som rørte ved meg. Hun kom til oss, liten og vettskremt, skitten og med flått på magen. Da vi dusjet henne og jeg pakket henne inn i to håndklær og forsøkte å tørke henne mens jeg holdt henne varm, satt hun helt i ro og lente seg mot meg som om hun syntes det var deilig å endelig bli dullet med. Det gjør vondt å se på disse valpene, det gjør vondt å vite at noen har behandlet dem dårlig og det er ingenting som rører meg mer enn å se at de allikevel tilgir.

Den evnen har ikke vi mennesker i like stor grad. Det å bli behandlet grusomt hele livet og deretter bare tilgi og allikevel vise kjærlighet….? Det er det jeg elsker mest ved hunder, de har en sjel vi mennesker kan misunne og finne motivasjon i.

Det er mye som rører meg her i verden, men dyrs tilgivelse tross i at mennesker viser dem ondskap, er noe som får meg til å sippe rimelig raskt.

 

This entry was posted in De firbente. Bookmark the permalink.

9 Responses to 19. / Noe som rører deg.

 1. Marita says:

  Sitter med tårer i øya jeg nå, etter å ha lest dette!!!! Dog Heart Cat

 2. Vibeke says:

  Du får sagt det hver gang Heart
  Dere har noen nydelige dyr. De er heldige som har dere!

 3. Linda says:

  Så enig med deg (som vanlig), tenk om vi mennesker kunne lært noe av dyra, da hadde det ikke vært mye ondskap og elendighet i verden. Hunder er alltid lojale, uansett hvor dårlig de blir behandlet av møkkamennesker. De gangene en hund biter er det nesten alltid menneskers skyld, men det er hunden som får svi! Klarer ikke å forstå hvordan noen i det hele tatt kan tenke tanken på å være slem mot dyr, hva skjer oppi hodet på sånne mennesker??? Huff nei, orker ikke tenke på det engang, blir bare så lei meg. Gleder meg stort å varmer hjertet mitt det dere gjør for disse stakkars små Smile Blir glad i sånne mennesker jeg <3

  • Jeg er nesten glad jeg ikke forstår, føler meg litt ekstra normal da. Og du har helt rett, det er pokkern ikke hunden som biter fordi det er fun!!!! Her om dagen var det en sak hvor en gravid dame ble drept av en pit bull…men HVEM har avlet frem disse gale hundene egentlig? Det er ikke hundene selv som blir født av gode foreldre med gode raser og plutselig en dag bestemmer seg for å være bitch. Meh!

 4. “…de har en sjel vi mennesker kan misunne og finne motivasjon i”
  Rainbow Star Yin Yang Peace Heart Duck

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette